Strona 17 z 19 PierwszyPierwszy ... 71516171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 183

Wątek: Klatka pełna obrazów - czyli moje widzenie świata :)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Klatka pełna obrazów - czyli moje widzenie świata :)

Kurde,jakosc taka jak bys przygodnego pstryka zrobil na tapczanie siostrze co na Alladyna czeka

| OlyJedi Awatar Sapphiron
    Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Jakiś konkret podasz czy jak zwykle marudzisz ot tak aby marudzić?
    Darmowy serwer FTP na zdjęcia i inne potrzebne rzeczy: KLIK!

Mój świat: Klikniesz?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Nie żeby coś ale Mirek ciut ma rację, tzn. fota ma może i potencjał, pomysł ale mi się nie podoba światło. Jakoś za płasko, ta lampa za Panią ustawiona na tło zażółciła prawą rękę odbijając się od poduchy (nie dało jej ciut przestawić?), bioderka jakoś bardziej skupiają wzrok niż twarz, sprawiają wrażenie bardziej doświetlonych niż pozostała część modelki. Reszty nie oceniam. Keep going!

Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

pamaru nie chodzi o to czy mirek ma rację czy nie. Chodzi o sposób jaki to prezentuje... jest głęboko irytujące takie rzucenie byle zdania bez konkretów bez żadnej informacji... ot tak żeby tylko wbić szpilę po chamsku... Ty napisałeś konkret i za to dziękuję

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Jakiś konkret podasz czy jak zwykle marudzisz ot tak aby marudzić?
    Mozesz uznac,ze marudze.Ale nadal to jest wg mnie jak przypadkowy pstryk.Jakosc,ostrosc wyrazistosc jak z kompakta lub taniej komórki.Swiatlo wyglada na przypadko ustawione,Kolory zachodza jeden na drugi.Tak jak npisalem,przypadkowy pstryk po wejsciu do pokoju.

Mam ci wstawic kilka przykladow fotografii z sesji,zebys zobaczyl czym sie rozni produkt z sesji od pstryka z pokoju??Wtedy napiszesz ze zamiar byl inny,i temat calkiem odwrotny niz te z pokazanych.To nie ma sensu,bo juz przy pierwszym nieprzychylnym wyrazie zaczynasz swoja stara spiewke o marudzeniu.
    Ciekawe czy bys tak zareagowal jak byl by och i ach.Pytal bys dlaczego jest on czy chelpil bys sie tez nie wiedzac dlaczego on jest.
    Wstawiasz produkt z sesji,wiec wiesz jaki on ma byc.A zadasz zeby Ci palcem pokazywac co jest nie tak.Wstawiasz do oceny a nie w kaciku dla poczatkujacych pytajac o ""droge do slawy i sukcesu""
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 12.11.12 o 18:59

Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Mirku, przeczytaj posta do pamaru i skończ waść wkońcu...

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Mirku, przeczytaj posta do pamaru i skończ waść wkońcu...
    Przeczytalem.
    Zapytam tylko czy wiesz ze piszesz w watku "ocena zdjec".To nie jest watek dla poczatkujacych,ktorzy oczekuja porady.

Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Jakbyś napisał konkret jak pamaru to bym ci podziękował i by nie było tego zbędnego gadania... A że walnąłeś posta aby tylko bezsensownie wbić szpilę to już inna sprawa... End of story.

BTW
    Edytowania i zmienianie posta PO wypowiedzi drugiej osoby jest wysoce kijowym zagraniem... bravo bravissimo...

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Mozesz uznac,ze marudze.Ale nadal to jest wg mnie jak przypadkowy pstryk.Jakosc,ostrosc wyrazistosc jak z kompakta lub taniej komórki.
    Fakt że troszkę dziwnie wygląda od wspomnianej strony, odpowiedzią jest Exif i czas ekspozycji 1/50 przy obiektywie 50mm dodatkowo zdjęcie zrobione na F1.8.
    Skoro zdjęcie zrobiono D700 i użyto lampy, być może wyższe ISO i mocniej domknięte szkiełko rozwiązało by ten problem, oczywiście skrócenie czasu ekspozycji również mogło by być pomocne.

Tyle tylko że te uwagi pasowały by do kogoś początkującego, kolega Sapphiron raczej początkujący nie jest.

Więc o co chodzi ?

Z ze sprzętu którym zostało zrobione zdjęcie, da się więcej wycisnąć. Więc Mirek akurat w tym ma trochę racji.

Pozostaje tylko dyskusja na temat formy tej uwagi. Jedni lubią poczucie humoru Mirka inni nie przepadają.

PS.

Pamiętam kiedy zmieniłem E-520 na E-3 a tanie kity na 12-60 i 50-200, wrzuciłem do wątku jakieś zdjęcie z nowego zestawu foto, dostałem podobny tekst od Mirka, brzmiało to mniej więcej podobnie, przekaz był taki że takim sprzętem da się zrobić lepsze zdjęcie.

Początkowo się zirytowałem, ale kiedy przemyślałem sprawę postanowiłem poważnie potraktować uwagę Mirka. Z perspektywy czasu wyszło mi to na dobre

Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Jaack, nie wiem skąd wy wzięliście to że nie jestem początkujący. Nie uważam się za kogoś zaawansowanego czy tym bardziej dobrego. Wstawiam zdjęcia by przeczytać konkret a nie teksty typu "ot pstryk jak z pokoju u cioci na imieninach"... Wstawiam żeby się dowiedzieć czegoś nowego, co poprawić, co ulepszyć i czego się wystrzegać...

Krytykować trzeba potrafić. Jak się nie potrafi lub nie ma się ochoty na stworzenie więcej niż jednego zdania to moim zdaniem powinno się zamknąć dziób i pójść sobie dalej. W przeciwnym wypadku powoduje się zbędne dyskusje oraz flejm który nie jest dobry dla forum.