Strona 4 z 19 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 183

Wątek: Klatka pełna obrazów - czyli moje widzenie świata :)

darkelf
    Gość

Odp: Klatka pełna obrazów - czyli moje widzenie świata :)

Ja w tym watku nie moge sie wypowiadac bo moderacja olympusclub usuwa moje posty.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Ja w tym watku nie moge sie wypowiadac bo moderacja olympusclub usuwa moje posty.
    Kurde,TWA mody zalozyli swoje

| OlyJedi Awatar nipo80
    Mieszka w
    Orle k. Wejherowa
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    bo Sapphiron napisał: facet mnie zauważył i odszedł od okna czyli IMO musiał być jakiś kontakt wzrokowy skoro Sapphiron zauważył że tamten go zauważył. A pytanie bynajmniej, nie jest retoryczne - jeśli ów mężczyzna jest osobą publiczną, a budynek to jakiś urząd to chyba spoko, ale jeśli to strefa prywatna to wkraczamy w bardzo delikatną sferę ochrony wizerunku. Ja bym się nie odważył takiego zdjęcia publikować, nawet nie ze strachu przed konsekwencjami prawnymi, ale ze względu na poszanowanie prawa do prywatności.
    Przesadzasz IMHO i się czepiasz - dla mnie to jest złośliwe i trolowe postępowanie i pisanie postu dla postu lub szumu, a nawet jeśli masz racę to jest sprawa między autorem a osobą na zdjęciu i nie widzę powodu czepiania się tego.Bo też takimi postami naruszasz prywatność autora i osoby na zdjęciu. Nie wiesz czy potem ten autor nie uzyskał zgody od osoby na zdjęciu. koniec OT.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Bardzo ciekawe są te okna --pozdrawiam[COLOR="Silver"]

---------- Post dodany o 21:41 ---------- Poprzedni post był o 21:35 ----------

[/COLORDarketelf:]No i fajnie ... nie wiem co usuwają, ale pewnie mają rację... zawsze byłem za cenzurą wypowiedzi ... teraz administracja OC bardzo mi pasuje...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 22.08.12 o 23:46

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Przecie zeby zamknac temata o zgodzie na publikacje lub ni wystarczy jak autor sie odniesie.Chociazby tak
    1.Kurde nie wiedzialem ze takie cos potrzebne.
    2.Tak,pozniej pogadalismy i jest w porzadku.
    3.A co on mi moze,on to mi moze-wezykiem panie majster wezykiem.

Nie mam pojecia jak jest w Polsce ale tu gdzie mieszkam to takie prawo obowiazuje
    http://www.fineartprint.de/?page=bil...&typ=community

Jednym slowem pi razy drzwi.Jesli nie masz zarejestrowanej dzialalnosci,nie wykonujesz konkretnego zlecenia fotografujesz jako amator i jako amator publikujesz w necie .To jesli do neta wstawiasz na fora osobe,ktora jest mozliwa do rozpoznania na zdjeciu to konieczna jest pisemna zgoda.A jesli uzywasz zwrotow sesja i modelka to umowa podpisana.
    Ma to i zle strony.Jest tu mniej modelek,mniej fotografow ,mniej sesji,no i mniej dziel dokonczonych lub nie.

| OlyJedi Awatar Sapphiron
    Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

pewnie tym postem włożę kolejny patyk w mrowisko ale czy jesteście w stanie rozpoznać tego człowieka ze zdjęcia?

Bo wątpię żeby on sam siebie rozpoznał na tym zdjęciu biorąc pod uwagę zniekształcenia wywołane załamaniem światła na nierówno wypalonych szybach...

I proszę, skończcie ten temat bo (parafrazując słowa nipo) jest to robienie zbędnego szumu i próba wbicia szpili tam gdzie jej nie powinno być. Także pozwólcie ale temat ów jest dla mnie skończony.
    Darmowy serwer FTP na zdjęcia i inne potrzebne rzeczy: KLIK!

Mój świat: Klikniesz?

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    pewnie tym postem włożę kolejny patyk w mrowisko ale czy jesteście w stanie rozpoznać tego człowieka ze zdjęcia?
    Jesli spotkam faceta na ulicy to rozpoznam i skojarze go napewno z tym zdjeciem.
    Sluchaj,tu nie chodzi w tej dyskusji o wkladanie kija w mrowisko.Facet zadal Ci proste pytanie.Czy mam myslec ,ze duma dyplomowanego fotografa nie pozwala Ci na odniesienie sie do zadanego pytania.Czy jestes ponad tym?
    Czy musisz byc kolejnym ktory selekcjonuje komentarze i przemilcza te nie ochowe i achowe.
    Przeczytaj raz jeszcze powoli Jego pytanie,przemysl i napisz.Nie kombinuj,nie skrecaj,po prostu odpowiesz na pytanie-to naprawde nie jest trudne.

| OlyJedi Awatar eFiX
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

no tego po prawej już gdzieś widziałem...

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie mam pojecia jak jest w Polsce ale tu gdzie mieszkam to takie prawo obowiazuje
    http://www.fineartprint.de/?page=bil...&typ=community

Jednym slowem pi razy drzwi.Jesli nie masz zarejestrowanej dzialalnosci,nie wykonujesz konkretnego zlecenia fotografujesz jako amator i jako amator publikujesz w necie .To jesli do neta wstawiasz na fora osobe,ktora jest mozliwa do rozpoznania na zdjeciu to konieczna jest pisemna zgoda.A jesli uzywasz zwrotow sesja i modelka to umowa podpisana.
    Ma to i zle strony.Jest tu mniej modelek,mniej fotografow ,mniej sesji,no i mniej dziel dokonczonych lub nie.
    Teraz jest bardziej zrozumiałe dlaczego tak "ciśniesz" o właściwe nazewnictwo wykonywanych czynności.

---------- Post dodany o 08:35 ---------- Poprzedni post był o 08:31 ----------

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    I proszę, skończcie ten temat bo (parafrazując słowa nipo) jest to robienie zbędnego szumu i próba wbicia szpili tam gdzie jej nie powinno być. Także pozwólcie ale temat ów jest dla mnie skończony.
    Zbędnego szumu nie ma. Toczy się dyskusja nad fotografią. Chcesz ją przerwać, wrzuć kolejną.

| OlyJedi Awatar Sapphiron
    Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Darmowy serwer FTP na zdjęcia i inne potrzebne rzeczy: KLIK!

Mój świat: Klikniesz?