Wg mnie model jest ciekawy i tylko to przekazałeś... Kompozycja jest niezrównoważona i efekciarska (lepiej to wyszło w czb) --Ja sobie zawsze wyobrażam wytrzymanie na stałe ze zdjęciem powieszonym na ścianie...![]()
Wg mnie model jest ciekawy i tylko to przekazałeś... Kompozycja jest niezrównoważona i efekciarska (lepiej to wyszło w czb) --Ja sobie zawsze wyobrażam wytrzymanie na stałe ze zdjęciem powieszonym na ścianie...![]()
Fota fajna. Dla mnie BW.
"Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard
z drugiej strony gdyby nie to "ostre" światło (zapewne boczne) to byłoby płasko...
Bardzo fajnie to wyszlo i to w nieco "spokojniejszej" wersji cz-b. Lepiej jak dla mnie, bo kontrast jest spory i na kolorowym to sporo dla odbiorcy "mocnego", fajnie oczy modela ujete.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
A ja się nie mogę zdecydować czy kolor czy B&W![]()
Fajnie, że nadal coś wstawiasz. Kurcze lubię czarno-białe, ale mam troszkę przesyt takich kontrastowych bez koloru i więc zdecydowanie wybieram kolor.
Co do przeróbki na czerń i biel to wydaje się dla mnie strasznie chaotyczna, po pierwsze na skórze w tle plamy niczym ze straszliwskiej kompresji (ale wielkość pliku ogromna) z dużego odjęcia koloru żółtego, po drugie czarne oczy jak z 30 days of night - tu akurat plus ode mnie, z sentymentu do tego filmu![]()
Wrzucę dla porównania moją wersję - (fajnie widzieć jak ktoś inny to widzi-na oczy z filmu bym nie wpadł), ale postaram się nie zaśmiecać Twoich wątków, ani tym bardziej kozakować, że ja niby wszystko umiem lepiej. Pozdro
Kolor uwydatnia niedostatki cery modela, niestety... (spotkałem się z dosadniejszym określeniem stanu brody modela , przez wzgląd na czytających nie bedę cytował.) Nie ma więc co bronić koloru.
---------- Post dodany o 23:56 ---------- Poprzedni post był o 23:52 ----------
Te oczy nie są oczami , są matowe,jakby były chore,czyżby model cierpiał na tzw. suche oko, dziwnie to wygląda u młodego człowieka.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ocena , czy zdjęcie ma być kolorowe czy czb powinna zależeć od fotografa... to jest podstawowa zasada estetyczna ... tego nie da się nauczyć.. trzeba wyczuwać tony lub kolory...