Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Paweł

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Odp: Paweł

Wg mnie model jest ciekawy i tylko to przekazałeś... Kompozycja jest niezrównoważona i efekciarska (lepiej to wyszło w czb) --Ja sobie zawsze wyobrażam wytrzymanie na stałe ze zdjęciem powieszonym na ścianie...

| OlyJedi Awatar majeczek78
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    102
    Moja galeria

Fota fajna. Dla mnie BW.
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard

| OlyJedi Awatar Sapphiron
    Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    Wg mnie model jest ciekawy i tylko to przekazałeś... Kompozycja jest niezrównoważona i efekciarska (lepiej to wyszło w czb) --Ja sobie zawsze wyobrażam wytrzymanie na stałe ze zdjęciem powieszonym na ścianie...
    Jeśli przekazałem że model jest ciekawy to dobrze, a nawet bardzo dobrze Czyli nie stłumiłem jego "czegoś"
    A odnośnie "efekciarstwa" niestety za bardzo nie rozumiem co masz dokładniej na myśli
    Darmowy serwer FTP na zdjęcia i inne potrzebne rzeczy: KLIK!

Mój świat: Klikniesz?

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    Jeśli przekazałem że model jest ciekawy to dobrze, a nawet bardzo dobrze Czyli nie stłumiłem jego "czegoś"
    A odnośnie "efekciarstwa" niestety za bardzo nie rozumiem co masz dokładniej na myśli
    ---
    Za ostre (trochę) oświetlenie twarzy i taki dziwny efekt od światła ...

| OlyJedi Awatar Sapphiron
    Mieszka w
    w lesie, za krzakiem.
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

z drugiej strony gdyby nie to "ostre" światło (zapewne boczne) to byłoby płasko...
    Darmowy serwer FTP na zdjęcia i inne potrzebne rzeczy: KLIK!

Mój świat: Klikniesz?

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Bardzo fajnie to wyszlo i to w nieco "spokojniejszej" wersji cz-b. Lepiej jak dla mnie, bo kontrast jest spory i na kolorowym to sporo dla odbiorcy "mocnego", fajnie oczy modela ujete.
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

A ja się nie mogę zdecydować czy kolor czy B&W

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Proszę bardzo:

Załącznik 68611
    Fajnie, że nadal coś wstawiasz. Kurcze lubię czarno-białe, ale mam troszkę przesyt takich kontrastowych bez koloru i więc zdecydowanie wybieram kolor.
    Co do przeróbki na czerń i biel to wydaje się dla mnie strasznie chaotyczna, po pierwsze na skórze w tle plamy niczym ze straszliwskiej kompresji (ale wielkość pliku ogromna) z dużego odjęcia koloru żółtego, po drugie czarne oczy jak z 30 days of night - tu akurat plus ode mnie, z sentymentu do tego filmu
    Wrzucę dla porównania moją wersję - (fajnie widzieć jak ktoś inny to widzi-na oczy z filmu bym nie wpadł), ale postaram się nie zaśmiecać Twoich wątków, ani tym bardziej kozakować, że ja niby wszystko umiem lepiej. Pozdro
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	54
Rozmiar:	121,4 KB
ID:	68670  

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

ja wolę kolor
    Kolor uwydatnia niedostatki cery modela, niestety... (spotkałem się z dosadniejszym określeniem stanu brody modela , przez wzgląd na czytających nie bedę cytował.) Nie ma więc co bronić koloru.

---------- Post dodany o 23:56 ---------- Poprzedni post był o 23:52 ----------

Cytat Zamieszczone przez Syd Barrett Zobacz posta
    ... po drugie czarne oczy jak z 30 days of night - tu akurat plus ode mnie, z sentymentu do tego filmu
    ...
    Te oczy nie są oczami , są matowe,jakby były chore,czyżby model cierpiał na tzw. suche oko, dziwnie to wygląda u młodego człowieka.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Ocena , czy zdjęcie ma być kolorowe czy czb powinna zależeć od fotografa... to jest podstawowa zasada estetyczna ... tego nie da się nauczyć.. trzeba wyczuwać tony lub kolory...

Uprawnienia umieszczania postów