jasne, ale:
- jest mały
- brak dekielka (czasami uciązliwego)
- bardzo duza matryca jak na kompakt
- bardzo jasny obiektyw na początku (przy tak dużej matrycy brak konkurencji w kompaktach)
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Ok, niewątpliwe zalety.
I co z tego, ciemniejszy obiektyw vs. obiektywy LX7, EX2 skutecznie niweluje przewagę większej matrycy.
GO na większych ogniskowych (portret) jest większa w RX100 niż w LX7.
Brak światła też jest nie do nadrobienia wyższym ISO, obrazek wychodzi co najwyżej podobny jak w LX7.
1. Maksymalna migawka 1/2000sek i brak szarego filtra skutecznie uniemożliwi korzystanie z f=1.8
2. Na 24mm raczej bardziej zależy na większej GO (a tak właściwie to RX100 nie ma 24mm)
Poza tym, brak stopki pod zewnętrzną lampę, brak złącza pod EVF, jak dla mnie ograniczają funkcjonalność RX100, ale oczywiście komuś innemu może to nie przeszkadzać.
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 22.08.12 o 12:13
generalnie wszystko wyjdzie w praniu.
LX to świetna linia... wg mnie brak jeszce masowej ilości fotek które mozna porównywać.
trzeba poczekac na nowości.
no i jeszcze jedna sprawa. jak ktoś szuka jako jedyny apart moze szukać, wybierać i przebierać!
będzie miał dobry apart z wadami, które akceptuje i zaletami z których się cieszy
ale jezeli szuka dodatkowego aparatu (malutki do torebki... albo cos tam jeszcze) wybór się zawęża.
oczywiście w tym wszystki najważniejsza jest jakość zdjęć!
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Ja polecę Canona s95. Mały, solidny i daje ładne jpg-i.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)