W landszaftach mozna zlać nawet f/4, ale nie samymi landszaftami człowiek żyje.
posiadam tylko m4/3
posiadam tylko e4/3
posiadam m4/3 i e4/3 częściej używam micro
posiadam m4/3 i e4/3 częściej używam e systemu
posiadam inny system i m4/3
posiadam inny system micro
posiadam inny system
W landszaftach mozna zlać nawet f/4, ale nie samymi landszaftami człowiek żyje.
Ale marudzicie. Panasonic 12-35 f/2.8 to dobre, lekkie i niewielkie szkło, tańsze od np. Nikkora 24-70 f/2.8o 3000zł. Za kilka miesięcy cena spadnie poniżej 4000 i będzie git.
Nigdy się nie tłumacz – przyjaciele tego nie potrzebują, a wrogowie i tak nie uwierzą.
Mark Twain
Niektórzy żyją nawet bez fotografii![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Nie nie widział tylko jest nda. Tu masz
http://fourthirds-user.com/PHPcode/b...dy=g5&lastfile=
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
na fotokinie coś pewnie znów drgnie w temacie szkieł
Wg posterów dpreview realna cena 12-35X to aktualnie okolice $1050; chyba zorientowali się, że za takie ac trochę przesadzili z ceną. Zagadką jest ile ac będzie w telasie; w 12-35 dosyć szybko znika wraz ze wzrostem ogniskowej, ale - imho - na 12mm jest po prostu tragedia, piszę na podstawie rawów.
Zapowiedzi Panasa, że toto ma być o trzy $tówki droższe od 12-35X tratuje w kategorii s-f, jednak na mniej niż $1299 nie liczyłbym.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ostatnio edytowane przez sando ; 27.08.12 o 09:32