No nieźle ale w mm są takie ceny, że nawet jak jest "bez VATu" to i tak przeważnie w sklepach internetowych jest sporo taniej. Ale przyznam szczerze, że nie spodziewałem się, że w mm dają takie rabaty. Masz talentJa w mm nawet nie pomyśle aby poprosić o rabat bo wydaje mi się, że tam sprzedawcom średnio zależy na sprzedaży.
Daja rabaty, tylko trzeba powaznie pogadac z kierownikiem![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
raz się uda więcej, raz mniej, czasami w ogóle,
wcześniej kupowałem e-pl3, w mm był za 2300 a w euro 1999, jak im o tym powiedziałem od razu sprzedali mi 300 zł niżej,
ale ostatnio chciałem kupić mysz i nie chcieli nic opuścić, ale trafiłem na jakiegoś ogra nieogarniętego
No masz... To kiepsko.
Jeszcze babka z Saturna przez tel. powiedziała, że może dadzą mi upust na ten egzemplarz z wystawy bo "ostatni". Dajcie spokój... chciała mi wcisnąć atrapę za tyle $Dobre...dobre... Gorzej niż w amber goldzie
![]()
Ok, może tak być. Ze szkłami jest różnie, szczególnie ze starociami. Szkła produkowane pod cyfrę to zupełnie inna bajka.
---------- Post dodany o 23:39 ---------- Poprzedni post był o 23:37 ----------
Fajnie. Nawet nie chodzi o rawy w czystej postaci, wystarczą cropy z neutralnie wołanych rawów. Jak znajdziesz czas, to wrzuć wyniki na forum. Ale ja i tak zrobię własny test![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ano. Tylko wlasnie mozliwosc uzywania szkiel z kolekcji analogowych jest dla wielu jedna z zalet FF. Ale i z nowymi roznie bywa. Taki Nikon 14-24/2.8 jest faktycznie bdb (choc bardzo drogi a wyniki podobne do M.ZD za 1/3 ceny), ale juz nowszy Nikon 16-35/4 (za okolo 4000 zl) slabo wypada niestety... nie ma wiec reguly
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
w temacie macania. Był jeszcze nie dawno w Saturnie w Arkadii w pełni funkcjonalny, czarny OMD, z włożoną baterią i przypiętym 12-50, oprócz tego sporo mikro-sprzętu panasonica, w tym obiektywów, więc może uda się uprosić obsługę żeby podpiąć takie 20/1.7. Nie ukrywam miło było się pobawić, ale na zakup OMD jeszcze mnie nie stać
Pozdrawiam
Ooo, super, akurat dzis mam po drodze do Arkadii, wiec chyba podjade w drodze do domu![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert