Nie nosze poki co okularow, wiec powinno byc OK. Ale oslone wizjera kupie ta wieksza, lubie miec duzy komfort "zerkania", a boje sie ze mala, stadardowa oslona nie zapewni mi tego![]()
Nie nosze poki co okularow, wiec powinno byc OK. Ale oslone wizjera kupie ta wieksza, lubie miec duzy komfort "zerkania", a boje sie ze mala, stadardowa oslona nie zapewni mi tego![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Panowie mam już sporo nowych fotek ale nie umiem zamiścić w tekście na forum, pomożecie ?
Jak to sie wkleja żeby nie odsyłać do linków...?
OM-D EM-5 Silver my beauty
Lustereczka: M.ZD 12-50mm, 45mm, 40-150mm, Panasonic 20mm,
bezposrednio (chyba) nie można.
musisz zamieścić w galerii i w wątku podlinkować to zdjęcie.
ja inaczej nie potrafię![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
No Panowie...
Odpowiedz w tym wątku --> Opcje zaawansowane --> pod oknem odpowiedzi Zarządzaj załącznikami i dalej już sobie chyba poradzicie...
Opis sposobów wstawiania fotek:
https://forum.olympusclub.pl/faq.php...aq#faq_zdjecia
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
cytat z apz:
"Plik z wczytaniem na forum : opcje zaawansowane , zarządzaj załącznikami - poniżej okienka do pisania, wybierz pliki w nowym oknie ( z lokalizacji na dysku), wczytaj pliki i zapisz zmiany. Pliki pokażą się jako małe okienka na pasku pod treścią posta . Jak chcesz powiększyć - kliknij na małe - otworzy się pełny rozmiar , skopiuj link i edytuj ponownie posta by skopiować link obrazka - przez kwadracik z drzewkiem. Wczyta pokazując w formacie 800-600.w treść posta. przed obrazkiem wpisuję jego numerek w wątku.
Mam nadzieję , że czytelnie wytłumaczyłem."
Działa![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
no to ja dziękuje serdecznie za pomocną wskazówkę.
nie wiedziałem i nie potrafiłem tego zrobić
teraz już wiem i chyba umiem.
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Zapisywanie załaczników do postów na forum:
1. przycisk opcje zaawansowane;
2.przycisk zarządzaj załącznikami - otwiera się menadżer pobierania plików;
3.dodaj pliki - okienko dodawania z komputera lub w internetu;
4. przycisk wybierz pliki, po wybraniu plików , przycisk wgraj pliki;
pliki zostaną wgrane do tabeli, i tabelki na dole okna , tam możemy jeszcze je poukładać po swojemu.
5. przycisk - zapisz zmiany.
Pliki pokazują się na białym prostokącie w postaci miniaturek, w poście .
By wczytać je do posta trzeba:
6. kliknąć by powiększyć , prawym klawiszem wczytać link do schowka ( w W7 opcja: kopiuj adres URL grafiki)
7. przycisk edytuj post, w okienku nad tekstem trzeci obrazek - kwadracik zielony z drzewkiem wstawić link i tak z każdym zdjęciem...
zapisać zmiany - przycisk.
8. by wczytać z netu używa sie pierwszej ikonki z lornetką i tam zapisuje link.
9. by ponumerować trzeba zrobić listę z nr z wątku i wczytywać linki za kropką.
10. Przygotowując zdjęcia proszę wstawiać je nie większe niż 30% od formatu na forum - 600 x 800, bo są one automatycznie kompresowane przez mechanizmy forum i następuje utrata jakości. Przy dużych zdjęciach proszę poprosić użytkowników o korzystanie bezpośrednio z załączników z powodu jakości.
---------- Post dodany o 00:48 ---------- Poprzedni post był o 00:44 ----------
To ciekawe zobaczyć cytowanie z siebie. Bezcenne...
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty piaseczek.
Ostatnio edytowane przez apz ; 25.08.12 o 01:26
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Tak, to się nadaje do FAQ.