http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
watsup - gratulacje zakupu i pomyslnego ukonczenia negocjacji z lepsza 1/2
A mi sie udalo, dzieki wskazowkom kolegow z forum, chwile pobawic czarnym OM-D z 12-60 w Saturnie w Arkadii. I takie pierwsze wrazenia:
[+]
- to jest male i baaaardzo przypomina mi nowoczesna wersje mojego ukochanego, do tej pory w uzyciu:
- bardzo, wrecz zaskakujaco szybki po uzywaniu dobrej lustrzanki AF
- bdb jakosci wizjer - wprawdzie na poczatku wydawalo mi sie, ze jakis taki niewyrazny, ale jak sie okazalo szybka byla zapalcowana na maksa, przetarlem koszula i bylo super
- mimo "malosci" dobrze lezy w reku, miejsce pod kciuk robi swoje
- sprawia wrazenie bardzo solidnego sprzetu - wlasnie jakbym trzymal stara, dobra szkole - w/w ME Super
- mnogosc wyprowadzonych przyciskow pozwalajacych na bezproblemowa kontrole parametrow
- dotykowy i ruchomy wyswietlacz zewnetrzny
[-]
- male przyciski tu i tam - to niestety wymusza ogolna wielkosc korpusu - po prostu trzeba sie do tego przyzwyczaic, nie wiem jak byloby z obsluga w rekawiczkach? Moze ktos probowal juz?
Ogolnie wrazenia pozytywne. Mam naprawde teraz nad czym myslec.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Że się wtrącę, a co ma za znaczenie po jakiej jest się szkole? Biorąc takie kryterium pewnie 90% (ja też) nie powinno się wypowiadać na temat zdjęć. Co do Twojego pytania, technicznie jest to bardzo slabe zdjęcie, ale technika to nie wszystko jest jeszcze "zawartość"... Technika w niczym nie przeszkadza aby zdjecie zajęło czołowe miejsce na konkursach (szczególnie w kategorii reportaż, dokument)
Ostatnio edytowane przez And.N ; 18.08.12 o 12:14
Panowie, chyba lekko OT nam sie zrobilo, prawda? Nie lepiej przeniesc te dyskusje gdzies do dzialu o fotografii jako takiej?
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 18.08.12 o 21:06
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ja czytałem, że ponoć jednak udowodnili, że nie pozowane...![]()
Jak jest podobny do ME Super to musi byc fajny. Mam Tego Pentaxa ale srebrnego wiec bede mial odniesienie do OMD Silver
Troche zazdroszcze posiadaczom OMD tak zgrabnego i porecznego aparatu.
mobi
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
dokładnie. Sam @espresso z forum P stwierdził, że miał okazję pomacać (i było to miłe doznanie)Ciekawa alternatywa dla poszukujących systemu. Twierdzi, że miałby problem co wybrac znów k-5 czy OMD 5
Sam miałem kupować k-5 ( + t 17-50/2.8 / p 18-135 + jakieś 2 stałki czy UWA ale doszedłem do wniosku, że taki apraty nex 7/ OMD 5 to strzał w 10. Rewelacyjny jest ten wizjer, ekspozycja na żywo, korekta etc
szybki AF i wszędzie można go zabrać. Przede wszystkim dyskretny.
K-5 to chyba najmniejsza obecnie zaawansowana cyfranka, ale mimo to wieksza od takiego ME Super z "matryca" FFSerio, czesto intrygowalo mnie, czemu producenci poszli niemal wylcznie w strone wygody i coraz to bardziej byczych korpusow, a tak bardzo zapomnieli o tych, co potrzebuja super jakosci i mozliwosci w niewielkim opakowaniu... Taki Me Super, OMD czy LX byly super male i ludziom to nie przeszkadzalo. Fajnie, ze wreszcie Olek wyszedl z "cienia" z OMD.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert