Tak sobie przeglądam swoje fotki zrobione dekielkiem i stwierdzam, że dobrze by było gdyby Olympus zrobił jeszcze jednego dekielka o ogniskowej nie więcej niż 10mm. A jak nie Olympus to może jakiś inny niezależny producent?
Refleks widzę na stare lata też nie ten, bo nad odpowiedzią to chyba z dobre dwa tygodnie myślałeśSam na nią wpadłeś, czy ktoś Ci podpowiedział możliwie najbardziej ciętą ripostę?
![]()
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 13.11.13 o 13:24
Widzę, że teraz przyjąłeś strategię odwracania kota ogonem? Wpadka? Hehe, czasami mam wrażenie, że piszę z kimś w wieku mojego syna, bez urazy. No al ok spróbuje się dostosować i zapytam podobnie ni z gruszki ni z pietruszki. Jak tam tymczasowy_ znowu dałeś plamę?
Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5
No to jeszcze jedna foteczka z mojego ulubionego obiektywu:
PS
Normalnie, jak się trafi okazja, to zrobię nim kotleta.
Tak sobie przeglądam Twoje fotki zrobione dekielkiem i naszła mnie myśl bardziej szalona. Wyrzucić z dekielka "makro", dodać jakiś prosty mechanizm, drugie szkło i w efekcie zamiast przełącznika odległości zrobić przełącznik ogniskowych np. 8-15, to wszystko w cenie dekielek x1,5Tylko kto by wtedy zoomy kupował?
![]()
W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
Aktualnie odpoczywam na autobanie.
Przełącznik odległości musi być, bo się rzeczywiście przydaje. Jak nie będziesz używać, to możesz zrobić nieostrą fotkę.