Strona 10 z 31 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 304

Wątek: M.Zuiko Digital 15mm f/8.0 - Specyfikacja

Awatar watsup
    Mieszka w
    Józefosław
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Odp: M.Zuiko Digital 15mm f/8.0

I widzicie osiągneli co chcieli czyli Mega rozgłos przy okazji inauguracji nowego ep-ka za pomocą czegoś czego jeszcze nikt nie zrobił dekielko- obiektyw ... Ha ha ha
    OM-D EM-5 Silver my beauty
    Lustereczka: M.ZD 12-50mm, 45mm, 40-150mm, Panasonic 20mm,

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez skrzynka97 Zobacz posta
    nie ma styków, nie ma AF
    To jest przód obiektywu. Ten widoczny bagnet to mocowanie osłony p. słonecznej.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

no tak, inni zdobywają rozgłos jakością, jasnością a OLy - ma inną wizję. Oby od tego kombinowania nie wymyślili jak kilka lat temu nowego potencjalnego nabywcy i kierunku w rozwoju choćby szkieł. Mnie to irytuję i ciągle mam uczucie - oby nie słuszne (po zakupie OMD) - że Oly nie za bardzo ma pomysł co z tym systemem zrobić. Może go przytkać takim cudakiem

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tojaro Zobacz posta
    no tak, inni zdobywają rozgłos jakością, jasnością a OLy - ma inną wizję. Oby od tego kombinowania nie wymyślili jak kilka lat temu nowego potencjalnego nabywcy i kierunku w rozwoju choćby szkieł. Mnie to irytuję i ciągle mam uczucie - oby nie słuszne (po zakupie OMD) - że Oly nie za bardzo ma pomysł co z tym systemem zrobić. Może go przytkać takim cudakiem
    Pomysł jest dobry, nie każdy ma pojęcie o fotografii, choćby minimalne. Bardzo duży procent użytkowników kompletnie nie wie co to jest AF, GO, ekspozycja i tego typu duperele ... Ostatnio kilka razy tłumaczyłem naprawdę inteligentnej osobie jak używać aparatu: wciśnij spust do połowy, poczekaj aż aparat "piknie" i dociśnij spust do końca ... ni chu, chu ... zawsze było od razu wciśnięcie do końca. Nie dziwota, że wiele fotek było bez ostrości, szczególnie te na większej ogniskowej. A z komórki zawsze ostre wychodzą ... czyli kiepski masz aparat.

Tak więc taki obiektyw jest dobry, bo w każdej sytuacji (oczywiście musi być odpowiednia ilość światła) da ostrą fotkę i to z natychmiastowym AF. Np. jak dla dzieci to takie szkło jak znalazł - wszystkie fotki będą ostre. Na plaże, na wakacje, na wycieczkę w słoneczny dzień ... itp.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Na pewno każdemu z nas zdarzyła się sytuacja, że zabraliśmy aparat, jednak dopiero podczas chęci zrobienia zdjęcia zorientowaliśmy się, że nie mamy z sobą żadnego obiektywu.
    Właśnie na wypadek takich sytuacji Oly stworzył zatyczkę na korpus która umożliwia zrobienie wspaniałych zdjęć.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

co za wiara w markę normalnie wytłumaczymy wszystko. Tylko patrząc po wynikach sprzedaży aparatów pojęcie o fotografii nie ma żadnego wpływu na zakup aparatu, stąd ogromna sprzedaż tanich lustrzanak. Każdy sprzedawca w MM lub innym sklepie na prośbę klienta o dobry aparat wlecze ich właśnie po zakup sprzętu na C lub N. Nie za bardzo też widzę aby samochód kupowalo się pod swoje umiejętności - i jakoś nie widzę aby przodujące firmy z tego sektora budowały unochody dla uczących się lub biedaków (np. z drewnianą karoserią) - tam jak i w innych sektorach chodzi o budowanie opinii o marce. A matryca Olympusa już sobie "niezłą" wyrobiła i nie trzeba dobijać jej takim cudakiem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

co za wiara w markę normalnie wytłumaczymy wszystko. Tylko patrząc po wynikach sprzedaży aparatów pojęcie o fotografii nie ma żadnego wpływu na zakup aparatu, stąd ogromna sprzedaż tanich lustrzanak. Każdy sprzedawca w MM lub innym sklepie na prośbę klienta o dobry aparat wlecze ich właśnie po zakup sprzętu na C lub N. Nie za bardzo też widzę aby samochód kupowalo się pod swoje umiejętności - i jakoś nie widzę aby przodujące firmy z tego sektora budowały unochody dla uczących się lub biedaków (np. z drewnianą karoserią) - tam jak i w innych sektorach chodzi o budowanie opinii o marce. A matryca Olympusa już sobie "niezłą" wyrobiła i nie trzeba dobijać jej takim cudakiem.
    Nie obraź się, ale bardzo młody musisz być, ja przez długi okres fotografowałem stosując regułę "słońce 16" - rzadko kiedy schodziło się poniżej f=8. Zdjęcia były super naświetlone, kadry ostre, uwiecznione chwile - niezapomniane ....

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

dzięki, z camera obscura też fajne wychodzą zdjęcia, ale żeby od razu z logo "Olympus". Tłumaczyć te plastikową nasadkę można masą przymiotników ale cudakiem i tak pozostanie, z którego sobie inne forma mają temat do zabawy

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

dzięki, z camera obscura też fajne wychodzą zdjęcia, ale żeby od razu z logo "Olympus". Tłumaczyć te plastikową nasadkę można masą przymiotników ale cudakiem i tak pozostanie, z którego sobie inne forma mają temat do zabawy
    Sorry chłopie, ale dalej nic nie rozumiesz. Bez odbioru.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

kolega trochę napastliwy. Nie chodzi mi, że koledze się pomysł nasadki podoba ale o globalne postrzeganie marki i tylko tyle.