Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Ślubik...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Ślubik...

Każdy komentarz bardzo cenny

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar Olymp
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    1.Bardzo fajne ujęcie, troche przepalone, tylko jedna uwaga, nie obcinaj żadnych zdawałoby się drobnych i nie znaczących elementów ( ucięte kwiatki w kieszeni młodego ). Zrobiłbym drugie zdjęcie tym razem ostrząc na pannę młodą.
    2.Wcale mi się nie podoba. Kadr nie trzyma pionu, płomień świecy ucięty, ostrzyłbym na młodych.Znowu coś ucięte tu nogi.
    3.Fajne ujęcie, choć za mało góry.Dobrze jak na w takich momentach widać więcej księdza.
    4.Bez zastrzeżeń, zwiększyłbym trochę kontrast i dodał nasycenia takie jakieś blade wyszło.
    5.Fajne, zrobiłbym jeszcze drugie z bukietem i rekami oraz w całości.Zachęcił młodą aby nie gadała i obydwoje skupili wzrok w jednym punkcie albo na fotografie.
    6.Nienaganne i chyba najlepsze ze wszystkich. Czy oni jechali z odkrytym dachem....
    7.Fajne.
    Jeśli twoje zdjęcia są kiepskie to znaczy że nie byłeś dostatecznie blisko.
    E500 + ED14-42 + ED40-150 + CFII1GB+CFIII8GB+Hama polaryzacja kołowa
    A poza tym to zielony w fotografii.

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Olymp
    1.Bardzo fajne ujęcie, troche przepalone, tylko jedna uwaga, nie obcinaj żadnych zdawałoby się drobnych i nie znaczących elementów ( ucięte kwiatki w kieszeni młodego ). Zrobiłbym drugie zdjęcie tym razem ostrząc na pannę młodą.
    2.Wcale mi się nie podoba. Kadr nie trzyma pionu, płomień świecy ucięty, ostrzyłbym na młodych.Znowu coś ucięte tu nogi.
    3.Fajne ujęcie, choć za mało góry.Dobrze jak na w takich momentach widać więcej księdza.
    4.Bez zastrzeżeń, zwiększyłbym trochę kontrast i dodał nasycenia takie jakieś blade wyszło.
    5.Fajne, zrobiłbym jeszcze drugie z bukietem i rekami oraz w całości.Zachęcił młodą aby nie gadała i obydwoje skupili wzrok w jednym punkcie albo na fotografie.
    6.Nienaganne i chyba najlepsze ze wszystkich. Czy oni jechali z odkrytym dachem....
    7.Fajne.
    Dzięki, co do drugich ujęć to oczywiście je zrobiłem, tylko nie chcę wrzucać identycznych fot. Jeszcze później kilka fot z pleneru. Co do samochodu, własnie wtedy przestało padac i jechali z otwartym dachem, tak chcieli. Bajer to było robić im zdjęcia jadąc przed nimi na dosyć ruchliwej trasie

dinx6
    Gość
    nie podoba mi się ostatnie, 4 takie se, choć Młodzi docenią. reszta bardzo fajne. jakim szkiełkiem robione? sądząc po 1 fotce to w ruch poszła 50-tka, si? jeśli tak, jak się lata ze stałką po weselu? pytam z czystej ciekawości, bo sam coś tam kiedyś robiłem i zoom czasem bywa nieoceniony.

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Dla mnie fotka Nr 2 najsłabsza.
    Reszta ok.
    pzdr
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6
    nie podoba mi się ostatnie, 4 takie se, choć Młodzi docenią. reszta bardzo fajne. jakim szkiełkiem robione? sądząc po 1 fotce to w ruch poszła 50-tka, si? jeśli tak, jak się lata ze stałką po weselu? pytam z czystej ciekawości, bo sam coś tam kiedyś robiłem i zoom czasem bywa nieoceniony.
    Obiektywy głównie 14-54 i 50, fotka auta z 40-150. 50 jest fajna na plener no i w kościele, gdy można spokojnie pochodzić, w newralgicznych momentach lepszy jest szeroki kąt, bo przeważnie kamerzysta włazi w kadr i trzeba się wepchać przed niego

8.

9.

10

11

12

13

14

15

16

17

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    a mnie podobają się wszystkie fotki. ładne i ciekawe kompozycyjnie. ładnie posługujesz się światłem.

luc4s wpędzasz mnie w kompleksy zaczynam się bać tego ślubu który jest przede mną tym bardziej że z Fl36 - 14-45 będę miał ciężki debiut. normalnie jak Titanic wypłynę w dziewiczy rejs.. obym tylko lepiej go zakończył bo mnie młodzi do sądu podadzą

Mieszka w
    Chełm
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    czy to debiut w fotografii ślubnej? jeśli tak to muszę przyznać całkiem całkiem... na niektórych zdjęciach troszkę przeszkadza ostre światło lampy ale chyba lepiej doświetlić niż zostawić czarne dziury...
    ps. mnie też czeka ślubny debiut - im bliżej tym więcej stresu...

pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Generalnie wykonałeś dobrą robotę. Straszliwie szkoda mi tylko tej foty z Garbusem - szkoda, że nie ma na niej pełnego odbicia autka w asfalcie szosy (plus ciaśniejsze kadrowanie). Ech, to byłaby fota...
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Jak na debiut to nie masz sie czego wstydzic.
    Nie podoba mi sie 2.
    Nr 7 zrobilbym z innego ujęcia bo w tym nie widac profilu pani młodej, powinno byc bardziej z boku.

Druga seria zdecydowanie lepsza.
    ...był Olek jest A6000

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów