|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Za zgodą Daniela Gaworskiego z irstudio.pl załączam przykładowe zdjęcia ilustrujące jak "działają" różne filtry zamontowane w zmodyfikowanym aparacie. Wszystkie tego typu modyfikacje można przeprowadzić u pana Daniela.
Warto wiedzieć jak wyglądają poszczególne wersje zanim "zepsuje" się aparat
Zdjęcie bez przeróbki
Wersja blue
Wersja red
Hoya 72
BW
Full spectrum
Za zgodą Daniela Gaworskiego z irstudio.pl załączam przykładowe zdjęcia ilustrujące jak "działają" różne filtry zamontowane w zmodyfikowanym aparacie. Wszystkie tego typu modyfikacje można przeprowadzić u pana Daniela.
Ciekawe, ale raczej mi się to nie podoba Kasiu.
.
To są zdjęcia poglądowe, tak? Więc na prawdę nie ma znaczenia czy się komuś podobają czy nie.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
@Saboor, może jednak dałbyś się namówić na jakiś poważniejszy artykuł na temat IR. Wiedza jest mocno pokawałkowana i porozrzucania po wielu miejscach, a takie całościowe kompendium byłoby wielce użyteczne (nie tylko dla już aktywnych IR-maniaków). Jakby co, mogę pomóc.
Jack
(P.S. pod koniec lipca popełniłem artykulik mający zachęcić do IR-manii, ale bardzo ograniczony w wiedzę ściślejszą: http://www.partner.olympus.pl/2012.0...czerwieni.html).
Jacek, świetny artykuł.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.