Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 66

Wątek: gwarancja aparatów i ochrona konsumencka

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Mirek, może jakieś źródło, skąd pochodzą te rewelacje?
    Jakie zrodlo??Ze nikon w niemczech daje 2 lata gwarancji.Ze jak przejedziesz na czerwonym swietle to zabieraja na miesiac prawko i placisz mandat.
    To uwazasz za rewelacje.Dwa lata gwarancji w Europie to standard,i to zadna rewelacja.Goglowac nie umiesz.Podam Ci linka ze sklepu to napiszesz,ze to nie podstawa ,ze paragraf Ci potrzebny i tak bedziemy dyskutowac az do usranej smierci lapiac sie za slowka.
    W niemczech masz dwa lata garantii.punkt.Wiecej Cie nic nie obchodzi.Kupiles w sklepie i idziesz do sprzedawcy jak nie dziala to oddaje kase lub naprawia.Gdzie ,jak i za ile to masz to w tylku.To jego problem.I nigdzie Cie nie odsyla,przeprosi i poleci sie na przyszlosc.Zycie ,nic wiecej,zadne rewelacje.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jakie zrodlo??Ze nikon w niemczech daje 2 lata gwarancji.
    Nie, że ktoś go do tego zmusił, grożąc wyrzuceniem z rynku.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Nie, że ktoś go do tego zmusił, grożąc wyrzuceniem z rynku.
    Matko Boska jaki Ty jestes ciezki plecak.
    Juz nawet nic nie pisz

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Mirek, przyzwyczajaj się do tego, że tutaj nie zawsze przejdą bajeczki, które wciskasz. Nikt nie zmusił Nikona do oferowania 2-letniej gwarancji pod groźbą wyrzucenia z rynku.

Jd
    Gość

Czyli my niecywilizowani ?

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Mirek, przyzwyczajaj się do tego, że tutaj nie zawsze przejdą bajeczki, które wciskasz. Nikt nie zmusił Nikona do oferowania 2-letniej gwarancji pod groźbą wyrzucenia z rynku.
    Nie pisze bajeczek.Tu nie chodzi o ten zwrot.Tobie chodzi o cos innego.Przykro Ci ze u Ciebie Nikon daje rok a U mnie dwa lata.Mimo,ze przepisy w Uni sa takie same.Czepiasz sie moich zwrotow bo za maly jestes zeby sie czepic nikona,ze Cie w "rogi wali jawnie".
    nie nikt nie zmusil.Zmusil go przepis,wiedzial,ze jak nie da dwa lata to bedzie musial odejsc,bo nikt nie kupi nic z roczna gwarancja kiedy ma byc dwa lata.
    Teraz sie czepiles bajeczek.Ciekaw jestem co bedzie nastepne.Czesto pisze,ze place zawsze w necie po otrzymaniu towaru jak kupuje-to tez bajeczka.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

W niemczech masz dwa lata garantii.punkt.Wiecej Cie nic nie obchodzi.Kupiles w sklepie i idziesz do sprzedawcy jak nie dziala to oddaje kase lub naprawia.Gdzie ,jak i za ile to masz to w tylku.To jego problem.I nigdzie Cie nie odsyla,przeprosi i poleci sie na przyszlosc.Zycie ,nic wiecej,zadne rewelacje.
    Pięknie i obrazowo to wyłożyłeś. Widać czasami lepiej i taniej kupić w Niemczech.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar leszekkl
    Mieszka w
    Lubartów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Mirek ma racje w U.E. obowiązuje co najmniej dwu letni okres gwarancyjny na wszystkie towary(u nas także)nie dajcie się oszukiwać, naprawa lub kasa, a jak nie to postraszyć Urzędem Ochrony Konsumenta.Skutkuje natychmiast..

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Przykro Ci ze u Ciebie Nikon daje rok a U mnie dwa lata. (...) Czepiasz sie moich zwrotow bo za maly jestes zeby sie czepic nikona,ze Cie w "rogi wali jawnie".
    aaaaahahahaha

A: a mój tatuś potrafi podnieść trabanta!
    B: nieprawda!
    A: prawda, tylko zazdrościsz, bo twój tatuś podnosi co najwyżej motorower!

Mirek, ja myślałem, że Ty jesteś poważny człowiek...

...nie nikt nie zmusil.Zmusil go przepis,wiedzial,ze jak nie da dwa lata to bedzie musial odejsc,bo nikt nie kupi nic z roczna gwarancja kiedy ma byc dwa lata.
    Nie ma takiego przepisu.

Czesto pisze,ze place zawsze w necie po otrzymaniu towaru jak kupuje-to tez bajeczka.
    Nie śledzę Twoich przygód. Rozmawiamy tutaj o gwarancji.

---------- Post dodany o 09:32 ---------- Poprzedni post był o 09:28 ----------

Cytat Zamieszczone przez leszekkl Zobacz posta
    Mirek ma racje w U.E. obowiązuje co najmniej dwu letni okres gwarancyjny na wszystkie towary(u nas także)nie dajcie się oszukiwać, naprawa lub kasa, a jak nie to postraszyć Urzędem Ochrony Konsumenta.Skutkuje natychmiast..
    Mylisz gwarancję producenta z odpowiedzialnością sprzedawcy za zgodność towaru z umową. Nie ma żadnego przepisu, który zmuszałbym producenta do udzielania takiej gwarancji. Są przepisy dotyczące rękojmi, ale one dotyczą wyłącznie sprzedawców.

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

aaaaahahahaha

Nie ma takiego przepisu.

Nie śledzę Twoich przygód. Rozmawiamy tutaj o gwarancji.

---------- Post dodany o 09:32 ---------- Poprzedni post był o 09:28 ----------

Mylisz gwarancję producenta z odpowiedzialnością sprzedawcy za zgodność towaru z umową. Nie ma żadnego przepisu, który zmuszałbym producenta do udzielania takiej gwarancji. Są przepisy dotyczące rękojmi, ale one dotyczą wyłącznie sprzedawców.
    Juz Ci pisaleem wczesniej o nazewnictwie w Polsce.Powtarzam Mam to w d...jak to nazwac.Dwa lata ma dzialac ,a jak nie to kasa,albo niech sie buja z naprawa.Sprzedawca,nie producent,bo u sprzedawcy kupowalem.
    Poczytaj,jak masz bana na gogle albo nie umiesz znalesc http://europa.eu/youreurope/citizens...s/index_pl.htm