Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 61

Wątek: Lessie - fotki z Egiptu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    na raz to bym się i tak nie wyrobił....
    teraz kilka tzw. "wing view", czyli z okienka

05

06

07

08

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    E, bez przesady. Moim zdaniem źle nie jest. Podoba mi się 03. A o wszystkich fotach można powiedzieć, że jakościowo są bardzo dobre, ostre, wyraźne. Światło może mało korzystne - wiadomo, Egipt.

Niemniej, moim zdaniem również, wybrać kilka fot naprawdę udanych i zaprezentować je w formie jakiejś atrakcyjnej galerii. No i trochę dziwi mnie fakt, że zrobiłeś 11GB zdjęć. Nie wyobrażam sobie, jak to jest możliwe, prawdę mówiąc ;-) (11GB to 1000 RAWów, przez rok pstryknąłem 5000 zdjęć. Ile trwał Twój urlop? ;-)

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lgrabun
    E, bez przesady. Moim zdaniem źle nie jest. Podoba mi się 03. A o wszystkich fotach można powiedzieć, że jakościowo są bardzo dobre, ostre, wyraźne. Światło może mało korzystne - wiadomo, Egipt.

Niemniej, moim zdaniem również, wybrać kilka fot naprawdę udanych i zaprezentować je w formie jakiejś atrakcyjnej galerii. No i trochę dziwi mnie fakt, że zrobiłeś 11GB zdjęć. Nie wyobrażam sobie, jak to jest możliwe, prawdę mówiąc (11GB to 1000 RAWów, przez rok pstryknąłem 5000 zdjęć. Ile trwał Twój urlop?
    na weselu się pstryka po 12 GB ORT-fów za każdym razem to jest zużycie :]
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    2 tygodnie ale wiadomo, sporo fotek to serie, więc wybieram jedno ujęcie. Robiłem sporo samolotów, bardzo dużo typowo albumowych fotek rodziny itd...nazbierało się...

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziekan
    na weselu się pstryka po 12 GB ORT-fów za każdym razem to jest zużycie :]
    Ach, więc to był wyjazd zarobkowy/na sesję. To inna historia.

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    podoba sie 1 i seria z okna samolotu. co do ilości to tez jak wyjeżdżam z żona to 80% zdjęć to rodzinne, do dokumentacji i poźniejszego wspominania. ostatnio tez mi wyszło koło 10 GB.

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rrrradek
    podoba sie 1 i seria z okna samolotu. co do ilości to tez jak wyjeżdżam z żona to 80% zdjęć to rodzinne, do dokumentacji i poźniejszego wspominania. ostatnio tez mi wyszło koło 10 GB.
    To powinno być zakazane. Mówię poważnie, pojemność kart, dla niezawodowców, powinna być limitowana. Może to zmusiłoby posiadaczy aparatów do zastanowienia się dwa razy nad tym, czy dane zdjęcie warto zrobić.

| OlyJedi Awatar rrrradek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    To powinno być zakazane. Mówię poważnie, pojemność kart, dla niezawodowców, powinna być limitowana. Może to zmusiłoby posiadaczy aparatów do zastanowienia się dwa razy nad tym, czy dane zdjęcie warto zrobić.
    może masz rację . ale póki jeszcze nie zakazali to warto cykać zdjęcia rodzinie aby za 10, 20 lat obejrzeć, pokazać dzieciom, nieprawdaż?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Tutaj sie nie zgadzam. Robic zawsze warto, bo jest pozniej co wspominac. Jednak trzeba pozniej poswiecic troszke czasu i zaczac rozwaznie selekcjonowac zdjecia - tak aby nie zanudzac tysiacami fotek ani rodziny ani uzytkownikow forum
    I aby wyjasnic - nie mam na mysli tutaj konkretnego przykladu, lecz mowie generalnie.

Co do serii - podobaja mi sie zdjecia z okien samolotu. Zawsze urzekaly mnie ujecia z gory
    "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - A. Einstein
    "Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła." - G. Orwell

Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    może masz rację :). ale póki jeszcze nie zakazali to warto cykać zdjęcia rodzinie aby za 10, 20 lat obejrzeć, pokazać dzieciom, nieprawdaż?
    Jeśli masz coś zrobić źle, lepiej zrobisz nie robiąc tego wcale. Przepraszam, ale jestem krytycznie - nie od dzisiaj - nastawiany do "cykania zdjęć", bez zastanowienia. Fotografia cyfrowa wprowadziła fatalny nawyk nie zastanawiania się nad tym, co tak naprawdę się robi, co chce się pokazać i jak to chce się pokazać. Stąd właśnie przywożenie z wyjazdów 10GB pstryków, które w 90% - przyznasz to, prawda? - nie nadają się do niczego, poza przesunięciem ich do kosza i zapomnieniem o nich jak najszybciej ;-)

Cytat Zamieszczone przez rap1d
    Tutaj sie nie zgadzam. Robic zawsze warto, bo jest pozniej co wspominac. Jednak trzeba pozniej poswiecic troszke czasu i zaczac rozwaznie selekcjonowac zdjecia - tak aby nie zanudzac tysiacami fotek ani rodziny ani uzytkownikow forum :)
    Spytam się naiwnie: jaki jest sens robienia zdjęcia, jeśli jego przeznaczeniem jest "selekcja"? ;-) Czy takie zdjęcia to swoiste "mięso armatnie" i foty tego typu stanowią jedynie kontrast, na tle którego średnie foty wyglądają dużo lepiej? ;-)[/quote]