Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: ZD50 problem

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Odp: ZD50 problem

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Nie rozumiem dlaczego nie zrobiłeś zdjęcia w trybie M. Skoro zdjęcie jest za jasne to zmiana czasu powinna pomóc, a w pierwszym poście napisałeś jeszcze o FF. W ten sposób nadal nic nie wiadomo. Jeśli się rozleciał to przynajmniej sprzedający to u siebie potwierdzi. Gorzej, jak u niego będzie działać
    Nie potwierdzi bo chwilowo nie ma go do czego podpiąć. Szkło przetestować zgodził się Karol. Może on coś więcej ustali? Też myślałem, że nabywca ma uszkodzone body, ale on twierdzi, że podpinał je również na takim samym body czyli serii E-5xx innego użytkownika. Grzegorz mówiłeś mi przez telefon, że w domu nie miałeś problemu, tylko na dworzu. Czy to potwierdzasz? To też może być jakaś poszlaka.... Podkreślam. Nie ma między nami sporu ekonomicznego. Mamy dylemat dlaczego tak się dzieje? Szkiełko i tak spisałem na straty, A wątek powstał na wyraźny mój wniosek. Nie kryje, że mnie to intryguje.
    XZ-2|D800E|moje 500px

darkelf
    Gość

Strasznie chaotyczne to wszystko, zamiast na spokojnie sprawdzić co jest nie tak tracicie majątek na wysyłki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Ustawic przyslone na maxa i wcisnac do zapelnienia karty,Niech duch Kalacha powieje na szkielkiem.Za ktoryms razem sie odblokuje i bedzie dzialac.Przy okazji bufor i karte sie przepali,jak w silniku gary,trza depnac co jakis czas.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6303123.jpg
Wyświetleń:	103
Rozmiar:	232,3 KB
ID:	67589
    Mi coś podobnego działo sie przed padnięciem migawki w E3.Jesli wykonasz kilka zdjęć po sobie a jedno lub wiecej wyjdzie tak przeswietlone to obstawiam ze bedzie coś z aparatem/migawka.
    Ps.Niećh ktoś z dobrych ludzi prześle mi na privat ile bedzie kosztować naprawa migawka w E3.Z góry dzieki.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Mi coś podobnego działo sie przed padnięciem migawki w E3.
    Z ciekawości - ile migawka wytrzymała klapnięć?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Strasznie chaotyczne to wszystko, zamiast na spokojnie sprawdzić co jest nie tak tracicie majątek na wysyłki
    z pobudek patriotycznych wysyłamy Pocztą Polską
    Tak wyszło, że nie znam nikogo z Włocławka co by posiadał body 4/3. W Tychach prawdopodobnie jest też tylko 2 użytkowników tego systemu Przynajmniej logo Olympus wyróżnia nas z tłumu
    Tak czy siak muszę mieć pewność co jest walnięte? Body czy szkło? Po prostu chce je sprzedać jako sprawne. Pewne jest że serwis na tym zarobi. Kwestia tylko na kim?
    XZ-2|D800E|moje 500px

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

---------- Post dodany o 20:32 ---------- Poprzedni post był o 20:30 ----------

nie używam trybu M jestem weekendowym wygodnym pstrykaczem, szkło powinno działać przeca na A,P,S tak czy siak

---------- Post dodany o 20:34 ---------- Poprzedni post był o 20:32 ----------

ja sprawdziłem co mogłem i jak mogłem, wszystko odnoszę do szkieł które mam oraz do drugiego body od kumpa E-520.

---------- Post dodany o 20:34 ---------- Poprzedni post był o 20:34 ----------

Cytat Zamieszczone przez Thunder Zobacz posta
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6303123.jpg
Wyświetleń:	103
Rozmiar:	232,3 KB
ID:	67589
    Mi coś podobnego działo sie przed padnięciem migawki w E3.Jesli wykonasz kilka zdjęć po sobie a jedno lub wiecej wyjdzie tak przeswietlone to obstawiam ze bedzie coś z aparatem/migawka.
    Ps.Niećh ktoś z dobrych ludzi prześle mi na privat ile bedzie kosztować naprawa migawka w E3.Z góry dzieki.
    [/COLOR]z innymi szkłami działa bez zarzutu... wiec odpada, fakt faktem że przy ZD50 w jasny dzionek zapodawał czasy 1/4000 wiec szedł na granicy...
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Mieszka w
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Przed chwilą dzwonił do mnie Karol w sprawie w/w opisywanego obiektywu. Okazuje się że obiektyw jest jednak ... niesprawny. To znaczy z tego co zrozumiałem ma uszkodzoną przysłonę, która raz się domyka innym razem nie. Czyli mamy trzy dobre wiadomości:
    1) ZD50 spotka się z serwisantem i dostanie drugie życie
    2) kolega Dziekan ma sprawne body
    3) kolejny nabywca felernego ZD50 będzie miał szkło jak nowe i w dodatku na gwarancji
    XZ-2|D800E|moje 500px

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Tak - przysłona się nie domyka. Mechanizm przysłony chce pracować, robi takie pyk, pyk jednak z reguły listki nie poruszają się. Piszę z reguły bo kilka razy po delikatnym trzepnięciu zestawem przysłona zaskoczyła i wówczas pracuje prawidłowo w całym zakresie, by po chwili znów odmówić posłuszeństwa. Sprawdzałem wiele razy próbując zmusić przysłonę do pracy podglądem GO przy różnie ustawionych wartościach F. Listki przysłony są suche i jak już pracują to robią to dobrze. Taki był też powód prześwietlania zdjęć, które był tym bardziej prześwietlone im bardziej przysłona była (teoretycznie) przymknięta. Ustawiając aparat na pełną dziurę obiektyw daje świetny obrazek jak to ZD 50/2. Obiektyw jest w bardzo ładnym stanie. Silnik AF pracuje bez zarzutu, z moją E-trójką AF trafia bez objawów FF/BF. Prawdopodobnie powodem jest jakaś mechanika w środku bo przy lekkim potrząsaniu słychać jakby się wewnątrz coś troszkę telepało, wydaje mi się, że mój egzemplarz tego nie miał, chociaż już go nie mam żeby porównać. Styki obiektywu są suche i czyste, nic nie wskazuje na to, żeby tam coś nie łączyło.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 2.08.12 o 17:17
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Stawiam na rzucanie paczkami.Juz nigdy nie kupie sprzetu przez poczte.Zakodowalem to sobie.

Bedzie w serwisie B0600
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 2.08.12 o 22:02