cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
No to jak inaczej? Chyba, że pisząc poczta nie masz na myśli poczty kurierskiej? Akurat ja mam z kurierami takie doświadczenia, że wolę Pocztę Polską, chociaż jest droższa i mniej wygodna bo sam zawożę do nich paczkę. W każdym razie niedawno otrzymałem 2 przesyłki kurierskie, finał jednej to wypłata odszkodowania. Co ciekawe obie miały status "ostrożnie szkło" a kartony były sfatygowane jak po wojnie. Piszę o DHL, chciałbym wierzyć, że gdzie indziej mają lepsze standardy.
Wracając do obiektywu, o którym piszemy - dostałem go w kartonie, w którym chyba otrzymał i autor wątku, nie zauważyłem żeby był jakiś sponiewierany, zabezpieczenie wewnątrz było dobre, więc niekoniecznie zaszkodziło rzucanie paczkami, chociaż nie dojdziemy tego. Nim go dostałem pomyślałem, że mógł mu zaszkodzić transport w innym sensie - były okropne upały, zakładając, że obiektyw jest we wnętrzu samochodu pozostawionym na słońcu, to temperatura tam jest bardzo wysoka, co niekoniecznie lubią tworzywa wewnątrz obiektywów, ale to takie tylko moje gdybanie.
az mi zal tego ZD50, takie fajne szkielko, miejmy nadzieje ze trafi do obiektywowego doktora, pan doktor zrobi mu operacje i bedzie caly i zdrowy oraz da wiele radosci nowemu uzytkownikowi![]()
Mirek pisze 600, no to żeby wszystko się zgadzało wystawiam ZD50/2.0 za 600zł - tym razem jako uszkodzonyDał mi przez jakiś czas wiele radości, więc nie mam nad czym płakać. Naprawa zryczałtowana to 640.20 zł. Do rozstrzygania jak to się stało dedektywa Rutkowskiego powoływać nie zamierzam
---------- Post dodany o 23:14 ---------- Poprzedni post był o 23:10 ----------
ps
specjalne podziękowania dla Karola za arbitraż
XZ-2|D800E|moje 500px
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
XZ-2|D800E|moje 500px