Heh, hej Bodzip różności reaktywacja Czemu Bodzipkowe ? - bo po zlocie / zlotach moja Marysia do mnie Bodzipku mówi. Wątek "Mój Beskid Niski" chciałbym zostawić w postaci jaka jest. Przeznaczę go na promocję i pokazywanie piękna Beskidu Niskiego. A tu - będą zdjęcia z wycieczek - i Tatry i Sudety, a także jaskinie, wycieczki, muzea. Czasem robal się trafi - no nie Saboor a i kwiatek jaki Obiecałem w wątku nevry - dziś Bolestraszyce, arboretum koło Przemyśla. Arboretum w Bolestraszycach założono w 1975 roku, więc jest stosunkowo młode. Kiedyś było reklamowane przez Maję Popielarską z TVN-Meteo, co zainspirowało mnie do odwiedzin. W skład kompleksu wchodzą park i dwór, w którym kiedyś miszkał i pracował znany malarz Piotr Michałowski. W granicach parku znajdują sie także ruiny XIX w. fortu Twierdzy Przemyśl. Większość starych drzew, to zbiory dawnych właścicieli, którzy sprowadzali je z całego świata. Wśród nowych nasadzeń są gatunki tak obce, jak i rodzime. Gatunki rzadkie, ginące lub zagrożone. Nazwa arboretum wywodzi się od łacińskiego słowa arbor- drzewo. Najlepszym okresem zwiedzania to od połowy maja do końca I dekady czerwca - kiedy to następuje wysyp kwiatów. Mieszanka zapachów niekiedy jest oszałamiająca. Prawie hektar stawów, to wszelakie rośliny wodne, ptaki, płazy i owady. Widziałem ważki czerwone, niebieskie, szare, brązowe - od 2-3 cm długości do olbrzymów wielkości mojej dłoni. Raj dla robalo-fotów Nie, nie robiłem zdjęć wszystkich egzotycznych roślin - przyjechałem na relaks, aby dopocząć, połazić wśród roslin. Oczywiście nie odpocząłem - 45 oC w słońcu, i brak cienia są dość stresujące. Ale widać, że dbają - tropikalna sekwoja chińska była cała opleciona wężem - od gdołu do samej góry. Wąż podziurkowany, nawilżał całą roślinę. 1. źródło 2. źródło 3. źródło
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro|| Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||popieram stopkę Krakmana ||
Zamieszczone przez Bodzip Heh, hej Bodzip różności reaktywacja Czemu Bodzipkowe ? - bo po zlocie / zlotach moja Marysia do mnie Bodzipku mówi. Wątek "Mój Beskid Niski" chciałbym zostawić w postaci jaka jest. Przeznaczę go na promocję i pokazywanie piękna Beskidu Niskiego. I tym oto sposem będziemy mieli także Bodzipa w dwóch postaciach: poważnej statecznej i żartobliwej Bodzipka, ciekawe jak się on pomieszczą w jedynej słusznej postaci Bodzipowej?
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Zamieszczone przez apz I tym oto sposem będziemy mieli także Bodzipa w dwóch postaciach: poważnej statecznej i żartobliwej Bodzipka, ciekawe jak się on pomieszczą w jedynej słusznej postaci Bodzipowej? Jakoś się upcha! No chyba że się robal jaki trafi(tylko, co to ma do rzeczy?) Dzięki Bodzipku za fotki, zaczyna się kapitulnie!
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6| wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL
Tam jest pięknie - zwłaszcza jak to wszystko cudnie kwitnie i jest w pełni ukazane światu no a to Zamieszczone przez Bodzip W granicach parku znajdują sie także ruiny XIX w. fortu Twierdzy Przemyśl. wspominam z łezką w oku z czasów LO piękne miejsce czekam na więcej
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM... Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami.. szlajający się gulasz goni króliki - czyli obrazki codzienne, trochę streeta i co wpadnie w obiektyw - zapraszam gulasz goni po górach - górskie widoczki - to coś co tygryski lubią najbardziej gulasz się szlaja - Kolumbia - wyprawa 2018 gulasz się szlaja - Kambodża - wyprawa 2017
Ula, dzięki za odwiedziny jako dziecko, eee do dziś uwielbiam łazić po takich wertepach W Bolestraszycach mają "Konika Polskiego". Mamuśka była dość mocno zdenerwowana i starała się zasłaniać swojego malucha. No wcale się jej nie dziwię - co chwila jakieś zwierzęta na dwóch nogach przychodzą i ... patrzą. I pstrykają z takiego czegoś ... 4. źródło 5. źródło 6. źródło 7. źródło 8. źródło
Boguś świetne fotki, podobają się. Pozdrówka
Bodzip swietne fotki
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Fajna konikowa seria!
Zielsko i chebzie to coś dla mnie - dzięki za informację - a są fajne. Koniki przeurocze. Czekam na kolejne fotki.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami http://www.bociany.org.pl : kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Kunie bardzo fajne. Szczególnie na zdjęciu 5 i 7 młody ładnie wypadł. A tego odpoczynku na zdjęciu nr 6 to normalnie mu zazdroszczę. Jutro mam urlop, jak znajdę chwilę, to też się tak na trawę walnę
http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=24358 Dobrego zdjęcia jeszcze nie udało mi się zrobić... Ale jak kupię FF...
Zasady na forum