Ależ pędzisz z tą Twoja opowieściąCo wchodzę to kilka stron do nadrobienia. Fontanny wyglądają światowo, prawie jak w jakiejś metropolii
![]()
Ależ pędzisz z tą Twoja opowieściąCo wchodzę to kilka stron do nadrobienia. Fontanny wyglądają światowo, prawie jak w jakiejś metropolii
![]()
Fajna fontanna![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Stolarnia, bus Nysa, stacja kolejowa...miniona epoka.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Nie daję w wątku o Beskidzie Niskim, bo to już Beskid Sądecki
Cerkiew we wsi Żegiestów.
Wybudowana dość późno w Łemkowskiej wsi Żegiestów. Przynależna do "Państwa Muszyńskiego" - klucza bogactwa biskupów krakowskich. Państwa Muszyńskiego, bo obok, w sąsiedniej dolinie jest Muszyna, w kolejnej Muszyna Złockie, w Kolejnej Piwniczna, w kolejnej Andrzejówka i jeszcze Milik i Wierchomla.
Z wystroju cerkiewnego prawie nic nie zostało. Ołtarz, obrazy i wystój nawiązują do tradycji rzymskokatolickiej.
Wycieczka doliną Popradu to nie tylko przejazd doskonałą drogą wzdłuż Popradu i wzdłuż granicy ze Słowacją. Dolina Popradu to rzeka Poprad, droga i linia kolejowa do Krynicy. Wszystko ściśnięte w wąskiej dolinie. Czasem dla drogi i kolei zostaje kilkanaście metrów.
Najpiękniejsze rzeczy - cerkiewki, stare chałupy, strumienie, bardzo strome góry - są w bocznych odnogach od doliny głównej.
294.295.
296.
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Wygląda jak dwa światy. Z zewnątrz bardziej jak cerkiew, a w środku tak jak piszesz - jak w kościele rzymskokatolickim.
The question is, who cares?
Ladnie prezentuja sie sakralne obiekty w tej okolicy.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Jak patrzę na to pierwsze zdjęcie cerkwi , to strasznie mnie razi w oczy ta kostka brukowa . No parking musi być, ale kolorowa kostka pod Cerkwią to nie za bardzo się komponuje.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||