G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
No nie, Andrzej - Twoje bardzo mnóstwo na nie. Strasznie zimne. Owszem w wołarce jest ustawienie balansu punktowego (+ oczywiście inne) i mam podobny efekt jak pobiorę pomiar z psa. Ale to nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ty najlepiej wiesz jaki kolor sierści ma piesek, ale raczej nie taki żółty jak w Twojej wersji
Ok, ale fotel wpada u Ciebie w zafarby zielono-niebieskie.
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Tak sobie pomyślałem, żeby kwarantanną objęli tych co mi większe grzyby wybraliZostały same dzidziulki - genialne do marynowania, nooo ale ja nie mogę pić wódki, więc tylko na sosik lub do uszek. I wtedy przyda się większy grzyb.
ps zdjęcie z 28-08 więc jeszcze przed kwarantanną.
ps. 2 drugie tyle ma Marysia w swoim koszyku,
ps. 3 jest wynik - negatywny
1444.
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Balans bieli przy świetle żarowym i świetlówkowym, to jeden z najtrudniejszych problemow, które trapią konstruktorów cyfrówek oraz twórców programów edycyjnych. W JPEG fotki zrobione przy tych oświetleniach mają zawsze coś nie tak w kolorach, a sprowadzanie z RAWa do JPEG z uzyskaniem wiernej kolorystyki nie jest proste i też można się przyczepiać do wyników.
Na różnorodność barw nie ma idealnego lekarstwa, chociaż jeśli solidnie się przyłożyć, to wyniki są całkiem całkiem. Lecz ile zachodu to wymaga.
Pzdr, TJ
@Bodzip Negatywny a jak cieszy. prawda?
Pozdrawiam serdecznie!
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Nie wiem czy fotel odgrywa w tym zdjęciu jakąś istotną rolę. Ale OK, nie ma co tego rozstrząsać, Twoja decyzja w jakim kolorze chcesz pokazać swoją pupilkę. Jak pisałem wystarczy zastosować jedno źródło światła sztucznego i nie powinno być żadnych problemów z prawidłowym balansem bieli przy wywołaniu RAW, lub nawet robiąc zdjęcie po ustawieniu odpowiedniego WB w puszce nie trzeba już kombinować przy obróbce. Dla chcącego nic trudnego. No może być utrudnione gdy jeden włącznik światła zapala trzy różne oświetlenia, ale i na to znalazłaby się rada
![]()
Ostatnio edytowane przez And.N ; 31.08.20 o 14:53
Kwarantanny dzień trzeci
... nie skrócą, wręcz przedłużą. Oprócz inkryminowanego kontaktu, były inne zachorowania. Okres kwarantanny liczy się od ostatniego kontaktu.
Siedzimy sobie z Marysią w domu i patrzymy na siebie - co rusz, któreś z nas wybucha śmiechem. Jagnie tylko niefajnie bo jest wyprowadzana na krótkie spacery. O godzinnej łazędze można zapomnieć.
Kumpela z roboty mi powiedziała żebym raczej nie wychodził bo ludzie kablują:
"uprzejmie donoszę, że pan/pani objęta kwarantanną była dziś na zakupach w kauflandzie. I zdjęcie z komórki = 5000 zł.
Więc szkoda mi tej kasy bo to całkiem nowy aparat lub dobre szkło.
Testuję aparaty, robię stackowanie w różnych programach. Tylko lata mi szkoda na siedzenie w chałupie.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.