Ciekawa fotorelacja. Twój wątek jest niczym przewodnik gdzie warto jechać i co zobaczyć.
Ciekawa fotorelacja. Twój wątek jest niczym przewodnik gdzie warto jechać i co zobaczyć.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
A dziękuję ślicznie
@ Kasiu, nasz przewodnik też wspominał o tym, ale w formie bardzo zawoalowanej.
Wyglądało to mniej więcej tak: był niepewny politycznie element, więc się brało jego syna do wojska. Stamtąd z karną kompanią wyjeżdżał do kopalni uranu. A wiadomość rozgłaszano w tym środowisku aby podobni "niegrzeczni" siedzieli cicho.
Natomiast wyraźnie zaznaczył, że więźniów politycznych, gospodarczych czy zbrodniarzy tam nie było. Zresztą to wszystko byli "zbrodniarze" bo za "przestępstwa gospodarcze" też kara śmierci groziła i była wykonywana - vide ojciec Pawła Wawrzeckiego
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dziś Borowice
Tak, ta miejscowość w której balowaliśmy
Pamiętamy jak nawigacja się darła: skręć z Żołnierska w Droga Sudecka. Otóż w Borowicach był obóz jeniecki - stalag. Więźniowie to Belgowie, Francuzi, Rosjanie, Polacy i pewnie jeszcze inni.
Sugeruję przeczytać opis z tablicy informacyjnej, bo jest świetnie opisana historia obozu i Drogi Sudeckiej. Plik w pełnej rozdzielczości aby można było przeczytać te małe literki
Ukłony dla Ani Mysikrólik za to że nam pokazała to piękne miejsce.
554.
555.
556.
557.
558.
559.
560.![]()
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Swietnie pokazujesz i przyblizasz miejsca...A ja osobiscie nie mam o nich zielonego pojecia,Historyczne tlo nie jest mi obce.
Dziękuję za odkrycie kolejnych ciekawych zakątków. Kopalnia rewelacja.
W okolicy Borowic znajduje się tak wiele interesujących miejsc, że miesiąc to za mało, by wszystkie odwiedzić.
Pozdrawiamy
I znów dzięki Mysikrólikowi trafiliśmy na piękne miejsce z klimatem.
W wyprawie brali udział:
zapłakany Mysikrólik, bo rozwaliła aparat... eeech
Karol pocieszający Mysika i dziarsko targający swój statyw
oba Bodzipy
Wodospad na potoku Podgórna spada z 10 metrowego progu. Wyobrażam sobie co tam się dzieje jak jest duża woda
561.
562.
563.
564.
565.
566.
567.
568.
569.
570.
571.
572.
Oczywiście wiadomo, że różnice w temperaturze zależały od słoneczka wędrującego za chmurki czasami![]()
fajne, masz talent do takich zdjęć![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja