Strona 71 z 81 PierwszyPierwszy ... 21616970717273 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 807

Wątek: E-7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Odp: E-7

u mnie nic się nie odkleja... a trzeci rok E5 już zaczyna mieć na karku... GH-3 nie widziałem... nie patrzyłem też nigdy w wizjer elektroniczny... może jestem po prostu starej daty i do wszelkich innowacji podchodzę jak do jeża...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    u mnie nic się nie odkleja... a trzeci rok E5 już zaczyna mieć na karku... GH-3 nie widziałem... nie patrzyłem też nigdy w wizjer elektroniczny... może jestem po prostu starej daty i do wszelkich innowacji podchodzę jak do jeża...
    To może zajrzyj jesienią do Chełmna, bedzie tam kilka E-M5 z elektronicznymi wizjerami porzedniej genercji, bo nowe body mają mieć i nowe wizjery. Zobaczysz swoje zdjęcia na matrycy od Sonnego i moze zmienisz zdanie.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    To może zajrzyj jesienią do Chełmna, bedzie tam kilka E-M5 z elektronicznymi wizjerami porzedniej genercji, bo nowe body mają mieć i nowe wizjery. Zobaczysz swoje zdjęcia na matrycy od Sonnego i moze zmienisz zdanie.
    dziękuję za zaproszenie... ja mam taką nadzieję właśnie, że zmienię zdanie

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

mi E5 w zupełności odpowiada i w niczym mnie nie ogranicza... puki się nie rozsypie będę nim pstrykał... natomiast jeżeli nie będzie jego następcy to rachunek jest prosty... nie wyobrażam sobie jakiegoś pudełka od zapałek z podpiętą 150 sigmy... nie wyobrażam sobie panningu wykonanego tak niestabilnym sprzętem...
    OMD + właśnie sigma 150. Konie panningowałem, na samochodach trenuje. Puszka jest w tym tandemie dodatkiem bo trzyma się za obiektyw.

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Niech zajrzy na spotkanie warszawskie. Też będą OM-D.

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

A widziałeś już GH-3, mikro nie musi być małe, to tylko typ bagnetu i odległośc od obiektywu do matrycy. Zapowiedziane jest body do szkieł profi, poczekamy, zobaczymy.
    jakich szkieł profi ? w u4/3 są takie ?
    nie oszukujmy sie !! nie bedzie niestety juz puszki z dużego systemu smutne, ale prawdziwe
    u4/3 sprzedaje sie dobrze i na tym systemie O sie skupia, na dodatek jest "liderem" , wiec nie ma co bić piany- będzie , nie będzie
    jak dla mnie m-5 to "potworek" i nie rozumiem co kierowało projektantami ? udaje lustrzankę? tylko dlaczego ? co innego GX-7, nex-6/7
    pozdrawiam
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar Spajd
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Proponuje spróbować osobiście, na początku też byłem bardzo przeciw, ale przy używaniu wizjera nex 6 (ponad 2 mln pkt. rozdzielczości), obraz był tak wyraźny, że spokojnie zapominałem, że jest elektroniczny, nie optyczny. Wieczorem za to korzystałem z wizjera GH2, smużył, szumił, ale świetnie się kadrowało bo było wszystko widać...
    Może nie powiem, że wizjer elektroniczny jest lepszy od optycznego, ale ma swoje plusy(jasny obraz w ciemności, przy fotografowaniu z filtrami od razu widać efekt w wizjerze czy wyświetlanie dowolnego info w dowolnym miejscu) i aktualnie jest mi obojętne jaki wizjer ma aparat.
    OM-D

| OlyJedi Awatar kris70
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Spajd Zobacz posta
    Proponuje spróbować osobiście, na początku też byłem bardzo przeciw, ale przy używaniu wizjera nex 6 (ponad 2 mln pkt. rozdzielczości), obraz był tak wyraźny, że spokojnie zapominałem, że jest elektroniczny, nie optyczny. Wieczorem za to korzystałem z wizjera GH2, smużył, szumił, ale świetnie się kadrowało bo było wszystko widać...
    Może nie powiem, że wizjer elektroniczny jest lepszy od optycznego, ale ma swoje plusy(jasny obraz w ciemności, przy fotografowaniu z filtrami od razu widać efekt w wizjerze czy wyświetlanie dowolnego info w dowolnym miejscu) i aktualnie jest mi obojętne jaki wizjer ma aparat.
    Jeszcze dodam, możliwość powiększenie, podobno można po naciśnięciu jednego przycisku. Fajne to musi być do makro. Ciekawe czy jest jeszcze focus peacing w takim wizjerze .

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

W GX7 masz peaking razem z oknem z powiększonym fragmentem kadru.

| OlyJedi Awatar Gryphoon
    Mieszka w
    Aleksandrów Łódzki
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kris70 Zobacz posta
    Jeszcze dodam, możliwość powiększenie, podobno można po naciśnięciu jednego przycisku. Fajne to musi być do makro. Ciekawe czy jest jeszcze focus peacing w takim wizjerze .
    W E-5 przy LV masz opcję automatycznego powiększenia punktu ostrości (do 14x) przy ręcznym ostrzeniu. W makro jak znalazł
    C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
    Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
    Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014

Uprawnienia umieszczania postów