u mnie nic się nie odkleja... a trzeci rok E5 już zaczyna mieć na karku... GH-3 nie widziałem... nie patrzyłem też nigdy w wizjer elektroniczny... może jestem po prostu starej daty i do wszelkich innowacji podchodzę jak do jeża...![]()
u mnie nic się nie odkleja... a trzeci rok E5 już zaczyna mieć na karku... GH-3 nie widziałem... nie patrzyłem też nigdy w wizjer elektroniczny... może jestem po prostu starej daty i do wszelkich innowacji podchodzę jak do jeża...![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
jakich szkieł profi ? w u4/3 są takie ?
nie oszukujmy sie !! nie bedzie niestety juz puszki z dużego systemusmutne, ale prawdziwe
u4/3 sprzedaje sie dobrze i na tym systemie O sie skupia, na dodatek jest "liderem" , wiec nie ma co bić piany- będzie , nie będzie
jak dla mnie m-5 to "potworek" i nie rozumiem co kierowało projektantami ? udaje lustrzankę? tylko dlaczego ? co innego GX-7, nex-6/7
pozdrawiam
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Proponuje spróbować osobiście, na początku też byłem bardzo przeciw, ale przy używaniu wizjera nex 6 (ponad 2 mln pkt. rozdzielczości), obraz był tak wyraźny, że spokojnie zapominałem, że jest elektroniczny, nie optyczny. Wieczorem za to korzystałem z wizjera GH2, smużył, szumił, ale świetnie się kadrowało bo było wszystko widać...
Może nie powiem, że wizjer elektroniczny jest lepszy od optycznego, ale ma swoje plusy(jasny obraz w ciemności, przy fotografowaniu z filtrami od razu widać efekt w wizjerze czy wyświetlanie dowolnego info w dowolnym miejscu) i aktualnie jest mi obojętne jaki wizjer ma aparat.
OM-D
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
W GX7 masz peaking razem z oknem z powiększonym fragmentem kadru.
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014