Strona 64 z 81 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 807

Wątek: E-7

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    Nie znacie się bo czarne dziury będą umieszczone za specjalną biomatrycą. Dookoła wlotu będą generatory antymaterii, które to będą w odpowiedni sposób soczewkować wpadająca do puszki materię. Czarne dziury za matrycą będą miały z kolei wpływa na szybkość przepływu poszczególnych wiązek materii dzięki czemu będziemy uzyskiwać rożne przysłony jak w tradycyjnych oczkach (czyli każdemu punktowi na biomatrycy będzie można nadać inną przysłonę i czas)
    W Twoim modelu będzie czas ujemny. Sprawdź 3 linijkę rozwinięcia równania Schrödingera, które zastosowałeś w obliczeniach.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    153
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    W Twoim modelu będzie czas ujemny. Sprawdź 3 linijkę rozwinięcia równania Schrödingera, które zastosowałeś w obliczeniach.
    Mylisz się bo czasu ujemnego nie będzie. Za słabe ogniwa robią aby sprostać przyrostowi energii celem odwrócenia biegu czasu. Czas będzie można spowolnić prawie do zera bo inaczej krzywe Beziera szlag trafi i się obraz rozjedzie

A generalnie to nie mój model tylko oczekiwaczy w tym wątku. Taki będzie nowy E7 - tak, tak Panowie mam przeciek z pełnych Pampersów . Natomiast w E9 może się postarają o to o czym pisał Bodzip czyli o czas wsteczny
    Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 4.06.13 o 23:04
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

nowy e-7 będzie miał kolejną inwencje inżynierów olympusa -> będzie robił zdjęcie zanim pomyślimy o wciśnięciu spustu! ew. będzie robił zdjęcia w innej czasoprzestrzeni.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez King Zobacz posta
    nowy e-7 będzie miał kolejną inwencje inżynierów olympusa -> będzie robił zdjęcie zanim pomyślimy o wciśnięciu spustu! ew. będzie robił zdjęcia w innej czasoprzestrzeni.
    To jest niemożliwe, tak reklamował sie już Nikon1 , na pewno u Nikona są patenty na to właśnie rozwiązanie techniczne.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

sorry, że tak na szybko dorzucę swoje trzy grosze do dyskusji Dobasa o evf..

trochę się boje nowej ery liveview + evf. Przyznaje racje Dobasowi, że jest to cud techniki i ułatwienie w życiu fotografa (kocham moje liveview w e-3 na statywie ze starymi szkłami i możliwościami jakie daje cyfrowa lupka). Jeżeli EVF będzie idealny (brak opóźnienia, histogram na żywo, możliwość cyfrowego zuumu i będzie bezawaryjny [zarówno wyświetlacz i obciążenie matrycy]), to już jestem zakochany i wywalam stare lustra na śmietnik. rozwiązanie nie jest cudownym wymysłem Olympusa, więc chłopaki nie spinajcie się tak. Hybryda KodakaMinolty (teraz Sony) miała takie coś. Argument zeżarcia prądu, żadnym argumentem, bawiłem się waparatem (kolegi) i EVF włączał się tylko gdy sensor wykrywał oko przy wizjerze.

ja boję się dwóch rzeczy :
    1. problem awarii EVF - posiłkowanie się wtedy liveviewem
    2. problem z przegrzewaniem się matrycy

ew. opóźnieniem systemu elektronicznego.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    To jest niemożliwe, tak reklamował sie już Nikon1 , na pewno u Nikona są patenty na to właśnie rozwiązanie techniczne.
    To rozwiązanie jest nie tylko u Nikona... E kilku komórkach też
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez King Zobacz posta
    sorry, że tak na szybko dorzucę swoje trzy grosze do dyskusji Dobasa o evf..

trochę się boje nowej ery liveview + evf. ... lupka). Jeżeli EVF będzie idealny (brak opóźnienia, histogram na żywo, możliwość cyfrowego zuumu i będzie bezawaryjny [zarówno wyświetlacz i obciążenie matrycy]), to już jestem zakochany i wywalam stare lustra na śmietnik. rozwiązanie nie jest cudownym wymysłem Olympusa, więc chłopaki nie spinajcie się tak. Hybryda KodakaMinolty (teraz Sony) miała takie coś. Argument zeżarcia prądu, żadnym argumentem, bawiłem się waparatem (kolegi) i EVF włączał się tylko gdy sensor wykrywał oko przy wizjerze.

ja boję się dwóch rzeczy :
    1. problem awarii EVF - posiłkowanie się wtedy liveviewem
    2. problem z przegrzewaniem się matrycy

ew. opóźnieniem systemu elektronicznego.
    O awarii wizjerów nie słyszałem w Olkach. Nawet w Omd możesz założyć ten zewnętrzny do Pena (jest odpowiednie gniazdo). Problemy z przegrzewaniem matrycy to były w E-400 i pierwszych NEX-ach.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Lightbulb Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Rozmiar rozmiar i jeszcze raz rozmiar... Co to za argument przemawiający za trzymaniem się luster ??
    Można zrobić duży aparat bez pryzmatu i lustra. żeby sobie można było podpinać 35-100.
    Z ciekawości podpytam jak często używasz swojeo aparatu z 35-100 ? Czy tylko raz podpiąłeś żeby zobaczyć jak wygląda czy tym fotografjesz na codzień ?
    Ja z 50-200 nie czuję dyskomfortu pracy jeśli chodzi o gabaryty - ale tu nie dyskutuję bo to rzecz indywidualna
    Sprzedałem zacne 14-54mm które przy 35-100 jest kurduplem, właśnie z powodu braku wygody. Jak Ty tak lubisz to super.
    Sprawa indywidualna, więc nie wiem dlaczego, tak zawzięcie krytykujesz zaletę wywalenia lustra w postaci... rozmiaru.
    Dzięki tak chwalonemu przez Ciebie zabiegowi wywalenia lustra zmieniło się coś jeszcze:
    odległość bagnetu od matrycy czyli tzw. z ang. flange focal distance (FFD). Zobacz rozmiar np. ZD 8mm i Panasa 8mm.
    Użytkownik może m.in. dzięki temu kupić ekw. FF 70-200mm 2,8 wielkości puszki od Coli.
    Po co zatem czekać wyłącznie z niecierpliwością na lepszy AF ZD pod m43 zamiast po prostu na mZD 14-35 i 35-100 2,0...
    Epoka zagościła - jak pisałem wcześniej to tylko kwestia współpracy ze szkłami starej daty. EPL5 czy OMD z ZD 150 wymiata pod każdym względem - poza... AF przeskoczenie tego progu to kwestia czasu podobnie jak wypuszczenie Panasa 150 f 2.8
    Na tą chwilę jest to rzecz będąca jeszcze kulą u nogi. Ale tu znów nie jest to kwestią posiadania lustra i pryzmatu tylko AFu i współpracy ze starymi szkłami.
    No jasne, wszystko jest kwestią czasu, tak jak obiecane ginącemu gatunkowi uzytkowników 4/3 ZD 100mm Makro.
    Póki piszesz o czymś czego jeszcze nie ma, tj. współpracy z ZD, to nie pisz że epoka współpracy już zagościła.
    Tiaaaaa dobry argument. bo w lustrzance lustro porusza się bez poboru prądu.
    Pewnie do wyliczenia ile potrzeba energii na klapnięcie lustrem i powrót nazad przy każdym zdjęciu
    Oczywiście że dobry argument - w lustrzance możesz ustawić przynajmniej np. kadr przed zdjęciem bez baterii.
    Bezlusterkowiec niby pozwala na ustawienie histogramu na żywo i wszystko inne - ale bez przerwy pobierając prąd.
    Poza tym lustrzanki od paru ładnych lat też mają tą opcję podglądu histogramu w trybie LiveView.
    Zatem mając tyle samo wagowo 3 baterie do OMD mają 3x1220mAh a 2 baterie do E5 mają 2x1500mAh. Czyli mam 20 % więcej prądu mając tyle samo w torbie Przepraszam, że brnę w tym kierunku ale ten argument mnie powalił Masz jakieś zestawienia żywotności baterii i poboru prądu przez EVF - zapomniałeś że lustro ze sprężynna trzeba naciągnąć przed każdym strzałem ??
    Nie potrzeba argumentów - Nie wiem ile źre prądu kłapnięcie lustrem a ile właczony LCD bez przerwy. To mało ważne.
    ale podaj fakt - ile bezlusterkowców ma żywotność baterii starczającą na więcej niż 1000 zdjęć
    - co dla DSLR nie jest problemem - nawet dla tych z wielkim pod FF lustrem. GH3 z większą baterią wytrzyma ledwo 500...
    EVF jest jaśniejszy i wyraźniejszy.
    EVF nie ma obecnie w tańszych PENach. Jest jako dodatkowa i dodatkowo płatna opcja. Znowu nie zrozumiałeś, o czym pisałem.
    EVF ma ostatnio nawet jedną wielką wadę - zamyka dojście do szyn na lampę, co daje za to mało wyraźne niedoświetlone zdjęcia.
    Ale znów nie widzę sensu argumentu... Zapytam jeszcze raz. Po co lustrzanka ?? - jeśli osiągniemy stan że bezlustrza będą Ci z tym Twoim ZD300 pracowały i będzie się to wygodnie trzymało ?
    To jest na tą chwilę jedyne niedociągnięcie bezlusterkowców !! jeśli to się przeskoczy i powstanie odpowiednio duży bezlutrzak przygotowany do współpracy z 600kami 500 tkami 300 tkami i innymi "tkami" -[..]
    Wracam do sedna.. Gdyby E7 był bezlusterkowcem o dużych rozmiarach współpracującym ze szklarnią z 4/3 tak jak puszki z 4/3
    Bo ja jestem przekonany, że jeśli problem AF zniknie to tak będzie wyglądało coś co ma wykorzystywać szkła z dużego systemu
    Jeśli - to ta nowa epoka nastąpi, a przestarzała konstrukcja aparatu z lustrem pójdzie do lamusa. Też tak od początku sądzę.
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 9.06.13 o 22:32
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

| OlyJedi Awatar banc
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    44
    Moja galeria

Niektóre szkiełka mają AF tylko na prąd. I wtedy magia ustawianie bez prądu znika.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

dawać już to E7, moje 50-200 domaga się częstszego używania..
    Moja młodsza absolwentka
    Ostatnio edytowane przez Koriolan ; 28.06.13 o 16:33
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Uprawnienia umieszczania postów