Strona 30 z 81 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 807

Wątek: E-7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Odp: E-7

Damian McGillicuddy (famous people have good connections with Olympus) continues to make postings about the mysterious E-X series is also E-XXX series. He had started to write messages like this since the month of February 2012.
    a więc i niższy model też może się pojawić obok E7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Już jakiś czas temu w sieci pojawiły się jakieś pogłoski jakoby 720 miało wyjść. Czy to prawda - zobaczymy.
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Już jakiś czas temu w sieci pojawiły się jakieś pogłoski jakoby 720 miało wyjść. Czy to prawda - zobaczymy.
    Chciałbym w to wierzyć i zobaczyć nie tylko nową puszkę ale i szkła ... w końcu osób, którym nie "leżą" mikrusy nie jest wcale mało ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez RobertW3D Zobacz posta
    Chciałbym w to wierzyć i zobaczyć nie tylko nową puszkę ale i szkła ... w końcu osób, którym nie "leżą" mikrusy nie jest wcale mało ...
    GH3 wymiarowo na nie odbiegać zbytnio od mniejszych 4/3 (bardzo duża puszka jak na MFT) więc może w tą stronę?

Kwestia co Olympus zaproponuje jako "pro body" w MFT.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Dla mnie to w ogóle wypuszczanie pro-body w MFT nie ma większego sensu - to taka sztuka dla sztuki.
    IMHO w MFT powinny zostać PENy a równolegle powinna się rozwijać dalej linia E-X/E-XX z normalnymi korpusami i szkłami dla osób które nie gonią za miniaturyzacją. W końcu do większej puszki można wsadzić więcej elektroniki - wystarczy sobie wyobrazić 2 TruePic'i, 10+ fps w serii, równoległy zapis na dwóch kartach, więcej punktów w ESP, szybszy AF ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Dla mnie to w ogóle wypuszczanie pro-body w MFT nie ma większego sensu - to taka sztuka dla sztuki.
    IMHO w MFT powinny zostać PENy a równolegle powinna się rozwijać dalej linia E-X/E-XX z normalnymi korpusami i szkłami dla osób które nie gonią za miniaturyzacją. W końcu do większej puszki można wsadzić więcej elektroniki - wystarczy sobie wyobrazić 2 TruePic'i, 10+ fps w serii, równoległy zapis na dwóch kartach, więcej punktów w ESP, szybszy AF ...
    Większa puszka typu GH3 juz bedzie "do przodu".

Od czasu jak wyszły szybsze matryce to AF kontrastowy przegonił już średniej klasy APS-C.

Pozostawanie przy AF fazowym "bo tak" jest uwstecznianiem się - wizjer elektroniczny daje o niebo większe możliwości - tylko elektronika musi za nim nadążać...
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

W końcu do większej puszki można wsadzić więcej elektroniki - wystarczy sobie wyobrazić 2 TruePic'i, 10+ fps w serii, równoległy zapis na dwóch kartach, więcej punktów w ESP, szybszy AF ...
    Można, tylko pytanie, czy budżetowo będą na to chętni, bo tutaj mam wątpliwości. Na mój gust (specjalistą nie jestem), to na rynku lustrzanek Olympus jest już tylko takim dodatkiem, bo pierwsze skrzypce dzierży Canon/Nikon/Sony (kolejność alfabetyczna, niezwiązana z rzeczywistym udziałem w rynku ). Tym samym wypuszczanie produktu z maks górnej półki, nie specjalnie odbije się na wzroście zainteresowania.
    The question is, who cares?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria

moim zdaniem nie będzie już puszki E-xx a tym bardziej E-xxx. IMO Będzie "coś" m43 z dedykowanym rozwiązaniem do obiektywów dużego E.
    Ma to sens tylko dla posiadaczy co najmniej 12-60 /50-200/ i lepszych.
    Ja na taką puszkę czekam- nic mnie nie cisnie do sprzedania tych szkieł, z E30 dalej sprawują się świetnie.
    Oczekuje puszki wielkości Panasonica G2- taka absolutnie mnie zadowoli.
    Jeżeli będzie spełniac te oczekiwania i bedzie dostępna do połowy kwietnia- natychmiast składam zamówienie.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Nie sądzę, aby ktokolwiek dzisiaj chciał kupić wielką, ciężką lustrzankę z równie wielkimi i ciężkimi obiektywami top pro, w której siedzi matryca 4/3, oprócz stosunkowo nielicznej grupy fanów marki. Wiem, że parę osób tutaj by chciało, ale... To się musi Olympusowi opłacać. A nic na to nie wskazuje.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Można, tylko pytanie, czy budżetowo będą na to chętni, bo tutaj mam wątpliwości. Na mój gust (specjalistą nie jestem), to na rynku lustrzanek Olympus jest już tylko takim dodatkiem, bo pierwsze skrzypce dzierży Canon/Nikon/Sony (kolejność alfabetyczna, niezwiązana z rzeczywistym udziałem w rynku ). Tym samym wypuszczanie produktu z maks górnej półki, nie specjalnie odbije się na wzroście zainteresowania.
    W komentarzach na optycznych pod ostatnim wątkiem z plotkami kilka osób to zauważyło - że w dSLRach zaczynają wymierać matryce APS-C i właściwie nowe modele to już tylko FF, a mniejsze matryce (na razie) trafiają do EVILi.

I tak się to pewnie skończy.

Uprawnienia umieszczania postów