cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Mylisz się bo czasu ujemnego nie będzie. Za słabe ogniwa robią aby sprostać przyrostowi energii celem odwrócenia biegu czasu. Czas będzie można spowolnić prawie do zera bo inaczej krzywe Beziera szlag trafi i się obraz rozjedzie
A generalnie to nie mój model tylko oczekiwaczy w tym wątku. Taki będzie nowy E7 - tak, tak Panowie mam przeciek z pełnych Pampersów. Natomiast w E9 może się postarają o to o czym pisał Bodzip czyli o czas wsteczny
![]()
Ostatnio edytowane przez CzaRmaX ; 4.06.13 o 23:04
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
nowy e-7 będzie miał kolejną inwencje inżynierów olympusa -> będzie robił zdjęcie zanim pomyślimy o wciśnięciu spustu! ew. będzie robił zdjęcia w innej czasoprzestrzeni.
trochę się boje nowej ery liveview + evf. Przyznaje racje Dobasowi, że jest to cud techniki i ułatwienie w życiu fotografa (kocham moje liveview w e-3 na statywie ze starymi szkłami i możliwościami jakie daje cyfrowa lupka). Jeżeli EVF będzie idealny (brak opóźnienia, histogram na żywo, możliwość cyfrowego zuumu i będzie bezawaryjny [zarówno wyświetlacz i obciążenie matrycy]), to już jestem zakochany i wywalam stare lustra na śmietnik. rozwiązanie nie jest cudownym wymysłem Olympusa, więc chłopaki nie spinajcie się tak. Hybryda KodakaMinolty (teraz Sony) miała takie coś. Argument zeżarcia prądu, żadnym argumentem, bawiłem się waparatem (kolegi) i EVF włączał się tylko gdy sensor wykrywał oko przy wizjerze.
ja boję się dwóch rzeczy :
1. problem awarii EVF - posiłkowanie się wtedy liveviewem
2. problem z przegrzewaniem się matrycy
ew. opóźnieniem systemu elektronicznego.
Sprawa indywidualna, więc nie wiem dlaczego, tak zawzięcie krytykujesz zaletę wywalenia lustra w postaci... rozmiaru.
Dzięki tak chwalonemu przez Ciebie zabiegowi wywalenia lustra zmieniło się coś jeszcze:
odległość bagnetu od matrycy czyli tzw. z ang. flange focal distance (FFD). Zobacz rozmiar np. ZD 8mm i Panasa 8mm.
Użytkownik może m.in. dzięki temu kupić ekw. FF 70-200mm 2,8 wielkości puszki od Coli.
Po co zatem czekać wyłącznie z niecierpliwością na lepszy AF ZD pod m43 zamiast po prostu na mZD 14-35 i 35-100 2,0...
No jasne, wszystko jest kwestią czasu, tak jak obiecane ginącemu gatunkowi uzytkowników 4/3 ZD 100mm Makro.
Póki piszesz o czymś czego jeszcze nie ma, tj. współpracy z ZD, to nie pisz że epoka współpracy już zagościła.
Oczywiście że dobry argument - w lustrzance możesz ustawić przynajmniej np. kadr przed zdjęciem bez baterii.
Bezlusterkowiec niby pozwala na ustawienie histogramu na żywo i wszystko inne - ale bez przerwy pobierając prąd.
Poza tym lustrzanki od paru ładnych lat też mają tą opcję podglądu histogramu w trybie LiveView.
Nie potrzeba argumentów - Nie wiem ile źre prądu kłapnięcie lustrem a ile właczony LCD bez przerwy. To mało ważne.
ale podaj fakt - ile bezlusterkowców ma żywotność baterii starczającą na więcej niż 1000 zdjęć
- co dla DSLR nie jest problemem - nawet dla tych z wielkim pod FF lustrem. GH3 z większą baterią wytrzyma ledwo 500...
EVF nie ma obecnie w tańszych PENach. Jest jako dodatkowa i dodatkowo płatna opcja. Znowu nie zrozumiałeś, o czym pisałem.
EVF ma ostatnio nawet jedną wielką wadę - zamyka dojście do szyn na lampę, co daje za to mało wyraźne niedoświetlone zdjęcia.
Jeśli - to ta nowa epoka nastąpi, a przestarzała konstrukcja aparatu z lustrem pójdzie do lamusa. Też tak od początku sądzę.
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 9.06.13 o 22:32
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Niektóre szkiełka mają AF tylko na prąd. I wtedy magia ustawianie bez prądu znika.
dawać już to E7, moje 50-200 domaga się częstszego używania..
Moja młodsza absolwentka![]()
Ostatnio edytowane przez Koriolan ; 28.06.13 o 16:33
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra