Strona 63 z 81 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 807

Wątek: E-7

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    gdzieś ostatnio czytałem , że Sony nowe DSLR bedzie robiło bez lustra, więc coś jest na rzeczy...
    To jest właśnie seria Sony SLT, czyli aparat zasadniczo bezlusterkowy z elektronicznym wizjerem, ale w korpusie o gabarytach lustrzankowych. A i owszem, lusterko jest, ale bardzo przejrzyste i nieruchome, a służące wyłącznie do przekierowania światła na czujniki AF.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    tylko ciekawe jak wyostrzysz bez prądu np z ZD 50mm?
    Taki Zenit przykładowo nie ma z tym problemów jak mu baterie padną .

No i po co oni w te aparaty tyle elektroniki i prądu ładowali. Potem im się w ogóle pokiełbasiło i jakieś matryce wklepali na siłę młotkami w korpusy jakby komuś klisza przeszkadzała. A teraz bezbożnicy jedni próbują ostatni bastion lustereczko podkopać. Po co oni w ogóle cokolwiek w aparatach zmieniają? Niech wszystko będzie tak samo jak było a w najgorszym wypadku tak jak jest

Mnie to osobiście zastanawia jedna sprawa. Kiedy w końcu dobiorą się do na prawdę ostatniego bastionu czegoś co praktycznie istnieje od początku aparatów czyli do tradycyjnej optyki i zastąpią ją czymś całkiem innym . Druga sprawa to taka, że pewnie za jakiś czas obecne matryce też czymś zostaną zastąpione to wszystko jest tylko kwestia czasu, pomysłów i postępu
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez CzaRmaX Zobacz posta
    No właśnie - dla czego obecne telefony komórkowe nie mają kręconych cyferblatów? Ktoś wie?
    Bo taka tarcza zasłaniała by zdjęcie profilowe na Fejs Zbuku ?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Kiedy w końcu dobiorą się do na prawdę ostatniego bastionu czegoś co praktycznie istnieje od początku aparatów czyli do tradycyjnej optyki i zastąpią ją czymś całkiem innym
    Z chwilą, kiedy ktoś wymyśli soczewkę grawitacyjną
    Druga sprawa to taka, że pewnie za jakiś czas obecne matryce też czymś zostaną zastąpione
    Ja myślę, że matrycą nieobecną

| OlyJedi Awatar anmael
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Mnie to osobiście zastanawia jedna sprawa. Kiedy w końcu dobiorą się do na prawdę ostatniego bastionu czegoś co praktycznie istnieje od początku aparatów czyli do tradycyjnej optyki i zastąpią ją czymś całkiem innym .
    Już nad tym pracują: http://www.swiatobrazu.pl/opracowano...ady-29949.html
    E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    To jest właśnie seria Sony SLT, czyli aparat zasadniczo bezlusterkowy z elektronicznym wizjerem, ale w korpusie o gabarytach lustrzankowych. A i owszem, lusterko jest, ale bardzo przejrzyste i nieruchome, a służące wyłącznie do przekierowania światła na czujniki AF.
    seria SLT ma lustro, nowe nie będą miały
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez anmael Zobacz posta
    Już czuje za jakieś 10-20 lat te dyskusje w klimacie co było pierwsze kura czy jajko . I jak tu starą szklarnię do tego podpiąć

Jak zlikwidują tradycyjny obiektyw to będzie dopiero obraza majestatu i perfidny policzek dla wielu . Likwidacja lustra to będzie przy tym pikuś
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Jak zlikwidują tradycyjny obiektyw to będzie dopiero obraza majestatu i perfidny policzek dla wielu . Likwidacja lustra to będzie przy tym pikuś
    Potrzebny jest wianuszek czarnych dziur dookoła bagnetu. One odchylają światło więc nie będzie potrzeba obiektywu. Oczywiście lepsze... sety będą mieć więcej czarnych dziur, gorsze - mniej.
    Ciekawe, czy zmiana technologii na czarnodziurową wreszcie zlikwiduje problemy z aberracją chromatyczną...

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Jestem pewien, że czarne dziury pozwolą pozbyć się problemu abberacji i innych niedoskonałości optycznych.
    Będzie tylko jeden problem, zerwanie się takiej dziury na wolność będzie grozić wchłonięciem właściciela aparatu.
    Dlatego o dziury trzeba będzie dbać, oswoić je, przemawiać do nich i w ogóle dbać o ich dobre samopoczucie. Aby broń Boże nie myślały o ucieczce.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Nie znacie się bo czarne dziury będą umieszczone za specjalną biomatrycą. Dookoła wlotu będą generatory antymaterii, które to będą w odpowiedni sposób soczewkować wpadająca do puszki materię. Czarne dziury za matrycą będą miały z kolei wpływa na szybkość przepływu poszczególnych wiązek materii dzięki czemu będziemy uzyskiwać rożne przysłony jak w tradycyjnych oczkach (czyli każdemu punktowi na biomatrycy będzie można nadać inną przysłonę i czas)

Uprawnienia umieszczania postów