cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tak dokładnie - trafiłeś w sedno.
Many odłożone i przeznaczone na E-P5 poczekają jeszcze ciutMyślę że warto.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Podpiąłem kiedyś 35-100 pod PENa, wyglądało to jak monster truck i strach było złapać za "grip".
Nowa epoka jeszcze na dobre zagościła. Póki co np. ani jeden bezlusterkowec nie oferuje nic >100mm ze światłem 2,8
HDMI też jest reliktem minionej epoki, przecież od 2006 roku mamy już standard DisplayPort... a ile monitorów 4k już nie ważne.
Za to z niewielką ilością prądu zrobimy więcej zdjęć bo wizjer optyczny go nie pobiera cały czas.
Wizjer elektroniczny też do niczego nie jest w takim razie potrzebny, bo go nie ma w takich body.
Albo inaczej - wizjer stał się dobrem dodatkowym, na którym można zarobić nawet połowę ceny amatorskiego DSLR z wizjerem "gratis".
Zgadzam się- może niedługo będą tym co teraz są dalmierzowce, ale póki podatek od nowości jeszcze nie spadł to nie nastąpi.
Pierwszy względnie duży już jest - Panasonic GH3. Jak Panas zrobi swoje 90-250, 150 itd będzie problem z głowy z ZD w m43.
Ciekawe jeśli 5 lat po zakupie samochodu (cena ZD 300mm) byś usłyszał, że nie ma części, to czy też byś tak wzruszył ramionami.
Mam jeszcze Sigmę 105mm, którą nie ma pod co podpiąć poza klockiem E-5 (pod którym BTW AF śmiga aż miło). Czekam...
Towarzystwo Płaskiej Ziemi - przynajmniej 3000 a nie kilku![]()
Ostatnio edytowane przez Iwo ; 4.06.13 o 10:41
Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm
Witam !
Pamietam, ze kiedys byla wypuszczona matryca (SuperCCD SR Sensor), ktora miala niejednorodne wielkosciowo swiatloczule pixele.
Soft aparatu skladal obrazek z duzych pixeli + obrazek z malych pixeli i wychodzila fotografia o wiekszym DR-rze
http://www.steves-digicams.com/camer...review-10.html
Pozdrawiam
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak