Strona 61 z 81 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 807

Wątek: E-7

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Jak dla mnie to może miec nawet wiatraczek i wodotrysk jak będzie działało ze szkłami 43 tak jak lustra :P

T.
    Z tym wodotryskiem to ostrożnie, chociaż większość dobrych szkieł jest wodoszczelna sama z siebie. Wyobraziłem sobie taki zraszacz do twarzy...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Tak dla podkręcenia - właśnie się zorientowałem, co mam otwarte w przeglądarce

(jakby kto pytał, to miałem pracujący weekend, a dzisiaj dopiero wolne)
    Czyżby nadszedł czas sprzedać moje E-30
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Rzekłbym inaczej, wymienić je na nowszy model. Jack poprawia tłumaczenie, w wakacje czy po wakacjach kolejna premiera?
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Tak dokładnie - trafiłeś w sedno.
    Many odłożone i przeznaczone na E-P5 poczekają jeszcze ciut Myślę że warto.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Szkoda sprzedawać. Musiałbys za jakieś grosze oddać. Szkoda. Lepiej przerobić na aparat full spectrum i poeksperymentować

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Szkoda sprzedawać. Musiałbys za jakieś grosze oddać. Szkoda. Lepiej przerobić na aparat full spectrum i poeksperymentować
    To... mimo wszystko ostatecznie ja mogę się zamienić na EP1, już przerobiony

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Tak dla podkręcenia - właśnie się zorientowałem, co mam otwarte w przeglądarce

(jakby kto pytał, to miałem pracujący weekend, a dzisiaj dopiero wolne)
    Czy to nie powinno być w dziale "humor"
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria

Lightbulb Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Ej no dobra, ale po co to E7 ??
    Nie wystarczyłby OMD EM7 z zajebiaszczą obsługą szkieł z dużego 4/3 ??
    Podpiąłem kiedyś 35-100 pod PENa, wyglądało to jak monster truck i strach było złapać za "grip".
    Z całą świadomością twierdzę że DSLRy stają się reliktem minionej epoki...
    Nowa epoka jeszcze na dobre zagościła. Póki co np. ani jeden bezlusterkowec nie oferuje nic >100mm ze światłem 2,8
    HDMI też jest reliktem minionej epoki, przecież od 2006 roku mamy już standard DisplayPort... a ile monitorów 4k już nie ważne.
    Jaki jest obecnie sens stosowania pryzmatu i matówki ??
    Skoro bez prądu i tak nie zrobimy żadnego zdjęcia ?
    Za to z niewielką ilością prądu zrobimy więcej zdjęć bo wizjer optyczny go nie pobiera cały czas.
    Skoro EVF dostarcza więcej informacji [...]
    Jaki jest sens stosowania lustra - skoro do niczego nie jest potrzebne ???
    Wizjer elektroniczny też do niczego nie jest w takim razie potrzebny, bo go nie ma w takich body.
    Albo inaczej - wizjer stał się dobrem dodatkowym, na którym można zarobić nawet połowę ceny amatorskiego DSLR z wizjerem "gratis".
    Według mnie patrzymy na moment w którym lustrzanki wymierają tak jak wymierały kasety czy płyty gramofonowe... To tylko kwestia czasu
    Na prawdę od dawna nie usłyszałem rzeczowego argumentu co w tych lustrzankach jest takiego, że warto to kontynuować. Dlaczego tak ważne jest to lustro, ten pryzmat, ta matówka... ???
    Zgadzam się- może niedługo będą tym co teraz są dalmierzowce, ale póki podatek od nowości jeszcze nie spadł to nie nastąpi.
    A rozmiar... - można zrobić dużego bezlusterkowca...
    Pierwszy względnie duży już jest - Panasonic GH3. Jak Panas zrobi swoje 90-250, 150 itd będzie problem z głowy z ZD w m43.
    Największy problem - to wsparcie dla szkieł 4/3 jeśli takowe zostały i jeśli ten problem interesuje kogokolwiek innego niż właścicieli tych obiektywów
    Ciekawe jeśli 5 lat po zakupie samochodu (cena ZD 300mm) byś usłyszał, że nie ma części, to czy też byś tak wzruszył ramionami.
    Mam jeszcze Sigmę 105mm, którą nie ma pod co podpiąć poza klockiem E-5 (pod którym BTW AF śmiga aż miło). Czekam...
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Podejrzewam, że znalazłoby się paru świrów, którzy nie zgadzają się nawet z poglądem, że Ziemia jest okrągła. Dlatego przywiązanie do różnych głupich poglądów w fotograficznym światku w ogóle mnie nie dziwi.
    Towarzystwo Płaskiej Ziemi - przynajmniej 3000 a nie kilku
    Ostatnio edytowane przez Iwo ; 4.06.13 o 10:41
    Kupię 100-400mm lub zamienię za Panasonic 70-300mm

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Podpiąłem kiedyś 35-100 pod PENa, wyglądało to jak monster truck i strach było złapać za "grip".

...
    Nie miałem takich wrażeń z E-M5, bez gripa. Ale ja przyzwyczajony jestem do pracy z ZD 50-200 i Sigmą 150. Także z E-PL1

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Samo połączenie pikseli nic nie da. To tak, jakbyście chcieli zastąpić dwa 5-litrowe wiadra jednym 10-litrowym i zmieścić w nim więcej wody, niż w tych dwóch mniejszych razem wziętych. Powodzenia Taki zabieg może wpłynąć na poziom szumów na wyższych czułościach (aczkolwiek można to samo osiągnąć w postprodukcji), ale nie na DR.

Patent Fuji polega na tym, że piksele są łączone w pary, ale każdy piksel w parze naświetlany jest niezależnie - jeden dłużej, a drugi krócej. W ten sposób mamy dwa obrazy wykonane za jednym zamachem - jeden jaśniejszy, drugi jaśniejszy. Są one łączone w jeden plik, podobnie jak hdr, tylko bez mapowania tonów.
    Witam !

Pamietam, ze kiedys byla wypuszczona matryca (SuperCCD SR Sensor), ktora miala niejednorodne wielkosciowo swiatloczule pixele.
    Soft aparatu skladal obrazek z duzych pixeli + obrazek z malych pixeli i wychodzila fotografia o wiekszym DR-rze

http://www.steves-digicams.com/camer...review-10.html

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Uprawnienia umieszczania postów