Strona 6 z 81 PierwszyPierwszy ... 456781656 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 807

Wątek: E-7

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    Taki opluwany Soniak wypuścił bodajże trzecią puszkę FF i nie pozwala sobie pluć Wielkiej Dwójcy
    Trzeciej jeszcze nie wypuścił. Na razie ma dwie, z czego jedna już chyba oficjalnie zniknęła z katalogu produktów. Ale Sony pokazało, że można, choćby tylko dla prestiżu marki. Niestety w przypadku Olka oznaczałoby to budowanie nowego, trzeciego już systemu (licząc tylko te cyfrowe) od podstaw, mając świadomość, że robi się to tylko dla reklamy, bo raczej nie ma szans, by konkurować z wielkimi graczami. Nie sądzę, aby to było realne.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar MaciekMG
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

Czy przypadkiem spłodzenie FF przez Olympusa nie wymagałoby stworzenia całej linii obiektywów?

4/3 ma niewątpliwe zalety, wczoraj np. koleżanka biorąc do ręki E-620 z gripem i 40-150 zawołała "ojej"! Była pozytywnie zaskoczona wagą i wygodą chwytu. Ja też zawołałem "ojej" biorąc do ręki jej Canona - dla mnie jest za ciężki.

---
    Natomiast czapką do ziemi (i groszem sypnąwszy) powitałbym aktualizację oprogramowania, czy coś w rodzaju Canonowskiego CHDK - wolno w końcu pomarzyć, co nie?
    Ostatnio edytowane przez MaciekMG ; 28.07.12 o 17:10
    pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    Olek, ze swoją stuletnia tradycją, żeby się ponownie liczyć, na scenie foto, powinien wypuścić wreszcie jakiś FulFrejm. Przecież już dekadę męczy 4/3, jakieś rozwiązania, przemyślenia i wnioski powinien mieć. Wszystko co najlepsze z 4/3 upchać z dużą matrycą i wio na rynek, a nie ciągle wydmuszki robić. Taki opluwany Soniak wypuścił bodajże trzecią puszkę FF i nie pozwala sobie pluć Wielkiej Dwójcy
    FF dla kogo? O rynek zawodowych fotografów na szerszą skalę raczej Olympus nie powalczy. Powinni wypuścić puszkę amatorską i półprofesjonalną. Jest na rynku sporo używanych szkiełek 12-60 i 50-200, które z jakimś szerokim szkłem i dobrym body mogą stanowić świetny sprzęt dla zaawansowanych amatorów.
    Do kompletu powinni zrobić ze 2-3 jasne stałki i jest fajny system.
    Nie czuje kompletnie potrzeby posiadania FF, mniejsza matryca to w wielu sytuacjach zaleta.

darkelf
    Gość

Jak mi nie wierzycie to zobaczcie sobie wątki o OM-D, wtedy jak pojawiły się pierwsze sygnały że ma wyjść "cyfrowe OM" zaczałem tu o nim pierwszy wątek i zaraz zaczęły się dyskusje o fullfrejmach i trwały miesiącami.

Bardziej komiczne jest tylko to, że ten news nie jest o tym "hurra hurra Olympus robi nową lustrzankę E-7 hurra hurra" tylko raczej "słuchajcie w tym roku Olympus nie wyda E-7". A i tak są dyskusje o fullfrejmach.

Mi się wydaje, że lepiej porobić zdjęcia.

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MaciekMG Zobacz posta
    Czy przypadkiem spłodzenie FF przez Olympusa nie wymagałoby stworzenia całej linii obiektywów?

4/3 ma niewątpliwe zalety, wczoraj np. koleżanka biorąc do ręki E-620 z gripem i 40-150 zawołała "ojej"! Była pozytywnie zaskoczona wagą i wygodą chwytu. Ja też zawołałem "ojej" biorąc do ręki jej Canona - dla mnie jest za ciężki.
    Witam !

Przez dlugie lata fotograf bral dowolna lustrzanke i mowil "ojej" z zachwytu i cieszyl sie fotami a dzisiaj
    okazuje sie, ze takie aparaty sa "ojej" za ciezkie juz...

Moim zdaniem to "ojej" ze ciezkie to zwykla manipulacja medialna ktora firmy produkujace staraja sie
    ludziom wcisnac, ze teraz... trzeba miec cos lekkiego i malego i nie wazne czy to lezy wygodne w rekach
    i odpowiednio szybko pracuje w tym AF jak i to, czy szumi mniej czy wiecej

Mam EPL-1 i E-620 i znacznie lepiej trzyma sie w rekach i foci E-620, wiec to "ojej" jest nieco naciagane.
    Jak mialem Canona 10D tez nie bylo zle... sprzet produkowal swietne foty i tez nie bylo "ojej" bo
    cieszylem sie, ze mam cyfrowa lustrzanke

Wdalem sie w medialny belkot i zaczalem dostrzegac wady i szukac rozwoju sprzetu
    i zaczalem zmieniac go z jednego klocka na drugi uwazajac ze teraz mam juz to
    co chce ale zawsze znalazla sie jakas nowa medialna propaganda ktora wskazywala mi
    nastepne ulepszenia i wmawiala mi ze ja to musze miec.
    W efekcie koncowym moje inwestycje w sprzet nie maja konca a firmy
    promujace nastepne modele aparatow zacieraja sobie rece i staraja
    mi wmowic, ze teraz musze miec OM-D bo ma najlepsze rozwiazania a
    na pewno jeszcze warto kupowac super szkla za niezla kase.

Patrzac na to z perspektywy czasu gdybym pozostal przy Canonie 10D
    i skupil sie na foceniu i cieszeniu sie fotami zaoszczedzilbym wiele kasy
    ktora moglbym przeznaczyc na sensowniejsze wydatki

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 28.07.12 o 17:34
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar MaciekMG
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

Pamiętam, jak przed laty czytałem w recenzji Zenita 12XP (opublikowanej w Amateur Photographer) że to "najnowsze osiągnięcie radzieckich konstruktorów czołgów". A ja tym czołgiem (czasami w wersji Fotosnajpera, z Tairem trzysetką) z przyjemnością robiłem zdjęcia, waga jakoś mi nie przeszkadzała.

Apetyt rośnie w miarę jedzenia, chcielibyśmy, aby było lekko, bez szumów, z dużym DR, ostro, płytko, etc. etc. No i żeby jeszcze wszyscy dokoła się zachwycali .
    pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Patrzac na to z perspektywy czasu gdybym pozostal przy Canonie 10D
    i skupil sie na foceniu i cieszeniu sie fotami zaoszczedzilbym wiele kasy
    ktora moglbym przeznaczyc na sensowniejsze wydatki

Pozdrawiam
    To prawda - ja przestałem się przejmować, że mój K-7 ma matrycę Samsunga i nie posiada takiego super DR i ISO jak w K-5. Lubię go, zdjęcia mi się podobają i pozostanie ze mną na dłużej. Zaoszczędzoną kasę wolę dołożyć do optyki - dobry obiektyw da mi sporo więcej niż superpuszka z kitem.

Do zabawy i testowania mam kompakciki
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

a ta nowa matryca z 16mln co w OMD siedzi i ewentalnie do E7 trafi, to od kogo jest? to nadal panas?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

no właśnie tak coś mi się o uszy obiło... to dobra droga...

Uprawnienia umieszczania postów