Strona 37 z 81 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 807

Wątek: E-7

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    tak... mikro mnie nie kręci właśnie przez małą wagę i wielkość... czekam da 'duże' 4/3...
    Ale się pewnie nie doczekasz - tak jak i ja ...
    A E-5ka pozostanie u mnie po wsze czasy jako ostatnia prawdziwa lustrzanka

Skoro premiera dopiero za rok, to stawiam w ciemno, że ten wątek bez większych problemów przekroczy 100 stron
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez RobertW3D Zobacz posta
    Ale się pewnie nie doczekasz - tak jak i ja ...
    No niestety polityka firmy owiana jest zbyt wieloma tajemnicami. Trudno w tym gąszczu plotek zebrać informacje potrzebne do podjęcia długofalowych decyzji.

Pomimo iż byłem znany na tym forum jako wielki zwolennik dużego 4/3. Zresztą nadal uważam że ten system ma wiele do zaoferowania, ma sporo zalet w stosunku do małego obrazka (nazywanego obecnie "pełną klatką"). Jako jedyny został zaprojektowany od przysłowiowego "zera" pozbywając się problemu kompatybilności z dawnymi aparatami analogowymi (nowy bagnet i rozmiar matrycy).

Pomimo tej sympatii dla 4/3 w końcu poszukałem sprzętu u innego producenta.

Żeby było śmieszniej, mam świadomość co zyskałem a co straciłem. Doskonale rozumiem też osoby które przesiadają się z FF na mikro 4/3.

Szkoda że miłośnicy dużego 4/3 (lustrzanek i większych korpusów cenionych za wytrzymałość i ergonomię) często skazani są na migrację do innych systemów.

PS.

mikro 4/3 interesuje mnie jako drugi system, coś małego, dyskretnego, z wyborem ciekawych stałek,

aczkolwiek rynek takich aparatów szybko się rozwija i chyba lepiej poczekać aż sytuacja się wyklaruje (patrząc chociażby nowe zabawki od Fuji lub Sony)

Cytat Zamieszczone przez RobertW3D Zobacz posta
    A E-5ka pozostanie u mnie po wsze czasy jako ostatnia prawdziwa lustrzanka
    Też tak kiedyś myślałem o moim E-3, uwielbiałem ten aparat i ciężko było mi go sprzedać.

Jednak, czas leczy rany...
    Ostatnio edytowane przez Jaack ; 23.12.12 o 03:07

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

a tak w ogóle, to kto strzelił taką plotę że to hybryda będzie??? przed premierą E5 też pisano że to hybrydowy aparat ma być a wyszło to co widać. MZ E7 będzie bardzo podobny kształtem do E3-E5 z lepszą matrycą i z dodatkowymi (kompletnie niepotrzebnymi) filtrami artystycznymi oraz lepszym filmowaniem, oraz nową baterią i nowym kabelkiem usb byśmy się zbytnio nie przyzwyczajali...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

a tak w ogóle, to kto strzelił taką plotę że to hybryda będzie??? przed premierą E5 też pisano że to hybrydowy aparat ma być a wyszło to co widać. MZ E7 będzie bardzo podobny kształtem do E3-E5 z lepszą matrycą i z dodatkowymi (kompletnie niepotrzebnymi) filtrami artystycznymi oraz lepszym filmowaniem, oraz nową baterią i nowym kabelkiem usb byśmy się zbytnio nie przyzwyczajali...
    Co do kabelka od czasu E-520 używam takiego samego...
    Sądzę, że to jednak będzie duży korpus mikro z przejściówka na 4/3 i poprawionym AF. Gdzieś na początku po pojawieniu się mikro, ktoś z funkcyjnych Olympusa mówił o celu do osiągnięcia - połączeniu 4/3 i mikro4/3. Te plotki wpisywałyby się w taką ideę.
    Zapewne nie będzie to lustrzanka bo i po co.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

a tak w ogóle, to kto strzelił taką plotę że to hybryda będzie??? przed premierą E5 też pisano że to hybrydowy aparat ma być a wyszło to co widać.
    Niestety przez ostatnie 3 lata trochę zbyt dużo się wydarzyło by robić prognozy tylko na zasadzie tego co można by polepszyć
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

polepszyć mogą matrycę... mz nie będzie hybrydy... nikt tego po prostu nie kupi przynajmniej nie pierwszą serię... mz to będzie gorzej chodzić niż E5... jakiś adapter? kto będzie chciał się z tym bawić? ja się na nowinkach technicznych nie znam... więc nie powinienem się z jednej strony wypowiadać ale skoro się nie znam to tym bardziej czegoś takiego nie kupię... natomiast jak E7 pojawi się jako normalna puszka 4/3 z lustrem i lepszą matrycą to kupię na pewno... sprzedam kota, rybki oraz psa i ta puszka będzie ma... pozdrawiam świątecznie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Podejrzewam, że chętnych na zabawę adapterami będzie tyle samo, co chętnych na zabawę kolejną lustrzanką 4/3 - stosunkowo niewielu w porównaniu do oczekiwań firmy.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    A co jest do zabawy w adapterze? Podpinasz i mając tylko duże szkła nie ruszasz. Rozwiązanie optymalne.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

inżynierowie nie będą chcieli się mz bawić w takie przejścia... mają sprawdzony, kapitalny korpus, w którym wystarczy dać matrycę od sony... i będzie git...

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    I zamiast perspektywy rozwoju, otrzymamy zapchadziurę.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Uprawnienia umieszczania postów