Nie mogę sobie wyobrazić przystosowania obiektywów mikro do lustrzanki ze względu na zmniejszoną odległość obrazową... Wyjściem jest bezlusterkowiec kompatybilny z 4/3...
Nie mogę sobie wyobrazić przystosowania obiektywów mikro do lustrzanki ze względu na zmniejszoną odległość obrazową... Wyjściem jest bezlusterkowiec kompatybilny z 4/3...
Witja, dzięki za linka. Jakie to piękne!
moim skromnym zdaniem E7+3, czyli trzecia puszka po E7 bedzie taka jak trzeba![]()
gdyby O miał patent na poprawna pracę ( patrz szybki AF )FT z puszkami mikro , to juz by cos takiego sprzedawali , ku uciesze posiadaczy szkieł z duzego systemu
obawiam się , ze E7 to bedzie test na zywym organiźmie
niestety lepsze jest wrogiem dobrego , nastapi przekombinowanie i tyle
jakoś nikt z producentów nie ma złotego rozwiązania na problem łaczenia dużego i małego systemu
nie rozumiem dlaczego nie wsadzą matrycy ( wiekszej ) takiej jaka jest w OMD do duzej puszki + jakieś nowinki tech, co sie równa z puszką marzeń posiadaczy duzego systemu
chyba doskonale zdaja sobie sprawę jak jest sprzedaż e5 na tle konkurencji , więc nie moga spodziewać się cudów
z drugiej strony łudzę się , że moje obawy są na wyrost
30 min do końca świata, nad czym ja się zastanawiam ?![]()
Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 21.12.12 o 12:17
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Przecież nie samą matrycę, tylko cały moduł na którym znajduję sie matryca z układem stabilizacji.
Może to być wajcha mechaniczna do przestawienia, lub układ elektromechaniczny coś działającego na zasadzie przekaźnika bistabilnego.
Jeden impuls elektryczny przesuwa moduł do przodu a następny przesuwa ją do tyłu.
Trochę precyzji by to wymagało, ale aparat jest sam w sobie mechanizmam precyzyjnym.
---------- Post dodany o 11:33 ---------- Poprzedni post był o 11:31 ----------
Olytalibów stać na takie cudeńka.
Niech innowiercy nam zazdroszczą.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.