Strona 14 z 81 PierwszyPierwszy ... 412131415162464 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 807

Wątek: E-7

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: E-7

Moze nie bedzie az tak drogo, w koncu poza lustrem i wizjerem nie rozniloby sie konstrukcyjnie za duzo od OMD, a koszty R&D w duzym stopniu pkryte wczesniej (mechanika E3, elektronika OMD). Tylko produkcja moglaby byc duzo mniejsza i wowczas cena wyzsza.
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    aczkolwiek... jezeli mialbym dluzej zostac z Olkiem... E-7 pilnie potrzebne... z mojego E-3 wiecej juz nie umiem wycisnac...

osiagnalem etap, takiego uzycia aparatu, ze ISO 3200 jest w pelni uzywalne... tylko ze to wciaz za malo... nawet w polaczeniu ze szklami o swiatlosile F2, stabilizacja sprawy nie rozwiazuje (owszem pomaga), ale potrzebuje krotszych czasow migawki

jezeli potencjalne E-7 da mi dobre ISO 6400 oraz 12800 z mila checia rozwaze pozostanie w systemie...
    Ja na Twoim miejscu, codziennie, po trzykroć dziennie dziękowałbym Bogu, że nie urodziłem się 10-20 lat wcześniej ....

| OlyJedi Awatar nipo80
    Mieszka w
    Orle k. Wejherowa
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Jak dla mnie to będzie nowy OMD ze wsparciem dla topowych szkieł 4/3 - taki półprofi/profi OMD.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    Ja na Twoim miejscu, codziennie, po trzykroć dziennie dziękowałbym Bogu, że nie urodziłem się 10-20 lat wcześniej ....
    Bez przesady, z analogiem radzi sobie całkiem smacznie, mimo, ze dzisiaj to już trochę droga zabawa i dla koneserów.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Bez przesady, z analogiem radzi sobie całkiem smacznie, mimo, ze dzisiaj to już trochę droga zabawa i dla koneserów.
    Ale efekty sa miodne
    Pamietam jak w szkole sredniej kupowalem film na wycieczke - zastanawialem sie czy wybrac lepszy 24 klatki czy gorszy 36 i taki film wystarczal na trzy dni

Teraz kupuje za 4 euro fuji i mam go na kilkanascie dni bo kliszakiem wykonuje tylko kilka ujec a reszte cyfra. Drogie jest tylko dobre skanowanie; mozna tez samemu ale dobry skaner kosztuje.

mobi
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Dedykowany, przyzwoity bez ICE kupi sie niedrogo - patrz watek o skanowaniu Ja praktycznie zostalem przy klasycznych cz-b, ktore sam wolam i slajdach. Tych drugich zostalo mi w lodowce kilkadziesiat rolek Provii 100F, ktora przeterminowana kupilem po 4 zl/rolka od Fuji Polska Wolaja sie w FJ albo Rossmanie calkiem ladnie, grunt ze sa dobrze schlodzone
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    poniżej 5K pln nie zejdzie... dobrze będzie jak na początku 7 tysi nie przekroczy...
    No i tu pies pogrzebany - cena. Jeśli się pojawi takie D600 w końcu, to ja niestety żegnam się z E-systemem. Albo dalej zbieram na D800.
    Ostatnio dla mnie plusem E-systemu jest to, że przy tej samej jasności/przysłonie daje większa GO niż FF.
    Choć z drugiej strony na FF domykając do f/8 mając takiego D800 można na ISO 6400 robić i jakośc bedzie świetna i tak lepsza niż z mojego E-30 na ISO 400.

Dlatego oby zrobili coś pokroju E-30 tylko z nową matrycą z OM-D.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta

no niby racja, siegnalem niedawno po klisze ISO 1600 i owszem, zrobilem zdjecie w miejscu gdzie nie powinno nic wyjsc, ale ziarno zjadlo wszystko...

analog dla mnie ma sens ale do ISO 400 na naprawde dobrych materialach negatywowych

---------- Post dodany o 00:55 ---------- Poprzedni post był o 00:53 ----------

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    No i tu pies pogrzebany - cena. Jeśli się pojawi takie D600 w końcu, to ja niestety żegnam się z E-systemem. Albo dalej zbieram na D800.
    Ostatnio dla mnie plusem E-systemu jest to, że przy tej samej jasności/przysłonie daje większa GO niż FF.
    Choć z drugiej strony na FF domykając do f/8 mając takiego D800 można na ISO 6400 robić i jakośc bedzie świetna i tak lepsza niż z mojego E-30 na ISO 400.

Dlatego oby zrobili coś pokroju E-30 tylko z nową matrycą z OM-D.

T.
    bardzo ladnie to ujales, temat stosunku ceny do mozliwosci

podoba mi sie tez to, ze widzisz plusy w systemie 4/3, calkowicie sie z Toba zgadzam

zalety 4/3 poznalem dopiero, kiedy na codzien zaczalem uzywac FF

PS.

zeby nie bylo ze jestem innowierca FF uzywam w analogu, ale nowoczesne body i szkla

aczkolwiek... juz do mnie dociera... ze analog w dzisiejszych czasach ma sens, ale w srednim formacie
    Ostatnio edytowane przez Centus ; 20.08.12 o 01:00

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    aczkolwiek... juz do mnie dociera... ze analog w dzisiejszych czasach ma sens, ale w srednim formacie
    Jak będziesz chciał opylić to F100 to pisz na PW.
    Rolleicord, Canon
    flickr

Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta

T.
    Chyba jednak trochę przesada. ISO w starszych 4/3 było w najgorszym wypadku gorsze o ok. 2 EV niż w dobrych modelach FF. Potwierdzają to min wyniki na dxo. Ergo iso400 z E30 będzie bliżej ISO 1600 w takim D800. Patrząc po tym co wypluwa z siebie OMD, to ta różnica zawęzi się do max 1EV...

Pozdrowienia Sylwek
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Uprawnienia umieszczania postów