14-35 będzie w Nowicy
14-35 będzie w Nowicy
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
mówisz i masz
http://optyczne.pl/4098-nowość-Produ...w_Leica.html#
Ostatnio edytowane przez Karampuk ; 17.08.12 o 22:33
XZ-2|D800E|moje 500px
XZ-2|D800E|moje 500px
Obiektywy za kilkanascie tysiecy to reczny montaz ale te tanie plastikowe to moze i recznie ale bez takich ceregieli jakna filmie. Czesto sie spotyka obiektywy, ktore z jednej strony kadru daja gorszy obrazek niz z drugiej strony i w centrum. Winny jest pewnie ten pospieszny montaz, brak kontroli po wykonaniu itp.
Zgoda Adaś. Piszę o tym bo ktoś pisał o upadku systemu i zalegających w magazynach topowych szkieł olka. Szkła topowe można produkować w ilości tyle ile potrzeba. Czyli nie za dużo, nie za mało. Odwrotnie jak puszki. Tam opłacalna jest tylko masowa produkcja. Dlatego na E5 miałem napisane "made in China"
Ostatnio edytowane przez Karampuk ; 17.08.12 o 22:43
XZ-2|D800E|moje 500px
Moim zdaniem E-7 nie będzie. Jeśli się przyjrzeć marketingowi Olka - nakierowali się na mikro i tak juz zostanie. Wystarczy chociazby spojrzec jak sie po kolei wycofują z produkcji obiektywow (SIGMA juz nie robi nic dla 4/3).
Szkoda, bo to jest naprawde dobry system. Nie chce wywolywac tutaj dyskusji o wyzszosci mikro nad duzym 4/3 - jednakze Peny i OM-D jakos mi nie leza. Porownywalem ostatnio ergonomie OM-D do E-5 i ten drugi jednak jest dla mnie o wiele wygodniejszy.
Prawda jest taka (smutna niestety), że tylko kasa sie liczy. A trend jest na male "małpkowate" aparaty a nie duże lustra - i dlatego nie będzie dużego 4/3. Kropka.
C-740, SP550UZ, E-510, E-5 + dodatkowe zabawki
Moje wątki: Gryphoon'owe podwórko, Gryphoon w Australii, Łódź Bajkowa
Akcje: Spotting Okęcie - 6.01.2014
Ciężko oczekiwać żeby firma która przecież za cel ma zarabianie, tworzyła aparaty tylko dla sztuki.
Choć z drugiej strony Sigma cały czas robi lustrzanki, a chyba mało kto je kupuje.
Mam nadzieję, że Olympus jednak jeszcze wypuści jakieś body 4/3, może nawet bez lustra.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Zaczęło się E3 , E-5 , E-7......Znowu okres gdybania, potem pobożnych życzeń, następnie u jednych zachwyt u innych frustracja a u jeszcze innych ban.
Mi E-cegła działa, nim się zepsuje minie trochę czasu.
Czy wyprodukują E-7, pewnie tak ale poczekam na E-9 bo ten co mam
powinien działać jeszcze wiele lat, a sprawnego sprzętu nie muszę wymieniać
na nowszy tylko dlatego, że się ukazał. Fotek też lepszych nie zrobię bom nie Horowitz.
A te co sobie pstrykam, to mi się albo podobają albo nie podobają.
Ale to nie wina aparatu.
Nie martwcie się na zapas będzie dobrze.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro