Strona 7 z 57 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 565

Wątek: quo vadis micro 4/3

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Odp: quo vadis micro 4/3

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    No to jeśli Olek jest taki innowacyjny, to ja mam dla niego pomysł do zrealizowania: odczepiany wyświetlacz LCD, który łączy się bezprzewodowo z puszką i umożliwia jej sterowanie przez dotykowy ekran Myślę, że kiedyś coś takiego się pojawi w produkcji. Ciekawe kiedy i kto pierwszy...
    Coś podobnego już jest, Dobas to ma i pokazał na forum. Tylko niezależnego
    producenta i z oddzielnym ekranem. Cena około 600zł.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

No to jeśli Olek jest taki innowacyjny, to ja mam dla niego pomysł do zrealizowania: odczepiany wyświetlacz LCD, który łączy się bezprzewodowo z puszką i umożliwia jej sterowanie przez dotykowy ekran Myślę, że kiedyś coś takiego się pojawi w produkcji. Ciekawe kiedy i kto pierwszy...
    Podobno te nowsze Samsungi NX, które mają wifi można sterować smartfonem. Coś takiego widziałem na YT w jednej z prezentacji systemu, ale nie pamiętam czy to było tylko prototypowe rozwiązanie, czy już finalne.

| OlyJedi Awatar skrzynka97
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Wiadomo coś więcej o tych PENach? A gdzie E-Pl4?
    E-PL4 nie ma i nie będzie. Tak jak Lumix G4.
    Za wikipedią: "W Japonii "cztery" jest uważane za pechowe. Wymowa liczebnika ("Shi") jest identyczna jak wymowa wyrazu "śmierć", dlatego w japońskich budynkach nie występuje czwarte, pechowe piętro (po trzecim jest piąte), ludzie zmieniają numery swoich mieszkań i telefonów w obawie przed feralną liczbą."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Co za idioci... Pewnie część z nich nawet by nie tknęła Nikona D4
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

dzarro
    Gość

Jako fan japońskich horrorów to ja jednak ich rozumiem. Jeszcze jakaś nieumarła cholera z długim czarnym włosiem się przyczepi albo na zdjęciach jakieś duchy zaczną się pojawiać...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

W rozwiązaniach szczegółowych Olek ma oczywiście sporo sukcesów, ale nie w wyznaczaniu długoterminowych trendów. Można wymienić choćby przespanie epoki AF w lustrzankach, ślepa uliczka aparatów typu "bridge" (lustrzanka z niewymienną optyką), obecnie ślepa uliczka z dużym 4/3. Wejście Canona w bezlusterkowce powinno dać pozytywny efekt i tu się z Kenem zgadzam. Nikon próbował ominąć problem przy pomocy małej matrycy. Chwała Canonowi, że podjął wyzwanie Olka i potraktował temat poważnie (nie mam tu na myśli korpusu, tylko rozwiązanie systemowe, lepsze korpusy z pewnością się pojawią). Jeśli przejściówka zapewni dobrą współpracę ze starymi szkłami, to cena takiego 75/1,8 bardzo szybko spadnie o połowę i trzeba się z tego cieszyć.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

he he he
    A ten ficzer nawet dziala i to niezle.
    Testowany z tablecikiem ejpla, generalnie dziala ze wszystkim gdzie mozna http wyswietlic

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    W rozwiązaniach szczegółowych Olek ma oczywiście sporo sukcesów, ale nie w wyznaczaniu długoterminowych trendów. Można wymienić choćby przespanie epoki AF w lustrzankach, ślepa uliczka aparatów typu "bridge" (lustrzanka z niewymienną optyką), obecnie ślepa uliczka z dużym 4/3. Wejście Canona w bezlusterkowce powinno dać pozytywny efekt i tu się z Kenem zgadzam. Nikon próbował ominąć problem przy pomocy małej matrycy. Chwała Canonowi, że podjął wyzwanie Olka i potraktował temat poważnie (nie mam tu na myśli korpusu, tylko rozwiązanie systemowe, lepsze korpusy z pewnością się pojawią). Jeśli przejściówka zapewni dobrą współpracę ze starymi szkłami, to cena takiego 75/1,8 bardzo szybko spadnie o połowę i trzeba się z tego cieszyć.
    Nic nie kumam. Canon wypuścił mydelniczkę i dwa szkła - nawet jeszcze nie wiadomo czy te 22 mm są na pewno takie super. Zresztą praktycznie wszyscy producenci systemów bezluterkowych mają w ofercie udane lub bardzo udane, jasne szkła z zakresem 40-50 mm dla FF. Na czym polega ta powaga, czy wręcz "chwała" Canona? Dla mnie najbardziej innowacyjne - od czasu m4/3 - jest podejście Pentaxa bo oni jako jedyni, nie bawiąc się w groteskowe przejściówki przypinane do breloczków, postawili znak równości między systemem bezlusterkowym a swoim bazowym bagnetem K. Ten K-1 to na razie nisza, ale nie mają już żadnych przeszkód "ideologicznych", żeby jako pierwsi wypuścić solidnego, dużego EVIL-a bez lustra ( bagatela, AF musi być tylko dobry i wizjer) i nie narażać swoich fanów na dylematy czy wchodzić w drugi, trzeci czy sto trzeci system. Canon na razie łaskawie przyłączył się do peletonu. Nie wiem, może liczy na to, że rozłożą przed nim, jak przed Królem, czerwony dywan - i reszta stawki, onieśmielona obecnością czempiona, zacznie się sama z siebie na tym dywanie przewracać? Wtedy można by otworzyć kolejny rozdział w dziejach przemysłu fotograficznego i do woli zapychać markety małpkami z APSC po 5 kpln sztuka.
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 26.07.12 o 15:03

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Canon na razie łaskawie przyłączył się do peletonu. Nie wiem, może liczy na to, że rozłożą przed nim, jak przed Królem, czerwony dywan - i reszta stawki, onieśmielona obecnością czempiona, zacznie się sama z siebie na tym dywanie przewracać?
    Nie wiem, co palisz, ale rzuć to lepiej Canon liczy, że mu skapnie trochę siana z kieszeni klienta, który chce sobie kupić bezlusterkowca, bo jego sąsiad już sobie kupił. Nie ma w tym żadnej filozofii czerwonego dywanu.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hadan Zobacz posta
    Jesteś w błędzie , w dwóch modelach jest GPS i kompas. Jeden z nich posiadam.
    Witam !

A jaki to model Olka z GPS i kompasem ?

A mozesz mi wskazac, ktory Olek ma choc jedno z rozwiazan o ktorych pisalem ? (laczenie HDR w puszcze, 14-bitowy RAW, format DNG )
    Przypominam, ze nie sa to na obecne czasy... najnowsze pomysly.

Piszesz, ze Olek nic nie musial i to jest odpowiedz ze aby cos Olek chcial zrobic ktos musi im podebrac odpowiednio wielu klientow
    zanim dojda do wniosku, ze musi MUSIEC... cos zmieniac

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez hades ; 26.07.12 o 20:51 Powód: kolor czerwony jest zarezerwowany dla moderatorów
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak