Strona 8 z 57 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 565

Wątek: quo vadis micro 4/3

dzarro
    Gość

Odp: quo vadis micro 4/3

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie wiem, co palisz, ale rzuć to lepiej Canon liczy, że mu skapnie trochę siana z kieszeni klienta, który chce sobie kupić bezlusterkowca, bo jego sąsiad już sobie kupił. Nie ma w tym żadnej filozofii czerwonego dywanu.
    Ja jadę na jogurtach i batonach, biała i zielona herbatka, roibos - to są moje dragi . Co do oceny postawy Canona to się zgadzam. Nawet jak "patent" z czerwonym dywanem nie wypali, to można koronę zamienić na kapelusz: zawsze parę drobnych wpadnie - jak się go wyciągnie w odpowiednim miejscu i odpowiednim czasie...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Strach się bać, czego do jogurtów teraz dodają...

| OlyJedi Awatar skrzynka97
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Wejście Canona w bezlusterkowce powinno dać pozytywny efekt i tu się z Kenem zgadzam. Nikon próbował ominąć problem przy pomocy małej matrycy. Chwała Canonowi, że podjął wyzwanie Olka i potraktował temat poważnie ...
    W takim razie dlaczego EOS M jest tym "pierwszym" bezlusterkowcem. Sony od 2010 robi bezlusterkowce z 1.5 calową matrycą. Ken chyba mocno uogulnił temat. Równie dobrze "pierwszym" bezlusterkowcem może być Nikon 1, bo można do niego za pomocą adaptera podpiąć dziesiątki Nikkorów. Równie dobrze "pierwszym" bezlusterkowcem może być Lumix G1, pierwszy z systemu m4/3. Równie dobrze może być to E-M5, bo jest solidny i mocno zaawansowany.
    Ostatnio edytowane przez skrzynka97 ; 26.07.12 o 15:57

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Strach się bać, czego do jogurtów teraz dodają...
    Do niektórych czerwonych jogurtów dodają koszenilę "organiczny związek chemiczny, naturalny ciemnoczerwony barwnik pozyskiwany z wysuszonych, zmielonych owadów, zwanych czerwcami kaktusowymi".

Kto by się przejmował co sądzi o rynku jakiś tam człowiek?
    Blog przyjmie wszystko.
    Ja też na swoim mogę wieszczyć nadejście ery Olympusa, czy innego Panasonica (żebym tylko jeszcze miał bloga).
    Choć fakt, ja nie jestem znany

Mimo wszystko dobrze, że Canon też coś zrobił, pomoże to w popularyzacji idei aparatów bez lustra.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez skrzynka97 Zobacz posta
    W takim razie dlaczego EOS M jest tym "pierwszym" bezlusterkowcem. Sony od 2010 robi bezlusterkowce z 1.5 calową matrycą. Ken chyba mocno uogulnił temat. Równie dobrze "pierwszym" bezlusterkowcem może być Nikon 1, bo można do niego za pomocą adaptera podpiąć dziesiątki Nikkorów. Równie dobrze "pierwszym" bezlusterkowcem może być Lumix G1, pierwszy z systemu m4/3. Równie dobrze może być to E-M5, bo jest solidny i mocno zaawansowany.
    Nie jest pierwszym, ale wejście Canona jest jak budowa hipermarketu na osiedlu, na którym rządziły sklepiki osiedlowe. Nikona nie liczę, bo nie potraktował bezluster poważnie. Teraz będzie musiał wybudować swój hipermarket.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Nie jest pierwszym, ale wejście Canona jest jak budowa hipermarketu na osiedlu, na którym rządziły sklepiki osiedlowe. Nikona nie liczę, bo nie potraktował bezluster poważnie. Teraz będzie musiał wybudować swój hipermarket.
    Dobrze wiemy jak wygląda wejście hipermarketu. Sklepiki upadają. Tu jest inaczej.
    Na rynku bezlusterkowców spodziewam się ostrej walki. Do tego jest kryzys, poczatek wieku, globalizacja nie jest już na topie, przy tej okazji może dojść do zmiany układu sił. Podobnie jest w np. w motoryzacji, czy u producentów tv.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Dobrze wiemy jak wygląda wejście hipermarketu. Sklepiki upadają. Tu jest inaczej.
    Na rynku bezlusterkowców spodziewam się ostrej walki. Do tego jest kryzys, poczatek wieku, globalizacja nie jest już na topie, przy tej okazji może dojść do zmiany układu sił. Podobnie jest w np. w motoryzacji, czy u producentów tv.
    Jedne padają, inne przekształcają się w delikatesy dla bardziej wybrednego konsumenta i działają dalej. Z pewnością kończy się era sprzedawania zwykłych szkieł za kosmiczne pieniądze i to jest chyba dobre dla wszystkich

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Ken dobral tak kryteria zeby pasowaly do Canona Zarowno Sony jak i Pentax pojawily sie wczesniej (jesli mowa o bezlusterkowcu APSC) i jak znam matryce Canona to oba beda lepsze jakosciowo. Ale Ken pewnie osiagnie to co chcial (wiekszy ruch na stronie) ...

---------- Post dodany o 18:28 ---------- Poprzedni post był o 18:09 ----------

Jedne padają, inne przekształcają się w delikatesy dla bardziej wybrednego konsumenta i działają dalej. Z pewnością kończy się era sprzedawania zwykłych szkieł za kosmiczne pieniądze i to jest chyba dobre dla wszystkich
    Nie wiem czemu to akurat Canonowy bezlusterkowiec mialby cos zmienic w tym temacie - mozesz mnie oswiecic?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Szkła w m4/3 też mają kosmiczne ceny, np.: Leica 25mm; M.Z 12mm; Lumixc 12-35mm; Lumix 7-14mm

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Szkła w m4/3 też mają kosmiczne ceny, np.: Leica 25mm; M.Z 12mm; Lumixc 12-35mm; Lumix 7-14mm
    Dobre zawsze było też drogie. Tylko żółty i czerwony rozpieszczają sensownymi stałkami za circa 1000-1500 zł.
    Rolleicord, Canon
    flickr