Strona 53 z 57 PierwszyPierwszy ... 3435152535455 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 565

Wątek: quo vadis micro 4/3

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Odp: quo vadis micro 4/3

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    To jest taki system? Musialem cos chyba przegapic. Jaki system oferuje zestaw ktory bedzie maly, mieszczacy sie chocby w kieszeni kurtki, i nie rzucajacy sie w oczy zestaw body+obiektyw i jednoczesnie duze body z dlugimi i jasnymi zoomami, dobrym trackingiem i oferujacy rozwiazania pomiedz?. Ja jakos widze tylko cos co obejmuje co najwyzej jeden kraniec i srodek. Do czasu kiedy pojawi sie rozwiazanie oferujace pelne spektrum nazywanie Canikona "pelnym i profesjonalnym systemem" jest dla mnie pomylka
    No to chyba przespales N i jego kastraty.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar ciukacz
    Mieszka w
    bydzia
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    MF to kulejące kastraty. Jeszcze trochę czasu minie, zanim uzyskają miano sprzętu profesjonalnego, którym nie tylko da się robić portrety i krajobrazy, ale też streeta, kotleta i olimpiadę
    łuuu Panie to jednak mało profesjonalny ten średni format. no ale co ja się dziwię, sama nazwa - "średni"
    to może duży chociaż będzie pro ?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    MF to kulejące kastraty. Jeszcze trochę czasu minie, zanim uzyskają miano sprzętu profesjonalnego, którym nie tylko da się robić portrety i krajobrazy, ale też streeta, kotleta i olimpiadę
    Dopoki nie zrobia porzadnego ukladu AF i dobrych jasnych tele to tego czasu moze minac wiecej niz troche, a karawana jedzie dalej i "ujecia zycia" nie beda czekac

pozdro

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Ciekawe teorie można tu zobaczyć. Mnie zawsze uczono, ze jak coś jest do wszystkiego to tak naprawdę jest do niczego...

A co do tak zwanego pro - to też zawsze myslałem, że jak ktoś chce coś robić zawodowo i perfekcyjnie to musi wybrać odpowiedni sprzed do konkretnych zadań. I często ten sprzęt średnio bedzie się nadawał do innych zadań.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Ciekawe teorie można tu zobaczyć. Mnie zawsze uczono, ze jak coś jest do wszystkiego to tak naprawdę jest do niczego...

A co do tak zwanego pro - to też zawsze myslałem, że jak ktoś chce coś robić zawodowo i perfekcyjnie to musi wybrać odpowiedni sprzed do konkretnych zadań. I często ten sprzęt średnio bedzie się nadawał do innych zadań.
    Piszesz to przez pryzmat jendego body i jednego szkla, czy wziales pod uwage producenta systemu jako calosc, w ktorym mozesz sobie powybierac praktycznie co tylko dusza zapragnie.

pozdro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Leica M jest uznawana za sprzęt jakby nie było profesjonalny, a w sumie to bardzo ograniczony system. Ale do pewnych zastosowań nadaje się znakomicie. System nie musi się nadawać do wszystkiego aby znaleźć zadowolonych i świadomych nabywców.
    Co mnie obchodzi, że m4/3 nie ma ogromnego i super jasnego zooma, czy też potretówki z super małą GO? Ja takich zdjęc nie robię i mało mnie to obchodzi czy coś takiego jest w systemie, którego używam. Jak będę kiedyś miał taką potrzebę, to może się okazać, że znacznie lepiej jest kupić body i odpowiedni obiektyw w innym systemie.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Piszesz to przez pryzmat jendego body i jednego szkla, czy wziales pod uwage producenta systemu jako calosc, w ktorym mozesz sobie powybierac praktycznie co tylko dusza zapragnie.

pozdro
    Ale profesjonalista jeżeli daży do perfekcji nie będzie się zastanawiał nad "całością" tylko nad konkretnym zastosowaniem. I tu jest miejsce dla różnych producentów i systemów.

Bo w końcu co to znaczy, że coś jest pro? Jak robisz zdjęcia prostym kompaktem i zarabiasz na tym kase to ten kompakt tez jest pro. A jak robisz zdjęcia wypasionym sprzętem FF ale ogladasz je wraz z rodziną i ani grosza za to nie dostaniesz to to jest pro? Moim zdaniem to nie jest kwestia sprzetu tylko tego czy to co zrobisz ktoś bedzie chciał kupic czy też nie.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Ale profesjonalista jeżeli daży do perfekcji nie będzie się zastanawiał nad "całością" tylko nad konkretnym zastosowaniem. I tu jest miejsce dla różnych producentów i systemów.

Bo w końcu co to znaczy, że coś jest pro? Jak robisz zdjęcia prostym kompaktem i zarabiasz na tym kase to ten kompakt tez jest pro. A jak robisz zdjęcia wypasionym sprzętem FF ale ogladasz je wraz z rodziną i ani grosza za to nie dostaniesz to to jest pro? Moim zdaniem to nie jest kwestia sprzetu tylko tego czy to co zrobisz ktoś bedzie chciał kupic czy też nie.
    Wyznaję podobną zasadę. Używam MF, FF, kompakt i najbliższe memu sercu Oly.
    Każdy ma swoje zalety i wady i nie dyskredytuję żadnego z nich. Każdy ma swoje przeznaczenie.

Serdecznie pozdrawiam

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Nikt nikomu nie broni skakania po producentach, jakich akurat do "zlecenia" potrzebuje.
    Tyle, ze mozna to zrobic u jednego dostawcy i tyle, ja preferuje wlasnie takie rozwiazanie, chocby z tego powodu, ze sobie moge wymiennie korzystac ze szpeja.
    Chociaz obecnie o ironio jakos temu preferowanemu rozwiazaniu zaprzeczam posiadajac trzy systemy

Dla mnie profesjonalny producent to taki, ktory dostarcza rozwiazania dla wszystkich, i tych maluczkich, profesjonalistow (i nie wyznaje zasade, ze profesjonalista to tylko ten co bierze kase za swoje "dziela") i tych wielich ikon bedacych ambasadorami fotografii na swiatowym poziomie.

@grzyboo: jakbys nie wiedzial, lajka tez proboje innych czesci tortu niz tylko pro...

pozdro

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Nie sądze aby to, że ktoś dostarcza rozwiązania dla wszystkich powodowało, że jest bardziej profesjonalny od tego, który dostarcza rozwiązania do wąskiego grona odbiorców.

Nyny - dlaczego masz aż 3 systemy skoro wyznajesz taką filozofię a nie inną? Wiesz to trochę dziwne jest...