Raczej na koncepcje rozwoju bezluster.
Raczej na koncepcje rozwoju bezluster.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Hehe - to w s100 dali przycisk funkcyjny i jeszcze pierścień wokół obiektywu do którego można przypisac kilka funkcji a wykastrowali bezlusterkowca
Ten Canon jest ładny, posiada matrycę APS-C a poprzez adapter bedzie można podpiąc wieeellleee szkieł ale co z tego...
Ciekaw jestem tego drugiego bezlusterkowca.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
To, że mikro 4/3 tworzy dwóch producentów jest i siłą i słabością tego systemu.
Jak na razie to żaden inny system bezlusterkowy nie ma tylu szkieł i body.
Canon jest dalej w lesie niż Sony, które przecież nieraz krytykowano za małą ilość szkieł.
Ciężko też pewnie będzie pracować z małym body Canona + podpięte obiektywy z dużego systemu.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Z tym, że Canon ma na razie tankietki a tandem Oly/Panas posiada już T-34. A biorąc po uwagę, że Canon jest firmą bez odpowiedniego potencjału technologicznego(w porównaniu z Panasem, Sony czy Samsungiem) to ja bym się raczej Tygrysów i Panter po nich nie spodziewał. To, że ostatnie aparaty Canona wypadają tak słabo nie wynika z ich sknerstwa i strategii tylko z faktu, że oni nie są już w stanie wypuścić konstrukcji, która dorównywałaby konkurencji. Canon przypomina trochę amerykańskie firmy motoryzacyjne - jeszcze parę lat temu wydawało się, że to potęga, a teraz to już nic się nie wydaje - bo niczego nie ma...
Ostatnio edytowane przez dzarro ; 25.07.12 o 14:30
Moim zdaniem Canon nie ma innego wyjścia – coraz większej liczbie ludzi z różnych powodów nie odpowiadają typowe kompakty a lustrzanki są dla nich za wielkie.
Chyba trochę przesadzasz, dzarro. Canon robi minimum, jakie musi robić, żeby utrzymać pozycję. Póki co mu to wystarczy.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Mało, żaden inny system nie ma takiego odjechanego AF. To nie przypadek, że te obiektywy mają oznaczenie STM zamiast USM.
I tak i nie?
Zależy czego się wymaga od takiego produktu. Dla mnie do tego Ixusa wystarczyłby jeszcze naleśnik 55/2 i koniec. Takie coś mogą pokazać w Kolonii.