Będą inne OMD i upgrade VF-2
http://www.swiatobrazu.pl/olympus-be...zny-27747.html
Będą inne OMD i upgrade VF-2
http://www.swiatobrazu.pl/olympus-be...zny-27747.html
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Ja widzę miejsce dla OM-D Pro, takiego na sterydach, żeby dało się nim wygodnie pracować z lampą i dużymi obiektywami (może nawet ze szkłami 4/3 przez przelotkę zapewniającą lepszą niż dotychczas pracę AF). Nie widzę jednak w takim razie miejsca dla OM-D, który powinien być zastąpiony przez E-Px z wbudowanym wizjerem i wszystkimi gadżetami, jakie ma teraz OM-D, ale żeby nie przypominał wyglądem lustrzanki i bardziej konkurował z NEX-7 i X-E1. A co się stanie z E-PM i E-PL to już mnie nie interesuje - dla mnie mogłoby ich w ogóle nie być.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ale mnie nie interesuje kondycja finansowa firmy X czy Y, tylko to, czy aparat trafia w moje potrzeby, czy nie. Są firmy, które nie produkują bezlusterkowców z najniższej półki i nie słyszałem nigdy, aby z tego powodu klepały biedę.
Oczywiście nie twierdzę, że Olek nie powinien produkować E-PM czy E-PL, co pewnie już sobie uroiłeś. Twierdzę tylko, że kompletnie nie interesuje mnie ta linia aparatów ani jej przyszłość i że nie odczułbym jej braku.
Ostatnio edytowane przez epicure ; 21.09.12 o 13:05
Fujifilm i Ricoh.
Raczej to Ty masz kłopot z czytaniem ze zrozumieniem. Jeśli uważasz, że sformułowanie "dla mnie mogłoby ich nie być" jest równoznaczne z "dla nikogo nie powinno ich być", to szczerze współczuję i z zaciekawieniem pytam: jakim cudem skończyłeś podstawówkę?
Fuji ma w zasadzie trzy bezlustrowe propozycje, każde w innej cenie, czyli typowa segmentacja.
Ricoh, też ma różne moduły od matrycy 1/2.3" (o ile dobrze pamiętam) do APS-C ... można więc też w elastycznie finansowy sposób podchodzić do kompletowania sprzętu.
Coś nie za bardzo wyszły Ci te przykłady ... następnym razem zrób to lepiej.
Gratuluję kultury wypowiedzi ... popracuj jeszcze nad finezją wypowiedzi bo stwierdzenie "jakim cudem skończyłeś podstawówkę" jest takie płaskie, płytkie i wielokrotnie ograne. Jestem po prostu zawiedziony, więcej się po Tobie spodziewałem.
Nie trzy, a dwie. I żadna z nich nie jest różową małpką z mikroskopijnymi guzikami, za to każda oferuje bezkompromisowy sposób sterowania adresowany do zaawansowanego użytkownika. Pomimo oczywistej segmentacji nie są to więc modele entry level.
Każdy producent ma różne obiektywy. A że Ricoh zdecydował się na zespolenie obiektywów z matrycami, to ma różne moduły - nic dziwnego. Ale co to ma wspólnego z samym korpusem? Niezależnie jaki obiektyw podepniesz do OM-D, to nie zmieni to faktu, że OM-D nie jest puszką entry level. To samo dotyczy Ricoha - możesz mu przypiąć moduł z zoomem i najmniejszą matrycą, ale puszka nie straci przy tym na funkcjonalności i nadal będzie miała interfejs dostosowany do potrzeb zaawansowanego użytkownika, a nie początkującego amatora.
Jak w przedszkolu...
Podstawą komunikacji jest posługiwanie się językiem zrozumiałym dla rozmówcy. Nie jest to dla mnie łatwe, ale robię wszystko, żebyś zrozumiał, że pitolenie farmazonów bezkarnie uprawiać możesz sobie na Onecie, bo tutaj spotykać się ono będzie ze stanowczą reakcją. Jeśli nie moją, to kogoś innego.
Przypadku Fuji, Richoh, Olek, Panas i inni, nie mam zamiaru dążyć, niemniej abstrahując od rozwiązań technicznych efekt ekonomiczny wszystkich jest ten sam: segmentacja rynku i pod względem finansowym i pod względem technicznym. Pominę też fakt, że obie firmy działają tak na mniej więcej na czwartym, piątym poziomie niszowości
Już w erze DSLR entry level od róznych producentów róznie były wyposażone (wykastrowane) jedne bardziej, inne mniej.
Czepiłeś się detali teletechnicznych, a przecież sprawa dotyczy ekonomii ... chyba, że znowu komunikacyjne kłopoty ...
typuZamieszczone przez epicure
???Zamieszczone przez epicure
Zamieszczone przez epicure
Ostatnio edytowane przez tymczasowy_ ; 21.09.12 o 14:46