|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dobry pomysł. Póki co proponuję odczepiany LCD połączony kabelkiem. Mnie to zadowoli w zupełności. Ktoś już takie coś wymyślił chyba, coś mi się tam roi. Słabo śledzę nowinki. Kiedyś podłączyłem do aparatu kompaktowego odtwarzacz mp4 z wejściem AV. Całkiem nieźle to banglało, tylko wyświetlacz w słońcu był nieczytelny.
Bardzo ciężko kupić mp4 z wejściem AV.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 1.08.12 o 20:43
Z tym ekranem odczepianym, to śleba droga (problem zasilania) i zbędny bajer. Wygodniejsze bedzie połączenie z telefonem via bluetooth
---------- Post dodany o 21:03 ---------- Poprzedni post był o 21:02 ----------
hehe mówisz, masz - sando mnie uprzedził![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Szykuj półeczkę na trofea. Uratujesz świat przed kryzysem. Zgłosimy Cię do Nobla w dziedzinie ekonomii.
Po prostu jestem doskonale przygotowany.
Oj tam, to jedynie mój drobny wkład w ten okrutnie perfekcyjny plan podboju rynku fotograficznego. W dodatku z tą matrycą? Ten sprzęt już jest legendą. Jest skazany na sukces. Można nawet zaryzykować stwierdzenie, że powinien wyjść od razu w limitowanej serii kolekcjonerskiej z wygrawerowanym autografem mentora pomysłu.
---------- Post dodany o 01:28 ---------- Poprzedni post był o 01:25 ----------
A tak apropos przesyłania via Bluetooth. Ktoś próbował przesyłu z PEN PAL-em? W opisie nie znalazłem. Ale jak to bywa, ktoś nie przeczytał instrukcji i akurat jemu się przypadkowo udało uruchomić Live Wiew.
Policzyłem sobie hardware w m 4/3:
- body: 11 Lumixów i 8 Olympusów
- obiektywy: 12 Olympus, 2 Sigma, 1 Samyang, 17 Panasonic
Body: 19, Obiektywy: 32.
O ile liczba body jest pokaźna, przydałoby się body dla zaawansowanych to szkieł przydałoby się więcej.
Może jeszcze ktoś poza Olympusem i Panasonicem na Photokinie coś ciekawego pokaże?
Dolicz dwa szkiełka od Cosiny i dwa lusterka od Tokiny, Zabawkowe szkiełka od SLRMagic i parę innych szkiełek. Podejrzewam, że dobrych jasnych zoomów nie będzie w mikro4/3, bo niewiele przy większych długościach i dużych jasnościach odbiegały by od ZD. Bardziej prawdopodobne wydają się mi stalki, typu 150 mm, 100mm i optymalizacja AF z ze szkłami 4/3.
Ostatnio edytowane przez apz ; 24.08.12 o 14:34
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Juz na 43rumours zaktualizowali ze nie chodzi o E-7 tylko o m43 pracujacy lepiej z obiektywami 4/3, wiec jakby to wypuscili w najbliszym roku to mialbym czym zastapic E-30.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA