Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: aparat w telefonie na codzień

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Odp: aparat w telefonie na codzień

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    kiedys dobre fotki 10x15 to robilem z k750i czy jakos tak od SonyEricssona
    K750i, którego również posiadałem miał jeden z lepszych aparatów cyfrowych w komórce, w tamtych czasach. Robiłem odbitki 10x15 z Siemensa M65 - wychodziła lekka kupka cyfrowa, potem z K750i i różnica była kolosalna. Teraz z iPhone4 w odbitkach 10x15 nie ma różnicy w porównaniu z E-P1 z 17/2.8, X100, K-5 z kitem czy D700 z 50/1.4. Mowa oczywiście o zdjęciach w ciągu dnia przy dobrym oświetleniu.
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Mam SE ARC - (te same bebechy co w SE RAY) i jestem zadowolony. Aparat ma trochę problemu z WB ale jestem zadowolony bo przeważnie uzywam go jako cyfrowego notatnika. Przy zakupie porównywałem go z Samsungiem Galaxy SII i aparat w Samsungu był lepszy.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Awatar Chryzogon
    Mieszka w
    Opole Lubelskie jest moim miejscem urodzenia,ale żyję od 18 lat w Warszawie.
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Tak,SE i Samsungi serii Wave to dobry trop.Często robię kilka fotek komórką w miejscach które mnie zaskoczyły swoim urokiem (stare kamienice na Pradze) ,przeglądam je w domu na spokojnie i decyduję czy wybrać się tam z "dorosłym"aparatem

Awatar DonBilson
    Mieszka w
    Stęszew
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Mam Samsunga Galaxy s II i robi naprawde przyzwoite zdjecia do tego dochodzi bardzo dobra jak na telefony lampa

Awatar krisder
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez DonBilson Zobacz posta
    Mam Samsunga Galaxy s II i robi naprawde przyzwoite zdjecia do tego dochodzi bardzo dobra jak na telefony lampa
    Potwierdzam, jak na komórkę to bardzo przyzwoity aparat.
    E-5+HLD-4, E-520,ZD 12-60, ZD-14-54, , ZD-35 macro,Sigma 50-500 f/4-6,3 EX DG HSM, FL-35R

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Mam SE ARC - (te same bebechy co w SE RAY) i jestem zadowolony. Aparat ma trochę problemu z WB ale jestem zadowolony bo przeważnie uzywam go jako cyfrowego notatnika. Przy zakupie porównywałem go z Samsungiem Galaxy SII i aparat w Samsungu był lepszy.
    Też mam se arc s i aparat jest naprawdę ok. Używam głównie jako skanera i notatnika, ale i na kilku wycieczkach się sprawdził
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Dzisiaj właściwie każdy "topowy" model powinien się nadać.

Moja Nokia E6 daje radę tak do 20x30 jest do podciągnięcia. Nad zdjęciami z telefonów do druku trzeba posiedzieć.

Szukaj najlepiej coś z AF, bo jednak E6 pod tym względem kuleje (ostro jest tak od 2m do końca świata).
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

| OlyJedi Awatar Karampuk
    Mieszka w
    Włocławek - miasto nad Wisłą
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Zgadzam się. Miałam ten telefonik i chyba był jedynym, z którego wychodziło coś sensownego. Teraz okazjonalnie (a raczej z przymusu) mi się coś tam zdarza cyknąć HTC Wildfire, ale nie polecam.
    Ten HTC to badziew. Mam ten model i też nie polecam. Ani to telefon, ani przeglądarka internetowa, ani aparat foto. Za to świetnie się nadaje jako latarka w nocy, a w dzień do pingponga
    Jako fotonotes używam Nokie N86 8mpix, z której teraz pisze post. Toto mogę polecić.
    XZ-2|D800E|moje 500px

Jd
    Gość

Żaden HTC nie ma dobrego aparatu. Mam Desire i zdjęcia też są okropnie słabe.Dobre zdjęcia robi np Motorola RAZR XT910.

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    Żaden HTC nie ma dobrego aparatu. Mam Desire i zdjęcia też są okropnie słabe.Dobre zdjęcia robi np Motorola RAZR XT910.
    Modele HTC z 2011 roku dużo zmieniły w kwestii jakości zdjęć, a już highendy i middle-endy z tego roku (cała seria One), zdecydowanie do zdjęć nadają się bardziej niż Motorola RAZR. W Motoroli jest jakieś koszmarne nieporozumienie gdy chodzi o autofocus i ostrość na brzegu kadru. Motka ma jeden z najsłabszych aparatów 8 Mpix jakie testowałem.

W kategorii 8 Mpix zamieszanie teraz robi Nokia Lumia 920 z OIS. Optyczna stabilizacja obrazu to zupełna nowość w świecie telefonów. Efekty są lepsze niż te z Galaxy S III czy iPhone'a 8, szczególnie gdy przyjdzie nam robić zdjęcia wieczorem.

---------- Post dodany o 09:29 ---------- Poprzedni post był o 09:08 ----------

Ciekawe porównanie Nokii Lumia 920, iPhone'a 5 i kompaktu:
    http://gsmonline.pl/portal/news/news...or%C3%B3wnanie
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8