Strona 5 z 15 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 142

Wątek: Canon EOS M

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    ...ale dobra (i tania) przejściówka ułatwi przejście z lustra na bezlusterkowca niezdecydowanym
    Ale Canonowi to nie jest na rękę.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ale nikt o zdrowych zmysłach nie będzie podpinał do tego czegoś dużych szkieł do lustrzanek. Po co?

O przejściówki modlą się najbardziej ci, którzy władowali kasę w system lustrzankowy, a producent się na nich wypiął i zrezygnował z lustrzanek, przechodząc na bezlusterkowce. Im zależy na przejściówkach, bo to dla nich jedyny ratunek przed wyprzedawaniem za pół ceny całej szklarni. Cała reszta raczej ma gdzieś tego typu przejściówki.
    A ja bym sobie kupił taką zatyczkę do obiektywu. Jeśli nie przesadzą z ceną oczywiście. Byłaby fajna spacerowa portretówka z 50/1,8 lub 85/1,8 za połowę ceny takiego zestawu w lepszym systemie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

dzarro

1) uroda rzecz względna - jak się toto postawi przy E-PL(n) to aż tak źle nie będzie. Można powiedzieć że to taka lapidarność stylu
    2) nie napieprzaj się tak z przejściówek - pamiętam że Olympus gdy startował z m4/3, to też lansował rozwiązania przejściowe. Było nawet jakieś hasło o dostępności olbrzymiej gamy doskonałej optyki 4/3
    3) Canon tą premierą pokazał dokładnie to samo co onegdaj Olympus - jeden korpus w kilku kolorach (ktoś pamięta białego PENa?) stałkę, kita, lampę i przejściówkę. Wiec skąd narzekanie że premiera uboga? aaa Olek miał jeszcze lansiarskie dekielki na obiektywy

---------- Post dodany o 10:02 ---------- Poprzedni post był o 09:58 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta

epicure - ale dobra (i tania) przejściówka ułatwi przejście z lustra na bezlusterkowca niezdecydowanym
    Ale Canonowi to nie jest na rękę.
    W sumie to nie wiemy co Canonowi jest na rękę, To tak duży gracz że może ma miejsce i na lustrzanki EL i na bezlusterkowce? a może spełni się wizja że lustra zostaną tylko w wersji profi a resztę przejmą systemy bezlusterkowe?

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Moim zdaniem EF-M powtórzy casus Nikona 1, na starcie wysoka cena, a potem szybki spadek, co i tak nie uchroni aparatu przed statusem 'półkownika'. Muszą jak najprędzej wypuścić drugi, wyższy model i ze dwa obiektywy (tele, 16 lub 50mm), żeby zdywersyfikować i tak ubogą ofertę.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Przy tele zysk z braku lustra nie jest duży, tu własnie wystarczy dobra przejściówka.

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

już to widzę, system bez tele, ale z przejściówką i możliwością kupna dużych cegieł
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Pewnie zrobią ciemnozuma. Jasne szkła nie będą mniejsze tylko dlatego, że lustra brak.

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Ciemne tele jest lepsze niż brak tele. Zawsze jest tak, że najpierw dla ociemniałego ludu, potem dla światłej 'elity' (nie dotyczy Fuji ) Ciemne zoomy nie są takie tragiczne vide 40-150 do micro.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

dzarro
    Gość

Jest jedna zasadnicza zaleta tej ekscytującej premiery, z czystym sumieniem mogę mieć radochę z użycia jednego zabawnego emotikona:

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Ciekawe rozwiązanie uchwytu paska. Można szybko przypiąć, zdjąć.

Rolleicord, Canon
    flickr