Strona 14 z 15 PierwszyPierwszy ... 412131415 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 142

Wątek: Canon EOS M

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Bo Canon potraktował bezlusterkowce tak, jak chciałby, żeby ludzie je traktowali - jako ciekawostkę, która jednak w praktyce jest pod każdym względem gorsza od wspaniałych Rebeli. Canon jeszcze tylko nie wie, jak bardzo się pomylił. Ale się dowie...
    Nie wydaje mi się, żeby w zarządzie Canona siedzieli sami idioci, owszem, zdarza się nawet w dużych firmach że zarządy podejmują tak nietrafione decyzje że całe firmy upadają ale Canonowi to chyba jeszcze nie grozi...

Jak na razie, łatwiej "na mieście" spotkać kolesia z rebelem niż bezlusterkowcem. Lustrzanki jeszcze przez kilka lat się będą dobrze sprzedawały, po co zarzynać krowę dającą dużo mleka, tylko dlatego że jest już stara i niemodna? zanim młoda krówka zacznie mleko dawać to jeszcze trochę czasu upłynie...

A trzeba też przyznać, że Canon jakieś jałóweczki w kojcu trzyma najpierw kompakt z dużą matrycą, potem "dziwny" EOS M. To takie sygnały - my też potrafimy... i myślę, że jak przyjdzie na to czas to Canon będzie umiał z dużej armaty wystrzelić.

Czy nie będzie to strzał spóźniony? Chyba nie, żadnemu z systemów bezlusterkowych jak na razie nie udało się zdominować rynku. Jak pojawi się nowy gracz to trochę się łokciami porozpycha i swoje miejsce znajdzie. A kompatybilność z dużym system EOS (choćby takich drobiazgów jak lampy) będzie dużym atutem, i dla wielu osób, przejście z rebela na EOS M będzie bardziej naturalne niż przeskoczenie do m4/3
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

diabolique
    Gość

Przy tak bogatym asortymencie każdej z marek obecnych na rynku tylko czekać, kto pierwszy wyskoczy z promocją "do każdej lustrzanki (powyżej entry level) dostaniesz gratis evila/kompakta dla dziecka".
    Od maleńkości będą budować więź z systemem

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Zależy z jakim kitem. Za 6 patyków to musiałby być chyba zoom 28-75 f/2,8. Sama puszka to ze 3.000-3.500 zł byłaby warta, bo takie są ceny NEXa-6 i X-E1.
    Ale w Canonie dopłacasz jakieś 25% za logo, wychodzi po 5% za każdą literkę w nazwie. Aż strach pomyśleć, że się Panasonicowi powiedzie ta nowa matryca i zdominują rynek(http://www.optyczne.pl/5601-nowo%C5%...Panasonic.html). Jak Panas zacznie sobie liczyc 5% ceny od literki w nazwie - to już będzie masakra.

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Ale w Canonie dopłacasz jakieś 25% za logo, wychodzi po 5% za każdą literkę w nazwie...:
    oczywiście. jedynie Olympus i Panasonic mają mega niskie ceny i jeszcze dopłacają do interesu... halo!? tu ziemia!
    ***Olympus Stylus 1s***

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez goldiesr Zobacz posta
    oczywiście. jedynie Olympus i Panasonic mają mega niskie ceny i jeszcze dopłacają do interesu... halo!? tu ziemia!
    Taaa

Canon EOS M - cena w kicie - 2999 pln
    Samsung NX-1000 cena w kicie- 1499 pln

w cenie M to mogę mieć kita G-5 z wizjerem i odchylanym ekranem

Halo, halo - to nie ziemia, wołacie do mnie z księżyca, towarzyszu

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    E-pl5 kit 2999zl e-m5 4999zl. Coś jeszcze?
    Canon dolicza do nazwy 25% a olek co dolicza?
    Ostatnio edytowane przez goldiesr ; 11.02.13 o 13:22
    ***Olympus Stylus 1s***

dzarro
    Gość

Canon M - to małpka entry level, odpowiednik najtańszych linii Panasa, Olka i Sama, tylko gorszy i dwa razy droższy. Wiem trudno to przełknąć. To już wolę G-1X w sumie fajny aparacik i funkcjonalny.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Problem polega na tym, że ta małpka podobno całkiem dobrze się sprzedaje. Nic dziwnego, że nie obniżają ceny. Poza tym pewnie i tak za bardzo by nie obnizyli, żeby czterosyfrowe lustra nie przestały się sprzedawać. C jest jednak w nieco innej sytuacji niż P i O.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Problem polega na tym, że ta małpka podobno całkiem dobrze się sprzedaje. Nic dziwnego, że nie obniżają ceny. Poza tym pewnie i tak za bardzo by nie obnizyli, żeby czterosyfrowe lustra nie przestały się sprzedawać. C jest jednak w nieco innej sytuacji niż P i O.
    Bo to Canon, część amatorów kupuje sprzęt dożywotnio dla rodziny i wolą wydać raz wiecej pieniędzy na coś co im się kojarzy ze znaną marką.
    Bawiłem się tym Canonem przez chwilę, obsługa jest mniej skomplikowana dla szeregowego Kowalskiego niż mojego Canona s100 - wszystkie ważniejsze funkcje pochowane w menu. Sam aparat jest mały, lekki i poręczny i to pomaga w sprzedaży.
    Co ciekawe to spodobała mi się praca AF - wiem, że podobno lubi pudłować i jest słaby w gorszym świetle ale w dobrze oświetlonym sklepie ostrzył równie szybko jak stojący obok NX200 i dodatkowo i dawał podgląd wybranego fragmentu.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi
    Mieszka w
    biesy i czady
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Canon M - to małpka entry level, odpowiednik najtańszych linii Panasa, Olka i Sama, tylko gorszy i dwa razy droższy. Wiem trudno to przełknąć. To już wolę G-1X w sumie fajny aparacik i funkcjonalny.
    ja tam nie powtarzam dziwnych sloganów co do marek i nie mam zamiaru tego zmieniać, wszystkie marki traktuje tak samo. Jak mam być szczery, to dla mnie wszystko jest przereklamowane i zbyt drogie jak na to co oferuje. Taki olek e-m5 to takie cudo żeby kosztowało 5 klocków? Jak dla mnie warty jest połowę z tego.
    ***Olympus Stylus 1s***