Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 173

Wątek: Panasonic Lumix DMC-G5

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Podążając za modą na aparaty z oznaczeniem 5 kupiłem panasa G5 Głównie dla video, którego w G1 nie było wcale. Lepszej jakości zdjęć od strony technicznej się nie spodziewam. Może tylko użyteczne iso z 800 (G1) wzrośnie do 1600 w G5. Jak na razie "przeraża" mnie nieco prądożerność tego aparaciku. Aku ładowany już 3 razy wystarcza tak orientacyjnie na ok. 2 godz. zabawy (może i mniej, dokładnie nie sprawdzałem). Fakt, że wyswietlacz prawie cały czas włączony. Mam nadzieję, że da radę te rekomendowane 320 zdjęć zrobić gdy głównie wizjer będzie używany. Brakuje w nim opcji aby stabilizacja działała od wciśnięcia spustu migawki do połowy, tak jak to było w G1. Przy włączonej stabilizacji działa ona non stop bez naciskania na spustu migawki.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Piekło zamarzło...
    andtor2, gratuluję nowej zabawki

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    W G3 na baterii dało się zrobić całkiem sporo zdjęć. Udane aparaty, w swojej cenie nawet bardzo udane. Gratulacje i oby się sprawował.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Dziękować Jutro spodziewam się karty pamięci, być może tez zamiennik aku przyjdzie. Zaszalałem 32GB class 10. W weekend sprawdzę jak to jest z tą ilością zdjęć.
    Cena faktycznie teraz możliwa i chyba adekwatna do sprzętu. Miała być używka, ostatecznie jest nówka z kitem 14-42 (14-42 przeznaczony do G1) za 1379zl z przesyłką.

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    218
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Podążając za modą na aparaty z oznaczeniem 5 kupiłem panasa G5 Głównie dla video, którego w G1 nie było wcale. Lepszej jakości zdjęć od strony technicznej się nie spodziewam. Może tylko użyteczne iso z 800 (G1) wzrośnie do 1600 w G5. Jak na razie "przeraża" mnie nieco prądożerność tego aparaciku. Aku ładowany już 3 razy wystarcza tak orientacyjnie na ok. 2 godz. zabawy (może i mniej, dokładnie nie sprawdzałem). Fakt, że wyswietlacz prawie cały czas włączony. Mam nadzieję, że da radę te rekomendowane 320 zdjęć zrobić gdy głównie wizjer będzie używany. Brakuje w nim opcji aby stabilizacja działała od wciśnięcia spustu migawki do połowy, tak jak to było w G1. Przy włączonej stabilizacji działa ona non stop bez naciskania na spustu migawki.
    Na jednym akumulatorze robię spokojnie około 400 zdjęć przy umiarkowanym używaniu wyświetlacza. Używam tylko oryginalnych akumulatorów, więc nie wiem czy zamienniki będą tak samo wydajne.
    P.S. Powinieneś być zadowolony z zakupu - G5 jest praktycznie pod każdym względem lepszy od G1.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    Miałem zamiennik i był tak samo wydajny jak oryginał. W zasadzie nigdy nie zwróciłem uwagi, który wkładam do aparatu

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Jeżeli mówimy o zamiennikach to używałem(am) tylko Hahneli... W przypadku G1 był lepszy od oryginału.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Operator Zobacz posta
    Na jednym akumulatorze robię spokojnie około 400 zdjęć przy umiarkowanym używaniu wyświetlacza. Używam tylko oryginalnych akumulatorów, więc nie wiem czy zamienniki będą tak samo wydajne.
    P.S. Powinieneś być zadowolony z zakupu - G5 jest praktycznie pod każdym względem lepszy od G1.
    Z 400 (a nawet 300) zdjęć byłbym bardzo zadowolony na oryginalnym akumulatorku. Na razie mam obawy co do tego Zamiennik kupiłem taki. W G1 na 6 letnim prawie już akumulatorku (oryginalnym) też 400 spokojnie robię. Za G5 w moim przypadku przemawiało oprócz ceny to, że LR4 obsługuje jeszcze RAW-y z tego aparatu, a także darmowy swego czasu DxO Optics Pro 8.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 26.03.15 o 22:36

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    (...) a także darmowy swego czasu DxO Optics Pro 8.
    Jeszcze można się załapać.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria
    Dzisiaj sprawdziłem ile mogę pstryknąć fotek na oryginalnym aku. panasem G5. Rewelacji nie ma ale też i tragedii specjalnie Na w pełni naładowanym wyszło mi 360 zdjęć (w/g instrukcji 320 zdjęć).
    Czas spaceru i pstrykania to 2 godz 45min z tym, że aparat nie był cały czas włączony i z wyświetlacza prawie nie korzystałem. Trochę się dziwie, że w teście na optycznych wyszło im (średnio) 490 zdjęć. Może liczyli ustawienie RAW+JPG jako dwa zdjęcia, a w takiej opcji zdecydowaną większość zdjęć robiłem. Podejrzewam, że spory wpływ na zużycie energii ma działająca non stop stabilizacja gdy jest włączona. Nie wiem czym kierowali się konstruktorzy rezygnując z opcji aby zaczęła działać dopiero od wciśnięcia spustu migawki do połowy. Taka opcja jest w panasie G1. Dobrze, że kit 14-45 ma wyłącznik stabilizacji w obiektywie i nie trzeba wchodzić do menu aby wyłączyć IS.
    Ogólne wrażenia z użytkowania G5 pozytywne. Pewny uchwyt, grip. Bardzo praktyczne rozwiązanie z dźwigienką zaraz przy spuście migawki (foto z Optycznych). Momentalnie można skorygować ekspozycję z podglądu na żywo histogramu bez odrywania oka od wizjera. Poziomica fajna rzecz i sprawnie to działa. Nie sadziłem, że będę korzystał Zalet jest więcej w porównaniu do G1 (były już wymieniane to się nie będę powtarzał, a więcej tu ), choć niektóre parametry można było szybciej zmienić w G1, bez wchodzenia do menu (np. tryb pracy AF, czy tryb zdjęć - pojedyncze, seria, z opóźnieniem czasowym, bracketing ekspozycji)
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 28.03.15 o 23:03