Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
W czworce dodali chyba jakies trzy moze cztery filtry.Widzialem ramki,krzywe i cos tam naprawde nieistotnego.Dobra sprawa to presety,mozna z netu i mozna swoje porobic.Wtedy to jeden klik i mamy dzielo.Szkoda ze nie dodali klawisza z kupcami na nasze dziela.Wersja finalna chyba od tach testowych jest szybsza,przynajmniej mieli to poprawic.Mam czworke na dysku nie mialem do czego jej uruchamiac.Jak by co to na trojce sie udzielam,ale tez znikomo.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Widzialem tez nowki sprzedawane przez firmy w podobnej cenie - trzeba tylko troche poczekac. Viveza tez tak kupilem i nie mialem zadnych problemow - byla w pelni legalna.
Ten nowy Lightrom to potezne narzedzie ze sporymi mozliwosciami i prawie wystarczajace dla takiego amatora jak ja. Neat image i viveza w zasadzie go dopelniaja - ten color pro to juz dla mnie nowy rozdzial. Nie chce wchodzic w PS bo wiem, ze to wydatek kolejnych setek godzin ktore nalezalo by poswiecic na szlifowanie warsztatu a ja i tak za wiele godzin spedzam na kompie.
Osobiscie to wiecej radosci czerpie z pracy w terenie i wole zastosowac filtry, poczekac na lepsze slonce zamiast wyciagqc efekty w postprocesie.
Wysyłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2
Zapomniałem już czas jakiś co to odszumianie, przy pomniejszaniu problem mi się likwiduje samoistnie. Ciekaw jestem jak to będzie w większych wydrukach , ale z mojego doświadczenia powinno być tylko lepiej.
Dzięki za odpowiedź. Oprogramowanie muszę mieć u siebie legalne, chociaż nie zajmuję się zawodowo fotografią.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
@Mirek54 zaciekawila mnie ta informacja o uzywkach? Zawsze je omijalem - poszukam jutro wiecej informacji w prasie zagranicznej.
@APZ tez staram sie byc uczciwy i jak na razie 100% programow mam orginalnych. Nie powiem, ze nigdy nie posiadalem piratow ale od jakiegos czasu wszystkie pozastepowalem legalnymi wersjami. Cenie prace osob ktore sporo pracy wlozyly w oprogramowanie, chetnie im tez pomagam odpowiadajac na rozmaite ankiety ktore maja wspierac dany produkt.
W tej chwili to nie place tylko abonamentua 'swiatowy jestem
Wysyłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2
Jeśli chodzi o cenę 3-ki za 20-30 EU w stosunku do 4-ki za 99 to moim zdaniem jest ona bardzo atrakcyjna bo te wersje nie dużo się różnią jeśli chodzi o możliwości końcowych rezultatów. W takim wypadku brałbym 3-kę.
Lubię sobie popstrykać.
Wezmę 3-kę bo nie jestem profi i pewnie nie zauważyłbym większych różnic pomiędzy tymi wersjami. Za różnicę wolę dobrą szarą połówkę zakupić.
@Mirek54 - jest pewien standard przy sprzedaży oprogramowania nazywa się EULA (end user licence agreement). Można przetransferować prawa do licencji na nową osobę ADOBE, NIK i wiele innych firm podobno go honoruje.
Poniżej zamieściłem link do regulaminu użytkowania oprogramowania HP opartego na tym standardzie (J.polski) - taki przykład.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...name=c00587045