Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Nik Software - Color Efex Pro 3

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Nik Software - Color Efex Pro 3

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    A jakie są różnice w cenie pomiędzy 3 i 4? Same efekty chyba z grubsza są takie same a różnice o ile dobrze pamiętam to w samej jakości pracy + obsługa 16bit ale pewien nie jestem.
    Ja bym chciał 64 bit, i do szopa, ale to już inna kasa za takie wymyślne cuda.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

A jakie są różnice w cenie pomiędzy 3 i 4? Same efekty chyba z grubsza są takie same a różnice o ile dobrze pamiętam to w samej jakości pracy + obsługa 16bit ale pewien nie jestem.
    Widziałem już kilka razy 3 za 20-30 euro na ebayu - 4-ka kosztuje 99 dolarów za niepełną paczkę - pełna kosztuje 199. Pewnie pojawiają się promocje ale nie po 20 euro.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

W czworce dodali chyba jakies trzy moze cztery filtry.Widzialem ramki,krzywe i cos tam naprawde nieistotnego.Dobra sprawa to presety,mozna z netu i mozna swoje porobic.Wtedy to jeden klik i mamy dzielo.Szkoda ze nie dodali klawisza z kupcami na nasze dziela.Wersja finalna chyba od tach testowych jest szybsza,przynajmniej mieli to poprawic.Mam czworke na dysku nie mialem do czego jej uruchamiac.Jak by co to na trojce sie udzielam,ale tez znikomo.

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Widziałem już kilka razy 3 za 20-30 euro na ebayu - 4-ka kosztuje 99 dolarów za niepełną paczkę - pełna kosztuje 199. Pewnie pojawiają się promocje ale nie po 20 euro.
    Jak taką używke uruchomisz zgodnie z warunkami licencyjnymi, by była legalna?
    Bo jak ma być nielegalna to są na to inne sposoby, których staram się unikać...
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Podobno w Strasburgu juz orzekli,ze mozna programy i gry legalnie sprzedawac i instalowac.Syn cos mi wspominal o grach napewno(bo blizej w temacie)Teraz nie jestem pewny czy to tylko o gry czy o programy tez.

Popatrz na trialu-masz 15 pelnych dni.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Widzialem tez nowki sprzedawane przez firmy w podobnej cenie - trzeba tylko troche poczekac. Viveza tez tak kupilem i nie mialem zadnych problemow - byla w pelni legalna.
    Ten nowy Lightrom to potezne narzedzie ze sporymi mozliwosciami i prawie wystarczajace dla takiego amatora jak ja. Neat image i viveza w zasadzie go dopelniaja - ten color pro to juz dla mnie nowy rozdzial. Nie chce wchodzic w PS bo wiem, ze to wydatek kolejnych setek godzin ktore nalezalo by poswiecic na szlifowanie warsztatu a ja i tak za wiele godzin spedzam na kompie.
    Osobiscie to wiecej radosci czerpie z pracy w terenie i wole zastosowac filtry, poczekac na lepsze slonce zamiast wyciagqc efekty w postprocesie.

Wysyłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Widzialem tez nowki sprzedawane przez firmy w podobnej cenie - trzeba tylko troche poczekac. Viveza tez tak kupilem i nie mialem zadnych problemow - byla w pelni legalna.
    Ten nowy Lightrom to potezne narzedzie ze sporymi mozliwosciami i prawie wystarczajace dla takiego amatora jak ja. Neat image i viveza w zasadzie go dopelniaja - ten color pro to juz dla mnie nowy rozdzial. Nie chce wchodzic w PS bo wiem, ze to wydatek kolejnych setek godzin ktore nalezalo by poswiecic na szlifowanie warsztatu a ja i tak za wiele godzin spedzam na kompie.
    Osobiscie to wiecej radosci czerpie z pracy w terenie i wole zastosowac filtry, poczekac na lepsze slonce zamiast wyciagqc efekty w postprocesie.

Zapomniałem już czas jakiś co to odszumianie, przy pomniejszaniu problem mi się likwiduje samoistnie. Ciekaw jestem jak to będzie w większych wydrukach , ale z mojego doświadczenia powinno być tylko lepiej.
    Dzięki za odpowiedź. Oprogramowanie muszę mieć u siebie legalne, chociaż nie zajmuję się zawodowo fotografią.
    Pozdrawiam AP.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    @Mirek54 zaciekawila mnie ta informacja o uzywkach? Zawsze je omijalem - poszukam jutro wiecej informacji w prasie zagranicznej.
    @APZ tez staram sie byc uczciwy i jak na razie 100% programow mam orginalnych. Nie powiem, ze nigdy nie posiadalem piratow ale od jakiegos czasu wszystkie pozastepowalem legalnymi wersjami. Cenie prace osob ktore sporo pracy wlozyly w oprogramowanie, chetnie im tez pomagam odpowiadajac na rozmaite ankiety ktore maja wspierac dany produkt.
    W tej chwili to nie place tylko abonamentu a 'swiatowy jestem

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Jeśli chodzi o cenę 3-ki za 20-30 EU w stosunku do 4-ki za 99 to moim zdaniem jest ona bardzo atrakcyjna bo te wersje nie dużo się różnią jeśli chodzi o możliwości końcowych rezultatów. W takim wypadku brałbym 3-kę.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Jeśli chodzi o cenę 3-ki za 20-30 EU w stosunku do 4-ki za 99 to moim zdaniem jest ona bardzo atrakcyjna bo te wersje nie dużo się różnią jeśli chodzi o możliwości końcowych rezultatów. W takim wypadku brałbym 3-kę.
    Wezmę 3-kę bo nie jestem profi i pewnie nie zauważyłbym większych różnic pomiędzy tymi wersjami. Za różnicę wolę dobrą szarą połówkę zakupić.

@Mirek54 - jest pewien standard przy sprzedaży oprogramowania nazywa się EULA (end user licence agreement). Można przetransferować prawa do licencji na nową osobę ADOBE, NIK i wiele innych firm podobno go honoruje.
    Poniżej zamieściłem link do regulaminu użytkowania oprogramowania HP opartego na tym standardzie (J.polski) - taki przykład.
    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...name=c00587045