Ostatecznie padło na Lowepro Event Messenger 100 . Zamówiony i opłacony - czekam na dostawę.
Wszystko zostało dokładnie przemyślane i nawet zaaranżowana symulacja . No i udało mi sie kupic za 149 zł + 17 zł wysyłka.
@Jasand
Fajnie, jak ją już dostaniesz zrób fotke z góry jak mieszczą się te słoiczki, które posiadasz.
Używam Lowepro Messenger 100, póki co mieści body i 3 stałki (jest jeszcze miejsce na 1 naleśnik), filtry, portfel, klucze, a są jeszcze 2 zewnętrzne kieszenie!!!
ale zaraz zakupię 75mm i 1 naleśnik bedzie musiał wylecieć do zewnętrznej kieszeni.
Torbę polecam.
Generalnie we wszystkich torbach brakuje mi tylko takiego patentu jaki miałem kiedyś w Naneu: zapięcie do klapy umożliwiające szybki dostęp do torby, świetne rozwiązanie gdy zmienia się obiektywy:
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Oki - dopiero jutro ma być . Kupiłem tanio ( z przesyłką 167 zł) ale solidnoscia firma ta nie grzeszy. Wczoraj obiecywali ,że wyjdzie a dzisiaj dostałem maila ,ze dopiero dzisiaj wyjdzie.
Event Messenger jest fajna, ale nie ma kaptura p. deszczowego - jeśli dobrze pamiętam z macania w sklepie. Poszedłem w Classified 160, ale teraz dla D700, 20/2.8, 50/1.4 i 85/1.8 jest deczko za duża, obiektywy toooną w torbie.
Rolleicord, Canon
flickr