Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Problem E-520

Mieszka w
    Ząbki (Mazowsze)
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Odp: Problem E-520

Mnie nie interesuje polityka serwisu tylko koszt naprawy. Jak realny koszt jest 200 zł, a serwis bierze ryczałt 900 zł to jak to nazwać? Nawet jak go dodatkowo obejrzą ze wszystkich stron, przedmuchają, oczyszczą itp to to nie jest warte tych pieniędzy. Ja chcę zapłacić za konkretną naprawę, a jak będę chciał coś dodatkowo to powinienem to zlecić.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez miromat Zobacz posta
    Mnie nie interesuje polityka serwisu tylko koszt naprawy. Jak realny koszt jest 200 zł, a serwis bierze ryczałt 900 zł to jak to nazwać? Nawet jak go dodatkowo obejrzą ze wszystkich stron, przedmuchają, oczyszczą itp to to nie jest warte tych pieniędzy. Ja chcę zapłacić za konkretną naprawę, a jak będę chciał coś dodatkowo to powinienem to zlecić.
    Naprawiales juz cos w serwisie olympusa??Na jakiej podstawie wyliczasz realny koszt naprawy i dlaczego twierdzisz,ze za to samo serwis bierze 900.Podajesz bardzo konkretne cyfry-podeprzyj to przykladem.Konkretem.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Serwis Olympusa stosuje jedną, zryczałtowaną cenę dla danego modelu. Dlatego napisałam w pierwszym poście - szkoda byłoby, gdyby okazała się jakaś pierdoła. Dla E-system koszt wynosi ok. 830 zł. Zaokrągliłam do 900zł ponieważ koszt naprawy + ubezpieczenie przesyłki i wysłanie akurat tyle na około wyniósł. Wysłałam dzisiaj rano, szkoda, ale może zrobiłam dobrze.
    Zapytałam na infolinii, skoro mają określoną cenę, to po co dzwonią żeby poinformować o wycenie. Odpowiedziano mi, że dla osób, które w formularzu nie zaznaczyły, że zapoznały się z tym cennikiem będą informować, że nieważne co jest uszkodzone - cena zależna od modelu.

darkelf
    Gość

BTW Za te pieniądze można kupić E-1.

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    BTW Za te pieniądze można kupić E-1.
    Tylko może się okazać, że trzeba go wysłać niebawem do serwisu.
    bezbagnetowiec z mianowania

Mieszka w
    Ząbki (Mazowsze)
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Naprawiales juz cos w serwisie olympusa??Na jakiej podstawie wyliczasz realny koszt naprawy i dlaczego twierdzisz,ze za to samo serwis bierze 900.Podajesz bardzo konkretne cyfry-podeprzyj to przykladem.Konkretem.
    Naprawiałem w lutym poza serwisem Olympusa, zapłaciłem 240 zł. W Olympusie zapłaciłbym ryczałt 830 plus przesyłkę, bo osobiście dostarczyć podobno nie można.

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Ano nie można inaczej dostarczyć. W październiku ub. roku mój E-30 "gościł" w serwisie Olympusa na naprawie gwarancyjnej. Na kwicie, który był włożony do pudełka było nazwisko o czeskim brzmieniu - coś mi się zdaje, że ów serwis jest za naszą południową granicą.
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1