Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: Samsung EX2F

dzarro
    Gość

Odp: Samsung EX2F

Ja na pewno zrobiłem więcej niż kilka zdjęć EX-1, których nie zrobiłbym większym aparatem - bo po prostu większego bym nie miał przy sobie. Cholerstwo jest małe i niewygodne - ale, kto wie, być może czasem taki dyskomfort jest stymulujący.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

dzarro
    Gość

Po....ło ptaszka w locie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    Po....ło ptaszka w locie.
    Cena bardzo typowa dla tego segmentu rynku, nie rozumiem tekstu o ptaszku - może jakieś rozwinięcie tej myśli?

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    67
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta

Czyli normalka.
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Cena bardzo typowa dla tego segmentu rynku, nie rozumiem tekstu o ptaszku - może jakieś rozwinięcie tej myśli?
    A ile znasz zaawansowanych kompaktów ze standardową małą matrycą za ponad 2 kzł na stracie? Bo mi na myśl przychodzi wyłącznie Fuji X-10. Chciałem zauważyć że konkurenci z C i N, wprowadzili do swoich nowych modeli jasną optykę zachowując przewagę w zakresie ergonomii. Ergonomia w EX-1 jest słaba i taka sama będzie w EX-2. Można tez dodać parę stówek i kupić sobie Soniacza, który będzie mniejszy i będzie maił większą/lepszą matrycę. Oczywiście to nie mój problem, ja używam EX-1 za 1100 zł(dziś chodzi poniżej 900 zł).

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    To cena oficjalna. Poczekać trzeba aż w sklepach się sprzęt zadomowi.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Canony G też kosztowały ok. 2.000 zł albo nawet więcej. A X-Z2 będzie za ile, biorąc pod uwagę, że X-Z1 kosztuje 1.500 zł?

Cena jest zupełnie normalna, niestety.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    A ile znasz zaawansowanych kompaktów ze standardową małą matrycą za ponad 2 kzł na stracie? Bo mi na myśl przychodzi wyłącznie Fuji X-10. Chciałem zauważyć że konkurenci z C i N, wprowadzili do swoich nowych modeli jasną optykę zachowując przewagę w zakresie ergonomii. Ergonomia w EX-1 jest słaba i taka sama będzie w EX-2. Można tez dodać parę stówek i kupić sobie Soniacza, który będzie mniejszy i będzie maił większą/lepszą matrycę. Oczywiście to nie mój problem, ja używam EX-1 za 1100 zł(dziś chodzi poniżej 900 zł).
    Panasonic LX7 też 2 koła kosztuje. Olympus XZ1 to ca 1,6tys. ale XZ2 pewnie będzie droższy. Canon G12 to też 1,7tys. Samsung oferuje jasny (f1,4) i szeroki obiektyw (ekw. 24 mm). Jeśli jakość okaże się nie gorsza od zapowiedzi "na papierze" to szykuje się zgrabny aparacik i te 4stówki za szerszy kąt warto będzie dołożyć. Pozatym, tak jak pisze grizz to cena na starcie i z zapowiedzi. W handlu pewnie o stówkę lub dwie spadnie.
    Więc dalej nie rozumiem tekstu o ptaszku

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Wg. cennika, to najtańszy mikrus z kitem też tyle kosztuje, a Samsung daje szkło od 24 mm. Cena bardzo logiczna.