Głos oddałem .
Jakie ilości będzie mógł kupić ( otrzymać ) jeden Olytalib?
Głos oddałem .
Jakie ilości będzie mógł kupić ( otrzymać ) jeden Olytalib?
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Glos oddany![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Głos oddałem.
Zamawiam też.
" Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".
Bardzo fajna inicjatywa. Jeśli można, to wstępnie deklaruję się do kolportażu na opolszczyznę.
Ja jak przygotowuję tej wielkości zdjęcia do publikacji to jest to: 300 DPI/cal i jednak w cmyku, ponieważ wszystkie maszyny poligraficzne drukują z CMYKa.
Oczywiście można wysłać w RGB, ale jest ryzyko , ze kolory w finalnym produkcie będą inaczej trochę wyglądały.
A tak wogóle to zdjęcie w każdym monitorze inaczej wygląda i w każdej drukarce, czy też maszynie offsetowej inaczej wyjdzie... A jak do tego dodam, że każde oko troszkę inaczej kolory widzi to już jest super... Zwłaszcza, że po dostaniu się w "łapy" i oko grafika robiącego skład , nie mamy już na to żadnego wpływu....
Mają powyższe na uwadze proponuję ujednolicić pliki już "nagrodzone" do 300 DPI TIF oraz wym 30x40cm (bo zdaje sie taki miał być..)
Powiedzmy, że cmyk byłby wskazany. Moi zaprzyjaźnieni drukarze nie chcą przyjmować plików innych niż TIFy w cmyku..
To tylko tak na marginesie, by było widać , że my znamy się na rzeczy wysyłając właściwe. I nie jesteśmy bandą amatorów......![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Krakman, drukarnia dostanie w CMYKU od osoby, która to wypuszcza do druku. Na pewno ta osoba i tak ujednolici wszystkie foty i zadba o odpowiedni format![]()
To jest kalendarz OlympusClub czy dziela skonczone z aparatow Olka?
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów