Ostatnio edytowane przez dobas ; 16.07.12 o 07:08
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
@APZ mozesz mi przyblizyc pewna sprawe techniczna?
Ciekaw jestem jak wyglada kadrowanie na przerobionym penie. Z tego co sie orientuje to filtr IR obcina swiatlo widziane - w lustrzankach nie ma problemu bo kadruje sie za pomoca lustra.
Wysyłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk 2
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Lusterko nie jest potrzebne. matryca wysyła obrazek na ekranik lub do wizjera, a usunięcie filtra i podmiana na szkiełko z obciętym widmem daje czasy jak w exifach np. przy f8 1/320 sekundy. Wszystko dzieje się jak normalnej fotografii, tylko w zmienionych barwach.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Bajeczna ta zaśnieżona Toskania.
Pozdrawiam
13-tka jest GIT.
Pozdrawiam.
W upale, miło ogląda się śnieżne krajobrazy.
Jakoś tak lżej na duszy, choć ciało tego nie odczuwa.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
"Lato" na południu, brrr... Ale jakie ładne.![]()
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Dla mnie, te dwa ostatnie nie za bardzo. Nasłonecznione zbocza wyszły prawie jednolicie białe. Szczególnie pierwsze.
Na drugim, elementy zabudowy i cienie chmur wprowadzają "złamanie" bieli. Coś zaczyna się dziać.
Może obróbką dało by się tą dominację bieli jakoś zmienić?
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 16.07.12 o 21:32
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie mam o obróbce IR-ków zielonego pojęcia![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA