Ostatnio edytowane przez And.N ; 7.07.15 o 21:46
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Tak sobie pozwoliłem.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Choć nie należę do miłośników IR-ek to te tutaj oglądam z przyjemnością![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Tak mi wyszło.![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
IR to szeroka dziedzina fotografii. Są liczne filtry, różne podczerwienie i podczerwienie z fragmentami innych części widma widzialmego. Można wiele śladów koloru wyciągnąć obrazka, lub mieć tylko głęboką czarno-biel z trochę odwróconymi barwami.
Dla mnie to praktyczne ćwiczenie z wyciagania kolorów z matrycy niebieskiej i poszukiwanie soczystej czernobieli z maksymalną do osiągnięcia szczegółowością detalu obrazka.
To naprawde świetna zabawa, najlepiej wychodząca w okolicach letniego popołudnia gdy normalną fotogragfią w zasadzie nie warto się zajmować...
Jedyną wadą jest tylko to, że musze, bo chcę, mieć ze sobą dodatkowe dwa body z różnymi fitrami, zaleta zaś to że działaja one w czasie podobnym jak w zakresie widzalnego światła inne body (bez przebudowy) z tymi samymi obiektywami.
Ostatnio edytowane przez apz ; 7.07.15 o 23:11
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ostatnio edytowane przez robtor ; 7.07.15 o 23:26
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Ja mam ostatnio świra na punkcie IRTutaj na forum jest kilka osób które uprawiają tą fotografie, co bardzo cieszy.
IR bardzo nadaję się do fotek architektury małej i dużej. Starej i nowej. Pięknie jak jest zatopiona wśród zieleni
Bardzo podoba mi się foto z figurką. IMHO do takich zdjęć IR jest stworzone![]()
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 8.07.15 o 01:14
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|