Na E-PL3 będą teraz promocje, z racji niedługiej premiery następcy.
Bierz E-PL3 jeśli dopłata nie jest duża, zawsze to nowy aparat i na gwarancji.
Na E-PL3 będą teraz promocje, z racji niedługiej premiery następcy.
Bierz E-PL3 jeśli dopłata nie jest duża, zawsze to nowy aparat i na gwarancji.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
E-PL1 też można kupić nową w MM, Mediaexpertach itp. i do tego cena jest tam nawet niższa niż na allegro 899zł a może nawet już taniej dawno nie byłem. Pewnie jakby się pohandlować to może jeszcze by opuścili.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Witam ponownie!
Oly E-PL3 za 1399zł był dostępny w Saturnie, ale w momencie jak zakładałem post na forum okazało się, że ostała się im tylko sztuka wystawowa, do której jakoś mi się nie spieszyło. Obecnie E-PL3 w najlepszej ofercie na allegro (jak i ogólnie w sklepach internetowych) to ok 1600zł, w związku z czym pewnie powalczę o staruszka (jeśli tak można nazwać) E-PL1.
E-PL1 obecnie to ok 1050 zł, zdecyduję więc na dniach czy kupić od razu czy czekać na jakąś lepszą chwilę.
Czytać już chyba przestanę, bo im więcej się czyta tym trudniej podjąć decyzję(przebrnąłem przez forumowe wątki o tych aparatach, jak i przez większość wątków o innych bezlusterkowcach; nie ominąłem i konkurencji).
W każdym bądź razie mam nadzieję, że będę zadowolony z zakupu, o czym nie omieszkam poinformować
P.S.
Twoje zdjęcia @Dobas naprawdę robią ogromne wrażenie. Aparat, fajne szkiełka, ale przede wszystkim wspaniałe miejsca na Ziemi, dobre oko zestrojone z jeszcze lepszymi umiejętności fotografa. Szczerze, to patrząc na zdjęcia Twojej próby, aż się głupio i nieswojo poczułem, że napisałem w temacie zdjęć krajobrazów... Chociaż może to i dobrze, bo od kogo się uczyć jeśli nie od (naj)lepszych...![]()
Witaj na Forum!
Mam dwa epeele pierwsze i bardzo sobie je chwalę, pamiętając jak niewiele kosztowały. Mi się ten aparat trzyma i obsługuje dobrze, zadziwiająco dobrze jak na brak kółek sterujących. E-PL3 fajny jest ale do końca mnie nie przekonał - ekran 16:9 i w konsekwencji elementy sterowania małe i mocno zepchnięte na prawo. E-PL1 ma 100 ISO, co prawda nie natywne ale lepsze takie niż jego brak jak w nowszych Penach. Wolę też BLS-1 z ładowarką pod te aku niż BLS-5 ale to szczegół. Z drugiej strony - dobre ceny na E-PL3 nadchodzą...
Zgoda co do obiektywu i uchylnego wyświetlacza - są sytuacje kiedy bardzo się przydaje. Co do AF - dla mnie w praktyce ten w E-PL1 jest całkiem ok, być może to kwestia stylu fotografowania.
Nie patrzyłbym na ceny tylko w internecie u mnie w mieście EuroAGD (i nie tylko często pozostawały sztuki w różnych hipermarketach itp.) są cały czas sztuki E-PL1 za 899zł - nowe. Też sporo zostało nie wyprzedanych egzemplarzy panasonica GF1, który też jest dobrym (jak nie lepszym) aparatem, szkoda tylko że nie ma stabilizacji.